Nytt försök

Vi gör ett nytt försökt med det här med blogg. Kina har bestämt sig för att vår förra blogg var för farlig så kunde inte komma in på det domänet. Känner mig himla farlig. Kommer inte heller in på en av de skolor jag har sökt till som ligger på en sida som heter seul.någonting. Varför göra det lätt när man kan göra det svårt...!
I går hade vi en maratondag när det kom till att leta lägenheter. Det är inte det att det är brist på lägenheter, men vi har valt ett område som vi gillar och som tydligen är lite dyrare. Detta göra att kineserna som äger dessa lägenheter är lite rikare, och ju rikare kines du är - desto fulare smak har du. I Sverige har vi mycket enkla möbler utan så mycket jox på, i Kina har du mörkare och tyngre möbler ju rikare du är. Eftersom vi inte kan köpa allt nytt behövde vi hitta en lägenhet med någorlunda fina möbler - samtidigt som den skulle ligga bra geografiskt och i ett bra compound.
Vi började dagen med att maila alla mäklare vi hittade och bad dem kolla lägenheter till oss, vid lunch hade vi visningar inbokade från kl 14-20. Mäklare 1 visade oss en jätte fin lägenhet i precis det komplexet vi vill bo i. Kinesen deklarerade att alla möbler var från Italien och att detta var första gången han hyrde ut lägenheten, "det är ändå ingen som bor här". Efter visningen hoppade han iväg i sin skrikoranga Porsche Cayenne och dundrade iväg. Vi gick där ifrån och tänkte att nu kan vi ju ställa in visningarna resten av dagen - denna vill vi ju ha. MEN så visade hon oss ett nytt compound som var SÅ fint, man kände sig nästan lite kunglig när man körde in genom portarna. Om vi blev kluvna var det bara förnamnet, ska vi vänta på att det kanske kommer en fin lägenhet i detta nya komplex eller ska vi bara ta den andra? Tänk om någon annan tar den? Det enda som var lite dumt med den var att den bara låg på 11e våningen och inte hade någon balkong... men va 17, luften på balkongen är ju så risig att du aldrig kommer vilja ha dörren öppen i alla fall, och luften så fuktig att du inte kommer vilja sitta där heller...
Dagen slutade med att vi ställde in alla andra visningar och tittade på 2 till lägenheter i den nya fina compoundet, men lägenheterna led av "rik kines komplexet" Dvs, inredningen var hemsk. Pricken över i:et var när vi kom in i en lägenhet med kanonläge, men kinesen hade valt att täcka alla väggar med svart glas/speglar och alla möbler var väggfasta i furu. Man undrar ju hur de tänker...! efter den beslutade vi att vi tar den "italienska" lägenheten. Hoppas att vi får flytta in i morgon, hotellet som vi bor på är bra, men sängarna erbjuder madrasser lika hårda som spånskivor.
Idag ska jag på min första "Hemmafru lunch" återkommer med rapport om vad man pratar om på en sådan. I kväll kommer Tobias kompis Collin, vet inte om jag får följa med på middag eller om det är så att "fruarna" äter luncher och dricker chabli för sig själva och männen äter och dricker öl på sitt håll. Vore trevligt om det inte var så...
Måste ju bara visa lite kul som var tänkt att ni skulle kunna se på den andra bloggen:
1. vi har botat Tobias höjdrädsla, kanske inte så svårt när man kliver ut genom dörren och ser detta varje morgon..!
;
2. Man får inte alltid så djupa förklaringar på saker här, men nummer 4 betyder död. Nummer 8 betyder rik. (vårt nya hem heter 8 park avenue - måste ju helt klart vara bra!)

RSS 2.0