Gul ost

Idag bytte jag kontor, det nya är ljust och fint med alla Kosta Boda & Orrefors produkter fint uppställda i ett showroom. Ana att det rycker i shoppingnerverna! Något det inte rycker i däremot är det enda lunchhaket jag hittat på 1km radie.
 
Har jag inte haft matlåda förr så är det verkligen dags nu. Ja, bordet med de blå pallarna är det enda som finns och ris med kål är det enda man kan beställa. Eller så är det ett sätt att komma i form till jul, finns ju ingen affär i närheten heller. Förstå hur snärt jag kommer vara efter 1 månad med ris! Hmmmm...
 
För att förstå hur långt bort kontoret ligger så visar jag vyn ut från t-banan när man har åkt två stationer närmare stan. Tar det som ett tecken, det är så dags att åka hem!
 
På tal om hemfärd, måste ju ha ett jobb när jag kommer hem. Det kan verkligen bara vara jag och en handfull till som får gåshud när man öppnar mailboxen och läser denna rubrik.
 
Customer Marketing Manager låter ju snajdigt, men det är ju när man läser att det är för gul ost som hjärtat slår ett extra slag! Tänk vad kul att få basa över era åsikter om ert pålägg på frukostmackan eller toppingen på tacosen, dra mig baklänges vad bra jag skulle vara på det! Chefen för tjänsten heter Cecilia Sundquist och är det någon som känner henne får ni mer än gärna säga till mig! 
 
Nu veckans PT pass, lika fruktansvärt varje gång.

Svinkul

Hittade inget kul att kolla på under lunchen så tittade in på några bloggar jag ofta läste förut. Nu undrar jag varför jag gjorde uppehåll i att läsa dessa, de är ju så fruktansvärt roliga!
 
Cry of the day (uppdateras tyvärr lite sällan)
 
Jonas Adner, rakt igenom briljant!
 
 
 
För er som inte läste det när jag skrev om det för ca ett år sedan få 17 inte läsa min blogg om ni inte går in och läser Jonas rapporter av den lokala tantbutikens skyltdocka Rosalie och hennes kreationer, inlägget hittar ni här
 
 

Pyssle & pynt

Är nog för att vi snart flyttar hem och man kan baka igen som bakbloggarna får mer frekventa besök av mig, men detta fick mig att vilja kräkas. Är väl i och för sig det som är meningen men men, fy satan va vidrigt hahaha
 
Vi kommer ju hem till första advent, julpynt be aware - snart kommer jag!!
 
 Mindre än 30 dagar kvar nu, jag längtar ihjäl mig! Snöslask, frost och rugg kom ann bara, jag bryr mig inte! Huvudsaken känner jag sedan den senaste veckan är att man kan andas! 
 
Samlade på mig lite kul i helgen, fått önskemål om att jag ska länka till alla sidor där jag hittar det. Ska bli bättre på det, i den mån jag kommer ihåg hyperlänkar jag nu bilderna. 
 
Hur otippat skulle det inte vara om jag kom in på gymmet i dessa byxor från Nike?

Galna gäster

Tala om att ha haft gäster som har maxat sin tid i Shangahi! I går var det deras sista dag, vi lämnade hemmet kl 09, de kom hem kl 20.30, jag och Tobias gav upp vid 16. Shopping shopping shopping! Och såklart massa god mat och snygga barer! 
 
Kan ju vara på grund av slutkördhet som båda jag och Tobias är hemma idag och mår halvbra, eller så är det för den trevliga luften vi har haft de senastea dagarna...
Läskigt, känns otroligt bra att flytta hem nu..! 

På en bar blev killarna blåa på bild, skumt..
 
 
På den gamla jazzbaren hade gubben så gamla trummor att han hade tejpat dem, se trumman längst ner.
 
Hann såklart med lite skönhet
Detta kommer jag sakna när vi flyttar hem...
 
Och såklart lite glasögon
 
Mest nöjd är jag över min nya väska!
 
Hittade en jätte kul jobbannons i går!
 
Nu jobb och rehab.
 
 

Tysta Mari

I går blev det middag på Sichuan Citizen och drinkar på Kartel, sommaren har kommit tillbaks så blir till att nyttja terasserna igen! 
 
Var länge sen jag la upp lite kul grejer men nu har jag bukart upp min "Kul-mapp", låt mig presentera:
Nästa sommars nöje
 
Ett nytt gästhus
 
En ny stol till vardagsrummet
 
Cyklar allt som oftast hemma och vad är tråkigare än vanliga reflexer? Det är ju synd att man inte ser sina egna hjul när man cyklar. Klicka hem dem här
 
Såg denna, inte för att den är vidare snygg men inser att det kanske är lite nice att bada i alla fall... Tur att vi har badkar hemma! 
 
Vet inte om den luktar gott men kan tänka mig att ha den bara för den fruktansvärt snygga flaskan. När jag och Tobias bodde i min lägenhet på Valhalla vägen hade vi en nyckelpiga som bodde på fönsterbrädan hela vintern. 
 
Lite inne på skogsmullestilen...
 
Tycker bara man blir svettig på ryggen av ryggsäck, men det kan det ju vara värt ibland!
 
Det var allt för denna gång! I dag är det fredag, fullkomligt älskar helger här! De är så galet lyxiga! Tänker på vad vi gör hemma på helgerna och insåg då hur sjukt mycket jag ser fram emot en Petra & Tobias fredag: Ett glas i Östermalmshallen på Tysta Mari med sveriges äldre reklam- och finanspampar, känner mig så sjukt up and comming där. Bäst är när det är kyligt ute för då har folk hatt och basker. För er som aldrig tagit ett glas i hallen, gör det, man får lite plocka mat till vinet. De stänger dock kl 19 så var i tid! Middagen äts sedan på Aubergine på Linnégatan eller Dell Attore på Skeppargatan, eller hemma med plock som handlades i hallen under drinken. För er som känner för det bjuder jag här med in till en sådan fredag den 7e december, ses där kl 17.30!  
 
 


Ers majestät

Sveriges kungahus:
Drottningen som har bott i Sverige längre än de flesta, pratar som hon kom i går.
Kungen som ju mer jag tänker på honom inte vet om han är på riktigt. 
Victoria som är 110% förprogramerad av en bandspelare
Daniel, en gymägare från Ockelbo
Carl-Philip. So far den enda vettiga och mänskliga i kungahuset. Tilll skillnad från övriga i kungahuset skrev han i förlovningsgratulationerna: Jag önskar min syster lycka till. De andra kallade sitt barn/syster för prinsessan Madelein.
Prinsens flickvän (Namn?), en fd Slitz modell
Madelein: 30 år förlovad två ggr, jetsettare som jobbar med "charity" 
Henns blivande man: Rikemansson och bad boy från Manhattan. 
 
Kan vi inte införa lite regler för hur de får vara och betee sig? Jag vet att man säger att man ska modernisera, men ska man göra det kan man lika gärna ta bort kungahuset. Det kommer aldrig bli modernt med en familj som föds för att leva på ett slott, varje år bli avmålade i olja och inramade i guld, inte får ha åsikter, frekvent klä sig i tiara och ordrar, stå på en balkong och vinka till folket. Antingen tycker jag att kungahuset ska betee sig som Madelein: lev i lyx, spendera pengar som det inte fanns någon morgondag, ha betjänter och umgås bara med svinrika, "jobba" med välgörenhet och fäll en tår för det, vinka till folket när ni firar - det är trots allt vi som betalar för er. ELLER, ta bort dem. Ha en årlig tävling om vem som får bo i slottet och leka kunglighet, "Årets Svensk". Kommer garanterat ge landet mer PR och besök än vad kungahuse idag skapar. Som det ser ut nu ser jag inte att man kan ha ett bättre underlag för en briljant komedi. 
 

Solen, komsi komsi

Igår kom Kicki & Johan, var länge sen vi hade besök så det är extra kul! Hämtade mina 2 par skor i går som jag klackade och sulade om, sa ju att det skulle kosta 50 RMB men skomakaren hade sagt fel - det blev bara 25 RMB. Mamma hade klackat och sulat om 2 par skor hemma, det kostade 600. Ska sula och klacka allt jag har nu innan vi åker! Var väl typ allt som hände igår, nu hoppas jag att molnen skingrar sig så att Kicki och Johan får se Shanghai då staden är som bäst! 
 
Tills vidare, dagens ?
 

Njutningsidé

Har inte, och vet inte om jag någonsin kommer, fira Halloween. Tycker hela grejen med den högtiden är lite konstig som Svensk. Hur som, om jag skulle det skulle det se ut så här.
 
 
Så det var veckans inredningstips! Nu till veckas craving - en ugn!!
När jag flyttar hem ska jag baka, gratinera, värm och göra allt annat man gör med en ugn tills grannarna klagar på os. Inte en dag ska gå utan att jag satt på ugnen. Tycker det är ganska kul att blogga och har därför tänk på vad jag ska blogga om när jag kommer hem. Dagens Ugn kanske vore en ny blogg att starta... Har även funderat på en resturangblogg, läser massa bloggar och det är så många som får gratisgrejer om de skriver om ett ämne tillräckligt intensivt. Ex de som matbloggar får nya produkter skickade till sig, inredningsbloggar får produkter från inredningsföretag och modebloggar får gratiskläder. Lagar inte tillräckligt fancy mat (men kanske skulle funka om man bara använder ugn), är inte en person som kan skriva en uppsats om en ny vas och bryr mig för lite för att skriva om mode. Men äta gott, service och upplevelser, I like! Tänker att om jag börjar skriva om restauranger kanske jag får gå på dem gratis, typ som en "folkets finsmakare". Kan ju inte bedöma massa konstiga saker som unika smaker, kvalité på linnedukarna osv, mer om det är gott/äckligt, trevligt/otrevligt, rent/smutsigt, mysigt/stökigt. Tror kanske det skulle funka. Låt mig återkomma i fråga. Btw, klicka på bilden så får ni recept på gratinerade musslor.
 
Nu lite Kina. Jag och Tobias åkte taxi hem från jobbet igår, det är vanligt att man sitter fast i kö här och vår taxichafför verkade inte ha något emot det
Då kunde han ju klia sig med sin klipinne!
 
När man är gravid här är men väldigt försiktigt, eftersom de bara får ha ett barn är detta fullt försåligt. Man har inte klackar på skorna, man dricker inte kaffe, man sminkar sig inte, man är även rädd för strålning. Pga strålningen har de på sig ett förkläde som ska stoppa strålningen för att nå magen.
Det går att köpa förkläden i alla prisklasser, det ena fulare än det andra. Jag undrar, hur ställer de sig till den strålningen som deras mobil som ligger i fickan innanför förklädet avger när den ringer? Vilken strålning är det egentligen de skyddar sig mot? Måste fråga någon någon gång, det är rimligt att de inte vet det nämligen. 
 

Shanghai

Igår var det födelsedagsmiddag för Issa, hon hade köpt en så gulligt paraply!
 
Jag och Tobias sover inte längre, anledningen - en ny app. Man kan spela den på tunnelbanan, taxin, sängen, till frukosten, på toa eller i hissen, möjligheterna är oändliga! Ladda hem den pronto, den heter LogoQuiz. Det finns två men det är den längst ner med loggorna på ni ska ladda hem!
 
 
I morgon kommer min kompis Kicki och hennes pojkvän Johan hit, efter dryga året i Shanghai bjuder jag här på en bra 4 dagars guid:
 
Dag 1. (Torsdag)
Ta en promenad från oss (Jing'an) längs Nanjing lu ner till Bunden. Ni borde vara där kring lunch, åk då upp till New Hights för lunch. Efter lunchen tar ni Bund Sightseeing Tunnel eller taxi över till Pudong och åker upp till Kapsylen, kolla utsiken lite och åk sedan ner till baren. Om det är vanlig veckodag mellan kl 17-19 rekommenderar jag dock Morton's The Steakhose, martinis för 39 kr och free flow oxfilémacka.
Åk hemåt, gå till Golden Resort för en fotmassage, gå hem. Ta en öl, duscha och gå ner till Sichuan Citizen för middag. Glöm inte att beställa revbenen! 
 
Dag 2. (Fredag)
Börja med en frukost på Mr Pancake House. Ta en karta och knalla ner mot Taikan Lu, kolla i de små butikerna på vägen dit, där och på vägen hem. 
Se till att vara nere vid Bunden vid 17.30, precis när det blir mörkt. Börja med en drink på lämplig terass, förslagsvis på The Swatch Art Peace Hotel's terassMiddagen äter ni sedan på Lost Heavenefter middagen går ni till Fairmont Peace Hotel och lyssnar på old school jazz. Se till att vara där vid 21.00 för att se gubbarna, vid 1022.00 tar det yngre banden vid. Efter jazzen går ni till Peninsula och deras "Svart klubb" Salon de Ning, de har bra liveband fram till 23. 
 
 Dag 3. (Lördag)
Någon gång måste man ge sin in på fejkmarknaden, gör det lördag fm så har ni det gjort. Då ni får allt i soppåsar så åk hem och lämna et och ta er sedan till Din Tai Fung för lunch. Om ni känner att ni vill shoppa mer så har ni hela eftermiddagen på er, missa inte Uniqlo, Philippe le Bac Cashmere (finns på fler ställen än länken säger) och Asobi. Man kan gå på museum också, det har jag dock aldrig gjort så kan inte tipsa om något. Även en perfekt eftermiddag för manikyr & Pedikyr. Middagen tycker jag ni ska äta på vårt Hot Pot ställe Qimin
 
Dag 4. (Söndag)
Ta en prommis ner till Antikmarknadengå vidare till matgatan, ligger typ där men kan inte riktigt förklara. Kommer med adress efter helgen. Ta sen en prommis längs Bunden bort till Peninsula och spendera eftermiddagen på deras afternoon tea, kl 14-18. Lägg in er på massage igen, och njut av kvällen med mer mat, drinkar eller film. 
 
Så, hoppas denna hjälper några turister i alla fall! 

Boråstapeter

Alla stör vi oss på olika saker, jag stör mig obeskrivligt mycket på dåliga hemsidor. Speciellt om hemsidans avsändare är ett etablerat seriöst företag. Boråstapeter har just nu en tävling på många inredningsbloggar där man kan vinna tapeter från deras senaste kollektion Wallpapers by Scandinavian Designers. Eftersom vi ska göra om i hallen hemma tänkt jag att jag skulle vara med, men nej. Kommer aldrig bli kund hos dem, nu ska jag visa hur kundvänlig deras fina hemsida är.
 
Startsidan: Det känns relevant att klicka på den vänstra bilden för att se kollektionen, finns ju tom en markerad länk, "Kollektionen"
 
"Kollektionen": Ingen av bilderna är klickbara, allt man kan klicka på är en instruktion om hur man tapetserar. Det är ju bra, men jag vill ju se vad jag ska tapetsera! Klickar runt men hittar inget, går tillbaks till startsidan, känner mig ganska dum. Vad är det alla andra hittar som jag inte ser? 
 
Klickar på den andra stora bilden, "Provtapetsera". Känns dock lite irrelevant eftersom jag inte vet vad jag ska tapetsera med...
 
"Provtapetsera": Vad vill de att jag ska tapetsera med? Finns ju bilder? Nu är jag riktigt irriterad, så här dum är jag int., Var fan är bilderna på tapeten?! Skickar länken till Tobias, hittar han några bilder? Han får upp detta
 
Det visar sig att har du sidan inställd på engelska så ser du inga bilder (OBS, det är fortfarande bara i "Provtapetserar läge" man kan se bilderna.) I det svenska läget går det heller inte att provtapetsera med alla tapeter utan bara ett fåtal utvalda, resten får man nöja sig med en provbild pa 0.5x1cm bild på.
 
Hej, mitt namn är Petra, jag skulle vilja ha 10 rullar av er tapet för 800kr/rullen. Jag hoppas det blir bra eftersom jag bara sett 0.5x1 cm prov på tapeten. NOT! 
Sjukt vad många kunder de måste få!
 
Förmodligen bryr ingen av er som läser detta om denna lilla irritation, men var bara tvungen att skriva av mig. 

Morgontrött

Ibland kan jag känna att friluffsiga människor går lite över styr
Skulle bli så rädd att jag kissade på mig om jag stötte på en sån här luffsare en kväll i skogen.
 
Snart flyttar vi hem, håll koll på detta högtidliga datum här

Svartklubb

Har verkligen varit en lustig helg, jag och Tobias har gjort massa saker men samtidigt ingenting typ.
 
Fredag
Vi skulle äta krabba med några men då det var lite kyligt (under 25grader) ute kunde de tyvärr inte äta det. Lite udda "bortförklaring" men tydligen fullt normalt för en kines. Jag och Tobias gick till Mr Willis för pizza i stället.
 
Lördag
Vi började med att prova min bruklänningen, den blir så fin! Sen gick vi och handlade saker till Tobias middag, han skulle bjuda på Coq au vin (stavas det så?). Jätte gott! Men sen spårade det, Jag & Tobias fick en helkväll på stan. Vi tog en taxi ner till Fairmont Peace Hotel för att titta på några män i 100 års åldern som spelade jazz
 
Gick sen vidare till The Peninsulas "Svartklubb", om man kan bli kär i en bar så är jag det. Det var en pytte liten bar med scen, till detta fanns 4 rum/bås med soffor där minimum spend var 5000RMB, vi var lätt fattigast på stället.
 
Totalt kanske vi var 15st på stället, bara kineser förutom vi, ett jätte bra liveband och inredning som hette duga. Hajar som kom ut från väggarna, dykarklockor med nakna tjejer, björnhudar och tavlor som hängde upp och ner m.m. 
 
När man gick hem morrade King Kong
 
Kommer snarast att gå tillbaks!
Kvällen avslutade vi på M1nt, nattklubben där de har ett akvariumm med hajar i entrén. 
 
Söndag
Vaknade i morse och underade lite vad som hände igår, vi skulle ju bara laga mat och kolla på film, men vad kul vi hade det! 
 
Läste en artikel om Kinas elit, dårar
Lämnade in 2 skor för nya sulor och klackar, 50RMB - som hittat. Kemtvättade massa svåra kläder och gick till tygmarknaden för att hämta hem förra helgens skörd. Tyvärr behövde allt justeras lite så ingen kom med hem. Nu soffan och rester, King Kong tog musten ur mig igår. 
 
 

Fredagssuccé

A & O på morgonen är att lyckas täcka mackan med ost, ogillar starkt när det blir oreda i osten. I dag fick jag in en riktig fullträff!
 
Investerade i en ny man i veckan, var lite orolig att Tobias inte skulle gilla honom men han gav mer än godkänd och nu är vi 3 i familjen! 
 
Skrev ju tidigare att jag ville åka till Comosjön, ligger Portonfin nära den? Vill nämligen åka dit också, får bli en roadtrip i Europa helt enkelt!
 
Förutom Jönssonliga, Sällskapsresan, Göta Kanal, Den bästa sommaren och Repmånad ser jag sällan om filmer men nu har jag sett samma film 3 ggr denna vecka. The Best Exotic Marigold Hotel är SÅ bra!! 
 
 

Jag blir inte klok

Jaha då var det pannkasdagen igen. Finns det fortfarande familjer som äter pannkakor på torsdagar? Hade det inte varit så bökigt att göra hade jag absolut varit aspirant på att föra traditionen vidare. Jag kommer ihåg när vi var små: Vi åt alltid pannkakor på torsdagar då, men det bästa med vår familj var att vi slapp äta soppa först. Vi fick liksom äta oss mätta på pannkakor, alla andra barn var tvugna att bli mätta på soppan och så fick man en pannkaka till efterrät. Lyxigt vi hade det va! 
 
Funderar ofta på Aftonbladet Plus, vem betalar för det? Vem känner att Yes! Idag var det värt 15 kr i månaden för idag är det detta reportage! ?
 
 
Tycker det är väldigt snyggt med skjorta och stickad tröja, mitt problem är dock att jag inte trivs så bra i proper skjorta. Känner mig lite uppstoppad och pretto, för att inte tala om att det är en ganska svettig kombo. Men älskade Cos har nu lösningen i butik! Tygmarknaden nästa! 
 
 

I LIKE NONSENS

Igår hittade jag världens minsta kontor/butik
Det syns inte så bra, men ni ser den vita väggen där inne- där tar kontoret slut. Det är alltså typ 2.5 m långt och axelbrett. Som ni ser går inte den vita väggen hela vägen ner till golvet, på golvet där står det därför en säng - sen är det slut. Och här klagar jag på att jag inte kan skjuta in min kontorsstol under bordet..!  
 
Imorse till frukost scrollade jag igenom FB, verkar ju ha missat en riktigt spännande match igår!
Älskar när personer som framstår som rätt trista visar att de kan ha kul på riktigt! Tänk om man kunde få se kungen skratta så han får tårar i ögonen eller Victoria säga något som inte låter som det kommer från en bandspelare innanför jackan. Kanske dra ett riktigt torrt skämt, det skulle vara kul! 
 
Nu till dagens nätfynd
Om jag hade en bil skulle jag lätt skaffa denna uppvärmda isskrapa! 
 
Det här med feminism, jämnlikhet och hen... Jag är kluven, såklart jag vill ha lika mycket lön för samma jobb som en kille gör. Men jag trivs när vi går ut och äter och Tobias betalar och killarna låter oss tjejer gå ur hissen först. Jag vill inte mecka med bilen men byter gärna soffkuddar, jag gillar att baka medan Tobias skruvar och spikar. Och det här kan jag ju få äta upp när jag själv blir mamma, men jag hoppas jag får en riktigt grabbig kille och en tjejig tjej! Sen kan de ju få bli homosar, inget emot det - men jag kommer i alla fall inte fråga min son om han vill ha prinsessklännning eller Batmandräkt.
 
Jobbar mycket på att hitta lampor att köpa med oss hem nu, tänk om man skulle hitta denna. Vakna och tända den i sovrumsfönstret sen skulle ju vilken dag som helst bli magisk!
 
Ibland är det tur att jag inte bor i USA, herre gud vad jag hade klickat hem smarta saker då!
 
Sist men inte minst, skönhetsprodukter är inte något jag intresserar mig vidare mycket för men när jag såg denna blev jag hemskt sugen!
 
Bara för att den är så fruktansvärt söt
 
 
Nu jobb, sen veckans PT mass med tjejerna! Dagens tema, erase love handles - gillart! 
 
 

Fin fint!

Jag vill åka till Comosjön, någon som har varit där som kan tipsa?
 
Blev bara jobb och träning i går så har inte så många kul bilder att dela med mig av, men hittade lite kul på nätet.
Skulle ju nöja mig med ett glas bara för att få sätta paå korken på flaskan igen. 
 
Vi "behöver" ett nytt köksbord hemma, gärna runt eller ett i lustig form, precis som detta! 
 
Bara för att jag hittade detta känner jag att tja, varför inte ett nytt soffbord också!?
 
Ska till tygmarknaden foör att haämta klaäderna till helgen, kanske slinker ner en saån haär daå. Vem vet!
 
Verkar som att hela Sverige har tittat på Torka aldrig tårar utan handskar, för er som inte gjort - se den! 

Nytt!

Säkert gamla nyheter, men om jag blev glad nar jag läste det! H&M kommer till våren att lansera att nytt butikskoncept & other stories. Butiken inriktar sig enbart mot kvinnor och ska sälja allt fran skor och väskor till toppar byxsor. Det bästa av allt är att de ser konceptet som en pris och design kombo av H&M och COS, man skulle således kunna säga att det blir det bästa av två världar!
 
 
Det området vi jobbar i firar 20 år och därför visar de bilder på då och nu i vår entré. Det går undan med byggena här!
 
 
 

Sockerchock!

När vi kom till Shanghai hade de kommit 4 våningar med detta bygge, ibland går det undan! Men jag undra, hur 17 får de ner lyftkranarna från taket när de är klara?!
 
Blir väldiga kontraster när man vänder sig om och ser detta
 
 
Vi har bestämt oss för att maxa Shanghai nu när det inte är en evighet kvar, igår gick vi därför till Peninsula för Afternoon tea - sockerchock! 
 
Men gillart, små söta mackor toppade med rosa konstverksbakelser, te i silverkanna och stråkar i bakgrunden. 
 
Tobias med såklart!
 
Vissa passade dock på att ta en nap, kolla han längst bort. De framför är typiska kineser, de håller konstant på med sina mobiler, tar kort paå sig själva och surfar runt.
 
På vägen hem hittade vi en sjukt suspek museeum, handlade om ögon. Några TVs, brev om ögon och två statyer.
 
 
 
Nu lite kinesknas. Jag har inte full insyn i hur det funkar med blöjor, men har man inte det för att barnen inte hinner säga till när det är dags? I Kina har man inte blöjor, hur gör de?
 
Jag kan ju också få frispel när det inte går vägen, men att slå hål i taket för att få upp en sladd känns ju lite drastiskt...
 
Smal som en sticka springer hon paå löpbandet med händerna över huvudet i typ 20 min. Bara jätte konstigt.

Tennis

Igår var vi och tittade på Shanghai Rolex Master, jätte kul! Arena var cool, besökarna var söta, tennisen var grym osv. Här kommer lite bilder!
 
Det är bara i Kina en teservistillverkare har den största montern
 
Coca Cola var såklart med med sin Happiness Machine!
Det är oklart vad de gör, men med svenska ögon såg det ut som att hon frenetiskt kammade honom i nacken med en luskam
Arenan hade tak som var "utfällbart", supersnygg!
 
Federer vad såklart favoriten och arenan var fullsatt, mäktigt! För att se rolig publik kan ni kolla in videon som jag har lagt upp på Facebook, woopa Ganamstyle!
 
I andra set böjade det regna, då drog man in taket. Varför finns inte så här coola grejer i Sverige?
 
När taket var på plats kom det ut en hel armada med folk och badlaka, det var nu dags att torka banan. tror det var mer folk som kom och torkade än som jobbar på en hel Stockholm Open.
 
När vi åkte hem passerade vi ett vägarbete, man är ju van vid att de i alla fall spärras av liiiite. Här gick det dock bra att passera rakt igen typ, undra vad de skulle säga om man kom med den svenska varningsskylten för vägarbete Kör försiktigt, min pappa jobbar här...
 
En pangdag helt enkelt!
Vad vi gjorde innan tennisen? Gick bananas på på Tygmarknaden, 4 toppar, en klänning, en kappa och 12 skjortor till Tobias. Man blir lätt lite wild and crazy där... Nästa helg står smoking på schemat, det ska bli spännande! Ska även testa min brudklänning då, DET ska bli spännande. SAS, jag varnar er: Den 28 november kommer det ett par som ska med flighten till Stockholm, de har ganska mycket bagage.

Den som väntar på något gott!

I maj skrev jag att jag hade hittat en lampa som såg ut som en slokhatt som jag så gärna ville ha. Då jag hittade den på thefancy visste jag inte hur jag skulle kunna köpa den, men lyckade spåra designern. Han visade sig vara en korean som flyttat till Hökarängen (!), mailade men fick inte svar. Har tänkte på lampan några gånger och tänkt att det var synd att jag inte fick tag på honom. I går svarade han! I januari kommer lamporna gå att köpa, jag står först på listan och kommer få "tidigt intresserad rabatt". Så här kommer de färdiga att se ut, älskar!!
 
Igår kom Karin hem från Sverige, hon hade med sig de godaste flingorna. Min lördagsfrukost blev den bästa på länge!
 
Calle har varit på besök igen och i går var det sista middagen, blev favoriten Sishuan!
 
I dag ska vi kolla Shanghai Rolex Masters, tydligen är alla de bästa kvar så ska bli super kul! Tobias har laddat Unibet-kontot så håller tummarna! 
 

Tom

Istället för radio satte jag i morse på Jenny Strömstedt på TV4play, anledningen till att detta val av program var för att jag bara måste läsa/se och höra allt om Hollywood frun Gunilla Persson. Har gått från att tycka hon är helt rubbat till att nästan gilla henne. Dock kan jag inte riktigt förlikas med detta så därför måste jag komma över allt med henne, se alla vinklingar och kanske få någon form av "verklig" bild av henne. Har än så länge sett:
Hollywoodfruars alla avsnitt
Breaking News
Schulman Show
Jenny Strömstedt
+ läst allt från Aftonbladet, Expressen, SVD & DN
 
Status, vill så gärna äta middag med henne! 
 
Men, det var en kille som driver en blogg som heter hetter I Kroppen Min med i prorammet också. Hade jag vetat att han var med hade jag inte valt att lyssna på programmet en fredagsmorgon. Han är i min ålder och har cancer, till råga på allt har han fått veta att han inte kommer att överleva. Han berättar hur det är att leva med en dödsdom och med sig hade han sina bandmedlemmar som berättade om hur det var att leva med en bästa kompis som skall dö. När programmet var slut var det som att luften gick ur mig, gick in på bloggen, läste två inlägg, sen gick jag och tog ett stor iskallt glas vatten. Fy fan. Tips, se programmet, läs bloggen - men välj ditt tillfälle väl. Fredag morgon var inte rätt tillfälle.   

Finns det hjärterum finns det...

Lyssnade på Sommar Rolf Ekérus i morse, vet inte om jag tyckte det var så bra men vilken mysig röst han hade. Vissa människor skiter man ju lite i vad de säger, de kan bara få prata på för att rösten är så mysig! Lite som David Attenborough som pratar till alla BBC naturdokumentärer, jag myser!
 
När man scannar av "bloggspace" kommer man alltid in på bakbloggar, dessa fashinerar mig. Hur fasiken har folk tid att baka, jag menar det är ju inte alla som jobbar med bakning, många har ett normalt jobb och bakbloggar vid sidan av. Sen räcker det ju inte bara med att de bakar själva grejen, det lindas in i fina förpackningar, tas snajdiga bilder och postas tillsammans med recept och hela faderullan. Men, jag tackar och tar emot. När jag kommer hem och får en ugn vet jag ju vart jag ska leta efter recept i alla fall!
Pinkpastry
Mskafferi
 
 
Läste SVD igår
Jag förstår dem, skulle kräva pengarna tillbaks om jag hade betalat multum för ett fint hotell, kommer ner till frukosten och så sitter Kina där oc hrapar och spottar. Nu kanske ni tänker att nej men så gör inte rika resande kineser. Jag talar av egen erfarenhet - de är de värsta. 
 
Köpte pärlor igår när jag egentligen var på jakt efter små "diamanter" som lossnat från min klocka. Är väl ett år efter med döskallar, men tänkte sy en klänning och sätta dessa på. Mamma, är du intresserad av pärlor av denna typ kan du hojta så fixar jag. 
 
Det var ett sjukt oväsen på kontoret igår 
No wonder, 5 st cementbilar hängde nedanför fönstret. 
 
Att det gör ont i rumpan av att bli skjutsad är väl ingen nyhet, undar ju därför varför denna lösning inte spridit sig som en löpeld...
 
Tunnelbanan till jobbet i morse, denna bild är tagen på perongen precis när dörrarna går igen. Dvs folket på denna bild är vi som inte fick plats på tåget. I 45 min varje dag känner jag mig som en sardin i en konserv.
 
Vi behöver en lampa i vårt vardagsrum, just precis denna skulle passa perfekt. Prislapp? 57.680kr. 57.680kr för en lampa?! En lampa!! Tur att vi har en lampmarknad här, 700RMB skulle jag gissa på. Man måste ju älska Kina ibland ändå!  

10-10-12

Något händer i mig när jag är förkyld, blir gring, lite väl ärlig. Tror det är för att jag inte kan träna, får liksom inget utlopp för min energi.
 
Igår var vi på Bankura med the Fab 4, det bästa med det stället är den friterade lotusen. Jag kan inte få nog!!
 
Bild som vanligt snodd från Yvonne
 
I morse kom Lulu till jobbet, hon börjar dagen med att kasta upp denna på skrivbordet
Känner hur mingiporna drar sig mot öronen och salivproduktionen ökar i tempo. Samtidigt undrar jag hur 17 hon kan ha haft den här hemma hela hösten utan att öppna den, sitter hon på dolda krafter?
 
I helgen blir det Painter's street.
 

Spend them!

Vet inte hur Toibas gör det, tycker vi lever ganska lika men det är som att det är någon dold kraft som talar till mig
 
Kanske är det för att jag alltid hittar så bra bra-att-ha-saker, verkar som det ändå kostar att önska...
 
Ett höstigt hem kräver en öppen spis för fulländat mys
 
Lego-tangentbord, men hallå så bra att ha!
 
Det kommer ju med jämna mellanrum en klocka som väcker starka hmmm, den här vore ju verkligen bra att ha. Ni måste ju hålla med!
 
Jag har en morbror som en dag sa till Tobias, Det är ingen idé att hålla tillbaks, bara köp det hon vill ha, det blir bäst så. Man kanske skulle låta Tord och Tobias hänga mer...

God dag Yxsskaft

Eftersom vi ska gifta oss klickade jag saklart upp Aftonbladets artikel Så fixar du ett budgetbröllop. Hade ju såklart hoppats på några bra tips, men det här var verkligen botten på botten av tips
 
Nehe, kan man? Trodde det var gratis att sätta ihop en frisyr. 
 
Kan man säkert göra, eller så gör man det inte.
 
Om man nu bor så stort har man säkert råd men både frisör och resa. 
 
Det värsta är nästan detta:
Eftersom vi bor i Stockholm har vi inte råd att gifta oss här, ni är därför välkomna på vårt bröllop i Flen, ni står för bensin/tåg, övernattningar, ev barnvakt, present och finkläder. Vi däremot kom skitbilligt undan! Hoppas ni kommer! 
 
Tips till alla som ska gifta sig, använd lite sunt förnuft & fantasi så ska ni se att det blir bra mycket bättre än med Aftonblades artikel.
 
Star struck som man är blev jag dock lite glad när jag såg en gammal klasskompis på Aftonbladet
 
Det är ingen hemlighet att jag ogillar allt med siffror starkt (förutom lönen såklart). Detta är därför humor på högnivå enligt mig
 
Om jag får barn någon gång måste jag ha en sån här pall.
 
 
 
 

En lördag på stan

Grymt att komma hem från semestern och ha tre dagar kvar på semestern i sin egen stad! Fredagen spenderades i soffan efter en natts flygning med för lite sömn, sen bar det av på middag med Calle & Yvonne. Blev vårt favvohak Pashas, älskar att ha stammishak där personalen känner igen en. Säger Hej, serverar en något extra att smaka på och tar i hand när man går och säger Ses! Vi hade ett sånt hak i Stockholm också, De la Tore, världens bästa italienare, hoppas de frågar var vi har varit nästa gång vi kommer hem och går till dem...
 
I går blev det bruncsh på Azul med samma goa par, mätta och belåtna spenderade vi sedan dagen på stan för lite shopping. Fick tipset om Uniqlo's cashmiere tröjor och täckjackor, kom därfrån med en lagom stor påse var! Hösten, be aware - vi är redo!!
 
 
Tobias fick sin efterlängtade sushi till middag, har provade Wasabi challenge. Oh my vad starka de var!! Kvällen bestod av film, vi hade blivit tipsade om Moonrise Kingdom. Förlåt Yvonne men den var väl ändå inte bra?! Hahaha! Toppade den med the Rite, 10 min in i filmen kom jag på varför det var typ 10 år sedan jag såg en skräckfilm sist. Handlar om en präst som skall åka till vatikanen och bli exsorsist, addera Anthony hopkins så har ni skräcken i en perfekt förpackning, även fast den var obehaglig rekommenderar jag den! 
 
Idag skiner solen och Tobias har hintat om tygmarknaden, vem säger nej till den?! Vill sy upp en jacka, vad tror ni om denna i mörkblå med svart fårskinnsfodring i nacken?
 
Men ser ut som att vi får vänta lite med att använda våra fynd, sommaren har inte lämnat Shanghai!

Vår semester

Den mesta av tiden spenderade vi i vattnet
 
Syftet med semestern var ju att få lära sig kite surfa, men då det blåste på tok för lite så fick vi nöja oss med vindsurfing en dag. Sen blåste det för lite för det också.
 
 
 
Vi var faktiskt sjukt duktiga om jag får säga det själv! Notera, jag var bättre än Tobias!
 
De obligatoriska massagen!
 
Fortsatt simträning efter mitt 50m fjäril
 
Altanhäng!
 
Och när vi inte badade så drömde Tobias om nästa simpass.

RSS 2.0