Vad händer?

Kollade Aftonbladet i morse.







Vad har hänt med folk? Ska man börja känna sig unik för att man är helt normal och typ tycker att ett Svenssonliv vore ganska najs?

Sommarfix

Vet inte om måla var min grej, tror jag är mer för att hamra och spika och pyssla. Har ju sedan ett tag börjat samla på mig lite grejer som jag ska försöka mig på i sommar och idag hittade jag lite mer kul grejer som jag vill göra!

Vi ska försöka göra i ordning i vävstugan (ja det är 2012 och vi, läs mamma, har en sån) så att vi kan sova där. Istället för Billy Bokhylla kanske man kan hitta några gamla väskor på vinden som man kan göra såhär med! Mamma, hittar du några väskor släng dem inte.


Mest sugen är jag dock på "statyn" till höger, söt!

Om någon har en gammal stereo som ligger och skräpar är jag aspirant!


Vet att min moster Lena har en guldsmed som gör ringar av skedar, kan du kolla om hon kan göra ett armband av en gammal nyckel? Om ja, ska jag leta upp en nyckel här!


Är det något jag gillar så är det armband och ringar som inte är så krimskramsiga mer enkla och coola. Känner att den här skulle passa så bra på mit finger nästa år under Mustaschkampen!


Har tänkt på den här idén ett tag men inte hittat den någonstans, men här är den! Smartare än smartast, hej då blöt rygg!




Oönskad

Hostar som en blådåre idag, men är ju liksom inte sjuk så gick till jobbet. Väl där inser jag efter ett tag att mina kollegor duckar och håller för munnen varje gång jag hostar. Efter ett tag öppnar de även fönstret och ger mig blicken "vi behöver ny luft". Inser att de helt enkelt inte vill ha mig på kontoret idag så jag går hem. Nu sitter jag här hemma och jobbar i min ensamhet medan solen gassar ute. Värdelös tisdag.


Kulturkrock

Vi måste verkligen till Painter's Street pronto!




Full Rulle!

Lovade ju bilder och liten story om fredagens middag, låter storyn stanna vid att det var en lite konstig upplevelse att komma hem och äta middag hos någon man inte känner i sin egen ålder. Men kul var det!




Vägen upp till lägenheten gav ett visst tveksamt intryckt..!

Men allt gick bra och vi gick hem nöjda och belåtna



Igår var det Tobias födelsedag och vi åkte ut till Le Meredien med gänget för att äta champagnebrunch och bada! Vädret var det bästa på flera dagar och först när solen gick ner åkte vi hem!



Tobias fick en boll, snacka om överlycklig!




Övning ger färdighet och Tobias vann simtävlingen!

På vägen hem körde vi om en ganska fullastad bil..!

Helgens tempo och aktiviteter var väl inte jätte bra för min förkylning så nu sitter jag här och hostar, nyser och fräster. Hatar att vara sjuk, hatar det!

Ålderskris

Skriver om fredagens restaurangbesök på måndag när jag har laddat upp bilderna, men kan säga att det ver en väldigt konstig upplevelse att sitta i en främlings vardagsrum med sina vänner och äta middag. Blev en tidig kväll då feber skiten hängde som ett åskmoln över mig.

Idag stod cykeljakt på schemat, älskar att cykla så var verkligen laddad och när jag vaknade feberfri var succén ett faktum. (Att rösten var borta och snoret gjort intrång har aldrig dödat någon) Vi började med att leta efter en racer cykel till Tobias, gick inte så bra men hittade en affär med "Svensk läsk"


Sen mötte vi Sofia & CF för att spana in några Fixed Bikes, jag är såld. Jag måste ha en!! Lutar år en chockrosa med gula däck... Frågad min bror om det var av eller på hemma, vädigt hipsters fick jag till svar men så länge jag inte köper en hel vit så kommer den inte att representera en synlig ålderskris.


Kolla den längst till vänster med gula/rosa däck, en sån tänker jag mig, fast rosa & gul. Bamboo cykel släng dig lite i väggen känner jag. Man kan få något skrivet på sin ram, funderar på Petras eller något i stil med Se men inte röra.




Dagens lunch blev lite av en cross over, ni behöver inte prova den för det var inte en jätte hitt mest bara kul med julmust och sushi.


Kvällen spenderade killarna på en fotbollsplan och tjejerna i Isabells soffa med pizza, lösgodis och film. I morgon är det Tobias födelsedag, han har önskat sig prylar, hur ålderskris är inte det?



Sjuk Fredag

Jaha, inleder helgen med att vara sjuk, kroppen och halsen värker och termometern visade feber. Kanon, vi som har så mycket roligt inplanerat. Men men, får bita i det sura äpple och ta två ipren och en stark kopp kaffe så ska nog det här lösa sig.

I dag när jag låg hemma i soffan kom vår ayi, känns så himla fel att ligga där när hon går omkring och fejar och har sig..! Inte kan jag prata med henne heller för hon kan ingen engelska..!


Ikväll ska vi till en restaurang som heter Il Nascondiglio.net som en kollega tipsade mig om. Konceptet är en italienare som har öppnat en restaurang hemma hos sig, men bokar några dagar innan och sen skickar han menyn och telefonnumret så får man ringa när man kommer dit. Ska bli jätte spännande, verkligen privat dining!




Förmiddagsfika

Blev bjuden på förmiddagsfika av mina kinesiska kollegor.



Man har ju aldrig ätit kanelbulle och man tvingar i sig rostad chilli till fikat. Obs, de äter inte nötterna, de är bara i påsen för att ge smak åt chillin. Say what?

Catch of the day!

Nu har ju vi en fransk balkong hemma och ingen här, men i vår nästa lägenhet ska vi lätt ha en balkonglådegrill. ibland undrar man varför inte vissa saker har slagit igenom tidigare!


Att lägga till i mitt verkstadsprojekt i sommar blir denna hylla, as cool as it gets!



Världens finaste topp!

Blev en sväng till tygmarknaden idag för att hämta upp de sista korrigerade grejerna samt två toppar som jag gjorde sist jag var där. OM jag blev nöjd!! Måste till och med visa hur fina de blev, extra stolt är jag då jag kom på designen helt själv!


Även om jag känner att jag skulle kunna göra den här modellen i alla färger får det var tygmarknadsstopp ett tag nu, annars blir Tobias galen.

Morgonens most do!

Om det regnar i sommar ska jag låsa in mig i morfars och pappas verkstad och bygga denna skräpsamlare!


Ska även försöka få till dessa, mysigare belysning får man ju leta efter!


Sverige!

Kollade igenom Aftonbladet som hade lagt upp bilder inför dopet, kom då på vad jag längtar nästan mest efter - en kokt med bröd!


Herre Gud vad jag ska äta korv i sommar, grillad, kokt, rå, stekt, i gryta!



Shopping shopping!

Jag är helt hooked på nätbutiker nu mera, allt började med mina kollegors obsession för Taobao och sen har det bara eskalerat. Tyvärr vågar jag inte klicka hem något eftersom man inte vet vad tullen snor, men det kanske är lika bra!

Gårdagens fynd var följande

En ring, lite mycke kanske men va 17


Aldrig varit en halsbandsperson, men alla kan ju ändra sig!


Dagens fynd
Snöade in mig på konst idag, speciellt världskartor!


Denna fanns att klicka hem på Mapsinternational.co.uk, I like!


Denna var jag på väg att klicka hem men insåg i sista stund att det var ett vykort. Blir Painter's Street i helgen och se om någon kan kopiera för hur fin är den inte!


Vad gäller Taobao så ska min kollega hjälpa mig att beställa lite stolar som vi kan ta med oss hem i sommar!


Så det var dagens shoppingtips! Älskar att sitta vid frukosten och klicka runt mig i cyberspace och få massa inspiration!

Armband

Har handleder lika stora som ett barns så det blev inget armband. F*****n, det är ju så coolt!
Efter mycket letande efter en guldsmed som kunde sätta fast berlocken jag fick av mamma och pappa i födelsedagspresent visade det sig att min kollegas man är guldsmed, så nu sitter den på armbandet tillsammans med de andra!
Om ni undrar så är det strålande sol idag, var alltså bara lördag söndag som sög..! Sånt irriterar mig.

Helgen!

Igår var det verkligen så äckligt väder, kallt och konstant regn. Jätte bittert då det varit 30 grader och sol HELA veckan och ser ut att bli så kommande vecka också. Vädergudarna är så ute och cyklar just nu.

På kvällen blev det i alla fall 30 års fest hos Ebba, jätte trevligt med mat och tipsrunda som jag och Isabelle helt otippat vann!




Det är grått och trist idag också så jag började dagen med att åka till en målariaffär bakom oss och gick lös på färg, tavlor och div tillbehör. Nu ska jag bli konstnär, återkommer med resultatbilder!


Men först ska vi gå ner till en affär som jag blev tipsad om igår, de har VÄRLDENS coolaste armband, risken finns att mina miniatyrhandleder gör att jag inte kan ha det, men hoppas hoppas hoppas!!

Gurka GT goes Ekerö

Igår var det klädparty och tjejsnack hemma hos Karin, vinet flödade men jag drack coca cola och kände mig astrist. Två veckor och inte en dag till! ja, jag vet att coca cola innhållersocker men kan ju för tusan inte dricka vatten en fredagskväll!

Gurka GT har spridit sig till Sverige och i morse vaknade jag med ett mail från pappa med denna bild! Ganska ok AW om ni frågar mig!


Idag vet jag inte riktigt vad som står på skemat förutom Ebbas 30 års fest såklart! Återkommer med vad det blev!



Baka

Fjärde dagen av vår detox gick av stapeln igår, hann inte till affären efter jobbet och vi har ingen ugn så fick bli en variant av menys fjärde middag: Rösti, istället för blomkål toppade vi med sill. Himmelskt vad gott det blev, vi hade även lite sötpotatis hemma så provade att göra rösti av dem vilket faktiskt blev väldigt det också!


Vi har ju lagat mer mat denna vecka än vi gjort sedan vi flyttade hit känns det som och som jag har fått mersmak. Inte på just den maten vi lagar för tillfället för rotfrukter står mig upp i halsen snart, men BAKA! När vi kommer hem ska jag baka baka baka!! Mest längtar jag efter kanelbullar, men en smulpaj skulle inte heller sitta fel! Självklart snöade jag in mig på lite bakbloggar imorse och hittade faktiskt en hel del grejer som jag kan göra här som jag inte har tänkt på!

Chokladbollar, hittade ett recept på Delicatobollar... Hmmmm Tobias, ska vi skita i detoxen i morgon om det regnar?


Delicatobollar


100 g smör (rumsvarmt)

1,5 dl florsocker

2 msk starkt kaffe

25 g ljus choklad, smält

1,5 tsk kakao

1 msk vaniljsocker

4 dl havregryn

100 g smält ljus choklad

Gör så här:


1. Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.

2. Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Vispa tills det blandas.

Tillsätt kakao, vaniljsocker och de finmalda havregrynen. Vispa till en fin smet.

3. Smält den ljusa chokladen (det funkar bra med blockchoklad eller Marabou mjölkchoklad) i en skål i micron eller över vattenbad och häll sedan ner den i smeten.

Vispa eller rör tills allt är ordentligt blandat.

4. Ställ in i kylen en halvtimme.


5. Tag sedan fram ur kylen och rulla i lagom stora bollar.
Ställ sedan in dem i frysen i en halvtimme.

6. Smält choklad i en skål i micron och rulla bollarna i chokladen.
Avsluta med att rulla dem i kokos.


Eller varför inte göra lite glass av all kul frukt som finns här nu, lite upphottning av den glass man själv gorde av coca cola när man var liten! Jätte smarta glassformar från Rice med "uppfångare" i botten så att man kan dricka upp det som smält!


Hittade även kul sockerkasformar till alla kalas hos coolstuff!


Så det var helgens baktips, husligt va!

Ikväll ska jag på klänningsparty hos Karin som ska visa sin sommarkollektion!

Vad ska man säga?

Herregud vad jag vill ha semester! Solen gassar och här sitter jag på en kontorsstol, dålig kombination. I Sverige är man ledig idag, inte här och hade man varit det hade man fått jobba i helgen för att kompensera. Det är så det funkar här, är man ledig en veckodag måste det kompenseras med att jobba en helgdag så summa sumarum är man inte ledig något...! Kina i ett nötskal.

Igår gick jag till affären för att handla mat, tur att jag inte planerade att köpa kött..!


Slår vad om att slaktaren petade sig i näsan med sina långa naglar samtidigt som han slaktade.

Så, en ny underbar dag i Shanghai! Tobias skjutsade mig till T-banan på cykeln i morse, det är alltid lika kul! Lite mina 10 min of fame, herre gud vad folk stirrar! Nästa gång ska jag köra Silvia vinken hela vägen.

Ny cykel

Tänkte köpa med mig en cykel hem till sommaren, vad tror ni om en i bamboo!


Får se hur det går, på deras hemsida står det att de just nu inte säljer vuxencyklar men har en "inside kontakt" så har jag tur så ser ni en tjej trampa runt på en bamboo cykel på Ekerö i sommar! Hetast på ön, no shit!

Detox is still going strong, snart kommer ju helgen och då lär det väl skita sig men tänkte att två veckor utan kaffe, socker, alkohol och kött måste gå. Dricker kanske 2-3 koppar kaffe om dagen, helt sjukt vad sänkt man blir om man inte får dricka det, för att inte tala om huvudvärken... Ganska läskigt.

Dag 1

Igår möttes jag och Tobias vid affären för att handal ingredienser till våran detox vecka. Gick väl sådär, rödbeter hade de aldrig hört talas om (!) så fick bli morötter istället, pinjenötter ersattes utav solrosfrön och ruccola ersattes utav några andra blad men blev ändå en väldigt god sallad! Dock hade det ju inte suttit fel med en blodig biff till..!


Lunchlådan idag består av potatissoppa med oliver, ganska gott måste jag säga!

Vi rev även igång introdag 1 på vårt bodytransformation program som Tobias hittade, oh lord mina ben idag! Jag har starka ben, men utfall har jag inte ens tänkt på sedan sista klassen på Sats för ganska exakt ett år sen..! Ibland kan jag tänka att det vore bra om jag hade träffat någon som inte var lika envis som mig, någon som kunde bromsa mig när jag går in för något till 150 %. Men istället träffade jag en som är värre än mig..! Fast han är ändå bäst, hade ju aldrig fått igenom detox och body transformation på samma gång annars..!




Kalas!

OM det blev kalas i lördags! Vi gick ut hårt och ökade som någon sportperson sa.

Vi började med Cantina för free flow av Margurita


Det är något som är himla bra med Shanghai, det är alltid free flow av något!


Sen bar det iväg till Helen's för att få händer och fötter fixade!



Efter det här gick det bara utför, dock skyller jag allt på Sofia som valde att beställa in tequila shots efter middagen...!


Vi slutade på M1nt men tror alla var hemma ganska tidigt ändå, vi hade ju hållit igång sen kl 13.00!

I går var det inte jätte livat, vi tog oss ner till Apple för att fixa en hårddisk och till tygmarknaden för att lämna in några skjortor sen blev det soffan och Sherpas mat framför Tintin, sjukt bra film! Se den!

i morse kom jag och Tobias fram till att det är 8 veckor och 4 dagar kvar tills vi åker hem på semester, det kommer vara 8 dagar av body transformation och detox. Ser levande död ut i dag så blir perfekt!



Fredag!!

Vi firade fredag med hemmagjorda köttbullar och mos. Sjukt gott!! Sen somnade vi i matkoma kl 22, det är nackdelen med Svensk mat - man blir så himla mätt. Kinesmat blir man inte lika matkomemätt av, känns mycket fräschare.

Idag ska vi fira världens bästa Karin Traneus som har blivit 30! En heldag med bästa Shanghai tjejerna, ska bli SÅ kul!! Jag och Sofia börjar dagen med att hämta våra sangria kläder, håller tummarna för att jag inte behöver åka dit nästa helg igen... Dock har jag hittat en topp som jag bara MÅSTE prova att sy upp. Tygmarknaden är som en drog, man kan alltid fixa lite till!


Kunglig fredag!

Måste ju säga att Morgan har fått en kunglig plats på Aftonbladet idag!


Idag är det fredag så jag mötte upp Tobias på ett tapas ställe som ligger mellan mina jobb för en sangria lunch. Ny fredagstradition!




Post

Kollade brevlådan idag och där låg denna lapp


Frågade vår vakt vad det stod Behöver du lära dig kinesiska så kan du ringa dem. Skön lärare, tror hon/han att de som vill lära sig kinesiska kan läsa kinesiska



Jag måste ha den!

Tänk att komma hem och se denna hängandes i taket, typ i sovrummet. Har redan mailat och frågat om man kan köpa den! The Hat Lamp




Sen kan vi komplettera med detta armband av tändstickor, Match stick Cotts By Nora Kogen.


Coolt

Man har ju sett den här bilden med timglaset, eller är det två ansikten? Vilket som, här är den nya! Är det en gubbe eller en skogsglänta?!


I like!

Idag på lunchen så satt jag och kollade runt på Fancy, en sida jag varmt rekommenderar om man bara vill kolla runt på coola saker och fina bilder! Hittade följande:

En klocka, just nu slut på lager men borde finnas på lager lagom till min semester, check! Finns att köpa hos Ziiiro


Ett tält till min och Tobias kommande semester som går under temat "budget". Men jag menar nått kul måste man väl få addera, vet dock inte vart jag kan köpa det...


En kopp te sitter ju aldrig fel, speciellt inte i Kina! Känner ett starkt behov av dessa söta påsar, min morgon skulle bli så mycket trevligare!


Till min kopp te ska jag börja göra dessa små söta ägg till frukost, allt jag behöver är en paprika!


Någon gång i mitt liv ska jag ha en egen häst, då är denna sadel given!


Så, det var dagens inspiration, högt och lågt!

Kan även meddela att Mr. Qing, som jag fick veta heter Master Qing, fixade min super knut så idag är jag fit for fight igen!


Spindelmannen goes gay

Det finns tydligen en leksaksaffärs kedja som heter Leklust, de har 18 affärer runt om i Sverige. I sin nya katalog vill de marknadsföra sig som könsneutrala, de har därför valt att ta med denna bild


Några frågor:

1. Kommer barnen bli rädda eller förstar de inte grejen?
2. Vilken förälder vill ha en kille i 5 års åldern iklädd en spindelmannendräkt dragandes pa en rosa barnvagn?
5. Är det den här hen som har varit framme? I så fall hoppas jag att hen försvinner liksa fort som hen kom så mina barn slipper sånt här trams
4. Kan inte barn bara få leka som de alltid gjort? Har ju funkat rätt många år...

Knutarnas knut har angripit mig

Så här sitter jag idag


Jag har en knut under höger skulderblad, det är en riktigt råbandsknop, jag kan inte tänka på något annat än hur ont den gör. Den gör jätte ont, kan inte ens ta ett djupt andetag utan att jag ser stjärnor! Sitter ner ett tag, sen tar jag ett varv i korridoren och svänger på armarna, böjer på ryggen och vrider mig för att bli av med den. Den försvinner inte. Som tur är bor jag i Kina och här behöver man inte gå med sånt här skit längre än nödvändigt, ikväll har jag bokat tid med min favvo massör - Mr. Qing. Han är för övrigt blind.


Loppis

Har lite rabatt på New Waves varumärken så funderade på om jag skulle köpa med mig något hem, i mitt letande hittade jag grejer jag ska söka igenom alla loppisar jag kommer över i sommar efter.

Mon Amie från Rörstrand


Eller Swedish Grace, Rörstrand, i alla färger


Skulle det vara så att någon som läser detta har något av ovan undangömt i ett skåp är jag aspirant, säg bara till så lägger jag ett bud!!

Är även på jakt efter kaffe koppar med fat och skålar till min service ifrån Ostindia, Rörstrand





I love you Naked!

Allt var bara så toppen med helgen! Vi kollade in området, badade, solade, umgicks, grillade, badade igen, sov i världens flådigaste villa osv, vill aldrig att helgen skulle ta slut! Här kommer några bilder på vårt glada gäng!


Vägen till vår "hydda"


Poolen med utsikt över området


Vår egna lilla bubbelbad


Mannens favoritsyssla - grilla


30 grader gjorde att man satt ute i t-shirt hela natten!


Vi provade även hur mycket bubbelbadet stod pall för


Kenneth, vår egna golfbilschaufför, såg till att vi inte behövde gå mer än nödvändigt


Avslutande eftermiddagsfika med fläckfri omgivning!

Yvonne tar mycket bättre bilder än mig så kolla in hennes blogg för fina bilder på vårt hus och området.

När vi kom hem fick dock härligheten ett abrupt slut, de hade bytt gasen i vart omrade så blev hämt mat och kalldusch då gasen inte får användas förän ikväll. Brukar man inte varna om sådana saker innan?



Happy days!

Vi firade Tobias hemskost med GT Gurka, ah så gott det är, och Mascho Nacho pa Cantina Agave!


Idag är en av de bättre dagarna i Kina, det är Youth-day vilken innebär att alla till och med 28 får jobba halvdag! Ska ta eftermiddagen för att åka till tygmarknaden och hämta grejerna som gjordes efter en halvdag med sangria, blir spännande..! Förhoppningsvis hinner jag med ett träningspass i poolen innan Tobias kommer hem, i kväll ska vi göra något mysigt för att fira att vi har varit tillsammans i 3 år i morgon!

Helgen blir en riktigt höjdare! I morgonbitti kommer bussen och hämtar oss för en helg i Mogashan!! Tror aldrig jag har bott så lyxigt någon gång!


Vädret säger  28 grader och sol, jag säger grilla, bada, vandra och hänga med världens bästa gäng. Shanghai skulle inte ens vara hälften så kul om de inte var här!

Wooopaaa!

Jag har så ont i min kropp! Har verkligen tränat sedan tobias åkte, sprungit, simmat och framför allt yogat. Säger man det, yogat, om man har utövat yoga? Har fortfarande ett par veckor kvar innan jag kan vika mig dubbel, men det går framåt och framför allt är det skönt för det ger sån brutal träningsvärk i helt nya muskler. Älskar träningsvärk och träna så att svetten sprutar! Var länge sedan jag var inne i ett sånt här träningsflow, hoppas det håller i sig hela vägen till semester, då ska jag springa i upp för backen från badet om och om igen! När jag inte gör det ska jag äta kanelbullar, suget har inte minskat.

Igår fick jag ett sms som jag förstod som ett skämt, blev nästan lite arg för Tobias vet att jag inte gillar och vara själv så man skämtar inte om att vara borta/hemma.


Men det var inget sämt! Han kommer hem en dag tidigare!
WOOOPAAA!!

Kanelbullar

Jag har sån craving efter kanelbullar idag, det är det första jag ska baka när vi kommer hem på semestern.


Sen ska jag äta tills jag måste lägga mig i soffan och sova lite.

En ledig tisdag!

Min mobil var hemma, hemska tanke om den inte hade varit det..!

I måndags kväll bjöd Isabelle in till valborgsfirande på ett supermysigt hak som ligger ett stenkasst från oss, Dvina (Yangping lu/Wuding lu). Bilder kommer när jag kan läsa simkortet i kameran. Kommer lätt att gå tillbaks, hela taket var täckt av vinflaskor som de hade gjort om till lampor!

I går var en ledig dag i Kina med, precis när jag hade gått upp så kommer vår ayi och börjar rumstrera om så gick ner till Baker & Spice för en kaffe och väntade på att hon skulle bli klar så man kunde gå hem igen.


Sen blev en tur till fejkmarknaden med tjejerna men tyvrärr hittade jag inte väskan jag ville ha. Får åka till Hong Kong snart igen för att införskaffa en! Har länge letat efter ett lunchställe i närheten av fejkmarknaden och igår visade Yvonne oss ett jätte gott thaihak med mysig takterass, Lapis Cafe.


Har kommit en hel del nya frukter till stan, Isabell introducerade mig för en ny favorit, smakar lite som björnbär men är lite syrligare.



Kvällen avslutades med planeringsmiddag på en lokal Indier inför helgens efterlängtade resa till Mogashan!!


RSS 2.0