Min plan gick i stöpet

Hade en idé om att jag skulle rapportera löpande vad morfar hade för sig under dagen men det gick inget vidare. Skyller allt på bristfällig uppkoppling!

Dagen var hursomhelst pangbra och det är med svår matkoma som jag nu går och lägger mig.

Var ett tag sedan jag promotade Filip & Fredriks podcast så nu är det dags igen! Lyssna på deras julspecial, herregud vad kul den är! Tvingade mamma att lyssna men såg på henne att hon inte tyckte det var lysande och efter 20 min gav hon upp. Är verkligen inget fel på henne i övrigt, men där förstod jag mig verkligen inte på henne.

Tobias hälsar från Sälen, vissa köper dyra skidkläder och vissa köper dem i Kina. Visade sig att de var lika bra, ser oss som vinnarna!


Idag är det morfars dag

09.30 Han provar antirynkkräm, han tycker att han blivit lite russinlik på senaste tiden.


Strandtennis, check!

Är inte en sådär fenomenal bloggare som kan hitta på saker att skriva om bara för att man ska skriva. Därför skrev jag inget igår, men idag köpte vi ett strandtennis och det är det värt att skriva om! Fasiken vad kul det är! Jag och Tobias spelade det hela förra julen i Syd Afrika och tog med det ett par gånger till Tessinparken hemma men sen försvann det. Har saknat det på alla semestrar efter det, men nu är saknaden över. Tobias, tar med det hem så har vi det till nästa semester!

Imorgon fyller min morfar år, har tänkt hela kvällen på att jag måste komma ihåg alla kul grejer han sagt (han var i sitt esse ikväll) men har såklart glömt bort allt..! Minns bara att han sa att han var magisterns guldgosse och blev glad när han dog för då skulle han inte behöva se att morfar inte blev något stort inom vetenskapen. Rätt tragiskt men ganska kul syn på det hela.


Paus

Bloggen har legat i träda ett par dagar igen och jag ber såklart om ursäkt för detta. Det var helt enkelt så kul att ha min bror på besök att jag inte hann blogga!

Sammanfattningsvis kan bag säga att vi hann med allt som vi ville hinna med, skrädderisakerna blev jätte bra och jag köpte ett par media brillor som jag nu glider omkring i och känner mig sjukt på i.

Igår åkte vi till Thailand för att fira morfar som fyller 80. Hela familjen, morfar med nya flamman och moster med familj är här och jag blir ompysslad som aldrig förr. Trivs perfekt! Vi är typ i Hua Hin, jag gillar det här stället, vi bor lagom mycket utanför staden i en liten fiskyby och det känns ändå ganska genuint jämfört med över exploaterade Hua Hin. Men ikväll åkte vi in till stan för att äta, herregud vilket trött folk vi svenskar är. Bara för att man är på semester måste man då:
1. Ha Foppa tofflor
2. Ha Tröja/linne med det inhemska ölets logga
3. Prata med Thailändarna som att de är små barn dom tycker alla skämt är kul
4. Vara en av dem som kommer hit för att ligga. Skäms man inte? Förstår de inte att de egentligen tycker du är högst osmaklig?

Men men. Enligt kineserna är ju städer med två miljoner människor "Farmers ville" så det är väl inte så konstigt om lilla Sverige inte hänger med. Men mest tycker jag att de från Värmland bör shapa upp sig lite. De känns så bonings att de spelar i en egen division.


Dag 1

Igår var det prio skräddare, på lördag hoppas vi att Christopher hämtar ut 2 snygga skjortor och en kostym! Jag hoppas att jag kan hämt ut två klänningar som jag ändrat lite på och en ny skjorta! Håll tummarna, finns inte riktigt med i tidsplanen att sakerna behövs korrigeras!

Efter det fick vi till matgatan vid Yu Garden, måste säga att det är nog den gatan jag gillar mest att bara gå och titta på. Gapar och stirrar lika mycket varje gång.


Eftermiddagen spenderade vi vid the Bund, åkte upp i Hyatt och kollade över stan i dagsljus - fy 17 vad stor den är! Sen blev det en runda squash, Christopher vann. Fan. Till middag blev det Kagen, alltid lika gott! tyvärr hade vi inte bord förän 20.30 så när vi kom gick alla typ vilket var lite tråkigt. Blev ingen utgång utan istället åkte vi hem och kollade The Vice Guide to North Korea , vilket land... Kolla på den om ni har 1 timme över.

Idag står shopping på schemat, vi börjar med fejkmarknaden och tar Taikan Lu på eftermiddagen. Det är stårlande sol ute så blir perfekt! Eftersom det är kallt så räknar jag att det blir en stor kopp varm choklad på Kommune!



Syskonenen Nordin i Shanghai

I går när jag stod och väntade på min bror så står jag bredvid en gammal man, helt plötsligt tar han upp en termos och tar lite te och sörplar på. Först tänkte jag att det var ju en himla oklar plats att ta sig en slurp på, men sen insåg jag att där stod jag jätte törstigt och ville inget hellre än att smaka.


Till slut kom han i alla fall, vi gick och åt middag på Nepali Kitchen, tog en drink på hemliga stället People 7 och avslutade med en öl avsmakningsmeny på Dr Beer. Ganska så perfekt kväll!!


Innan jag flyttade så beställde jag en ring från min kollega Annie som gör super fina ringar, speciellt om man är en hästtok - eller kanske bara hemmakär. Tyvär hann den inte bli klar innan vi flyttade, men Christopher hade med sig den igår. Hur fi är den inte?! Om ni vill ha en likadan så hoja så smider hon till en!




Cool funktion

Skulle kolla om Christophers flight var i tid, hittade en ganska kul sida då www.flightstats.com, där kan man se när planet lyfte, vart det är och när de planerar landa. Rätt kul!





Vad sägs om detta?

I morse åkte Tobias hem till Sverige, är ju lite avundsjuk såklart för hemma är ju alltid hemma. Men samtidigt ska jag ju hem till mamma och pappa i Thailand så det är ju nästan som att åka hem. OCH så kommer ju min bror idag! Så här ser min plan för honom ut, har jag missat något får ni gärna hojta!
Onsdag
Middag på Nepali kitchen
Torsdag
Skräddaren
Matmarknaden
Bunden (Beroende på väder)
Antikmarknaden
Massage
Middag på Kagen
Fredag
Fejkmarket
Taikan Lu
Strosa i French C.
Middag på Qimin och barhäng vid Bunden
Lördag
Skräddaren
Julafton här får vi se vad vi gör, försöker få ett bord på Mr Willies till middagen då jag tror det är det närmaste julmat vi kan komma
En squash kanske vi kan klämma in här också
Söndag
Brunch på La Meridien
Beroend på skick få vi se vad vi gör
Måndag
Thailand!
Skulle vilja till glasögonmarknaden någon dag, får se om han är sugen på det. Eftersom ingen av oss har glasögon känns det inte så prioriterat.



God förmiddag världen!

I dag kom våren helt oväntat. Cyklade 100 meter innan mösan och vantarna åkte av, 100 meter senare åkte halsduken av och tillslut var jag tvungen att öppna jackan. Helmärkligt men klagar inte, min dröm är ju att vintern försvinner helt inom en snarframtid. Känns som att jag och Tobias har delat upp den här julen helt perfekt, han ska hem till kylan, äta stekt korv och spenat, åka skidor och kolla på hockey. Jag ska till värmen, äta frukt, springa och bara hänga! Jackpot!


Man skulle kunna tro att poliser är en vanlig syn här i Kina med tanke på att varje steg man tar är bevakat, men så är det inte alls. Man ser dem då och då men då sitter de mest i någon korsning och sover eller äter. Idag på vägen till jobbet såg jag dock en som var ute och patrullerade, började skratta högt för mig själv. Vad 17 skulle han göra om det hände något? Hur fort kan kan trampa på den här? (Hann inte ta bild så fick ta en från nätet men cykeln såg precis lika dan ut och plisen var väl närmare 60)


Ikväll är det sista kvällen innan Tobias åker hem och innan min bror kommer. Väldigt kluven känslomässigt, kommer ju sakna Tobias men längtar så jag spricker till min bror kommer!



Hjalp!

Jag ar sa dalig pa att ladda ner film, men nu har jag ett otroligt stort behov av att gora det. Kan nagon hjalpa mig?


Gott & blandad från helgen

I helgen har vi gått runt på stan och bara kollat in gator och parker vi aldrig gått förut, det händer något hela tiden gär så man när nästan helt matt när man kommer hem. Här kommer lite bilder från våra promenader

Hungrig? Man kunde välja mellan tupphuvud, fötter ink. ben eller hjärta. Vi gick vidare..


På nästa ställe fick man välja på korven som hängde på parkeringen eller jätte fisken i "saluhallen". Även denna gång fick vi vidare.

Man känner sig lite trist när man istället för att prova några av dessa ställen väljer att äta en helt vanlig brunch så känner kanske att man nästa gång kan prova något mellanting... Fast jag vet inte, lovar att berätta i detalj hur det är den gången jag äter tupphuvud!

Kylan har ju slagit till som vi tidigare skrivit och vi kände därför att en varsin varm tröja inte skulle vara fel. Så vi gick till en cashmere affär som vi fått rekommenderad, Tobias hittde en som han gillade så han frågade vad den kostade. Då tar expiditen fram en våg och väger tröjan, man betalar alltså tröjorna per vikt...! Stackars stora feta människor, men känns ändå rättvist på något sätt.


Eftersom vi inte är tillsammans på jul så hade vi vår julmiddag i går. Blev hemma rullade köttbullar och jordgubbar till efterrätt. Mums!! Det är prime time för jordgubbar just nu, finns överallt och de smakar precis som våra hemma - söta och goda!!



Vi gjorde även cupping i går, vi ser ut som att vi har någon dödlig sjukdom, har blåmärken som är runda och typ 5x5 cm över hela ryggen. Vi vet inte riktigt vad det ska vara bra för, men det är någon gammal kinesisk metod så lite bra måste det ju vara i alla fall!



Kineser

Känner att jag varit så positiv gällande kineserna på sista tiden, tänkte därför klanka ner lite på dem. Vi börjar med min favorti, IKEA.

Vi tar ju Internet förgivet hemma, men på IKEAs kontor här så måste personalen ansöka om att få Internet för det är inget som alla får. (Såklart har de mail och intranät, men sen är det spärrat) En kompis ansökte om att få Internet för att kunna utföra vissa uppgifter som hon fått, av sin chef fick hon då svaret Räcker fram till åsskiftet?. Det som gör denna historia extra knäpp är att hennes chef är Svensk, dock har han bott här i flera flera år vilket är ett tydligt tecken på att bor man här för länge blir man knäpp. Jag tror att gränsen går vid 5 år, sen går det utför på allvar.

Det är juletider så många europeer har nu börjat åka hem, alla våra chefer åkte igår så nu är det bara vi fotfolk kvar. Kl 09.00 sharp är alltid alla på kontoret, nu är klockan 10.00 och det är jag +4 andra europeer här, alla kineser har tagit sovmorgon. Tydligen är det såhär när det inte är några chefer på kontoret, och tydligen är det mer vanligt än ovanligt att när kineserna väl kommer så sover det dagen igenom över skrivborde. Säger ju det, kineser är helt i avsaknad av moral. (Nu kanske ni tänker men du sitter ju och bloggar, vad är det för moral? Men då vill jag bara säga att som vanligt har jag inget att göra så för att inte dö av uttråkning får jag roa mig sjävl på bästa sätt)

En sak som dock kan förklara varför kineserna aldrig levererar i tid, är sega och i mina ögon rätt ignoranta är att vi ser på tid på olika sätt. Om vi tar en timme, vi ser ju på den timmen som en rak linje och när timmen är slut är tiden slut. Har vi inte lyckats skapa något på den timmen så är det förlorad tid. Kineserna däremot ser tiden som en cirkel, när timmen är slut kommer det en ny timme. Därför kommer det alltid komma ny tid när man kan göra saker, för tiden tar aldrig slut. På ett sätt rätt skönt tankesätt, men man kan ju bli lite störd. Jag menar en deadline är en deadline, det blir ju en dominoeffekt om person 1 inte levererar i tid. Men så långt tänker de väl inte...!

Googlade trött kines för att hitta någon passande bild till inlägget, då kom den här bilden upp


Vad hände med honom?



Nu har jag en trumpet!

Igar kopte jag en trumpet, inte for att spela pa utan for att jag tycker de ar sa fina! Kopte en mitt emellan modell som nu stoltserar i sovrumsfonstret!

Igar hade vi storstadning hemma, luften har blivit jatte dalig har pa sista tiden sa trasan som jag torkade golvet med blev helt svart...! Mysigt, hoppas att det gar over snart! Har hort att de ska ha nagot med kolverken att gora, nar alla satter pa varme inneomhus sa drar de i gar kolverken som da spyr kol over stan i ett par dagar...!

Nu nar det har blivitkallt har folk bojat bara ett kul plagg, merparten av de som kor moppe har nu mera pa sig nagon form av mobbebyxa. Byxan gar lite over knana och ar vadderat och sa knapper man den med karborreband. Helsmart, skyddar ju jatte bra mot den kalla vinden!
 

Till de kinesiska hogtiderna sa ar det god kotym att ge sina anstallda, stadare, nannys osv. hongbao. Hongbao ar ett rott kuvert oftast innehallandes pangar. Vi fick ett presentkort pa en kinesisk onlinebutik, halva kontoret blev glada halva tyckte det var lite beigt eftersom vi inte forstar ett uns av sidan. Det ar val da man tar till det ar tanken som raknas



Om en vecka kommer min bror!

Igar hade vi var tisdagsmiddag med tjejerna, vi gick till DR Wine och drack vin och at super god pizza. Killarna har blivit lite avis pa var tradition sa de borjade med herrmiddag igar, de at burgare och drack ol pa Piro. Mycket trevligt! I ovrigt gar jag mest och funderar pa vad jag och Christopher ska gora nar han kommer hit nasta onsdag, ska bli sa himla kul! Vi Skypade lite i gar om vad vi skulle hitta pa, sa att vi maste ata hal i vaggen sushin. Da klacker han ur sig jag far kvaljningar av sushi. Jaha, dar blev mitt triumfkort meningslost...! Tror dock att han kommer andra sig, mmmm vad god den ar kanner att kvallens middag redan ar spikad! Tobias ar supertaggad for att aka hem till Sverige! Mamma hade fragat honom vad han onskade sig for middag nar han kom hem sa vi satt och spanade om vad vi saknar mest. Av alla goda ratter sa sager manniskan stekt falukorv och spenat, kande lite att det ar bra att han aker hem sjalv for jag har sallan horde en ackligare kombination. Korv ar gott, spenat ar gott men tillsammans... det ger mig kvaljningar. Gott+gott betyder inte Jattegodd! Efter ett tag kom vi ialla fall fram till att vi bada skulle onska oss mammas kottgryta, tank att fa ata en gryta och vet att man inte kommer fa en sena eller stor broskbit i munnen!

Pa vagen till jobbet idag sa cyklade jag bakom en cykel med slap, likcykel sa min kinesiska kollega och gick. Hon maste skamta.



For att fa skatta mindre pa lonen har sa far vi samla in matkvitton for 1000RMB sa jag satt och pysslade med det pa morgonen. Kvittona har ar lite kul, varje kvitto har en lott pa sig. Undra vad man vinner och hur manga sim vinner...



Idag ska jag till antkmarknaden pa lunchen. Jag vill ha en gammal lada och ett par trumpeter!


Just an other magic Monday!

Ikväll var vi på Nepalesen och åt, super god mat och jätte mysigt ställe! Om ni ska gå dit så rekommenderar jag övervåningen där man sitter på kuddar och äter.



Var ju trotts allt måndag så efter middagen gick vi till People 7 för en drink, för att komma in måste du få stoppa in handen i hålen i en viss ordning. Eller viss och viss - sålänge du stoppar in handen i några så verkar de öppna, sjukt kul grej i vilken fall!




I'm in love!!

Jag vet att jag framst kommer att plaga sig sjalv genom att ga in pa http://www.marcjacobs.com, men idag kunde jag inte halla mig. Sa nu ar det som det ar: Jag maste ha dem, jag kommer inte klara mig utan dem. Hur 17 kan skor framkalla de kanslorna? Men nu ar det som det ar och det finns inget att gora at det! Om nagon vill toppa mitt ar med en riktig hojdarpresent sa har jag storlek 39!



Idag ar det 12/12/11, det ar ju nastan lika festligt som 11/11/11 sa idag ska vi ga till en Nepalesisk restaurang som vi har varit pa vag till lange man alltid lyckast fa boka av. Hoppas de har en mustig gryta, det behover jag i kylan som Shanghai nu bjuder pa. 0 gradigt i dag men imorgon ska det bli 14 grader, hyfsat svart att kla sig..!

Men mest av allt behover jag skorna...


Uppdatering

I fredags var vi i en skola utanför Shangahi, har sett många bilder från fattiga skolor i Afrika genom Lotta & Mamma så tänkte att så farligt är det nog inte. Byggnaden i sig var det väl inget fel på, problemet vara bara att det var 0-gradigt och det fanns ingen dörr och allt var byggt i betong så det var svinkallt i klassrummet. Där satt de stackars barnen i bara träningsoveraller, ingen mössa eller vantar och små gympakor. Själv satt man med vinterjacka vantar och mössa och huttrade på de små pinnstolarna.

Vi berättade lite om hur vi firar julen, klädde granen och delade ut lite julklappar. Stor succé! Men det är ändå Kina så när ett barn frågade varför vi firade julen så fick de till svar det är trevligt att samla familjen, går absolut inte att prata om religion här - då hade vi blivit utkasstade med huvudet före. Barnen var även indelade i klassystem, hade de en lapp på armen med en rand på var de utmärkta, två ränder = helt ok och tre ränder = border line. Sen fanns de de som inte fick någon rand överhuvudtaget, men de fick vi inte träffa.






Igår tog jag en sväng på tygmarknaden för att sy upp lite klänningar, var jätte roligt och hoppas de blir kanon. Gav mig även på ett försök att sy upp ne klänning till mamma, får se hur det går. Sen låg vi däckade hela dagen, verkar som att vi aldrig blir friska...!

Idag har vi röjt runt på fejkmarknaden och jagat julklappar, kom ut efter 3 timmar med en ny jacka till Tobias, skidjacka till Calle och lite julklappar. Känns bra, nu har vi bara hälften kvar! På vägen dit mötte vi en dam i 60-års åldern med två små hundar. Var bara tvungen att ta kort på dem.


Vi gick även förbi en tårtaffär, Tapani om du läser detta så tror vi att detta kan bli din nya storsäljare!


Ikväll ska vi till Sophia på julmys, nästa vecka börjar folk åka hem för julen så blir lite hejdå träffar nu framöver. Som tur är kommer alla tillbaks!



Ett steg närmare fullbordad vuxen

Varje tisdag eller onsdag de senaste åren har jag öppnat min mailbox och tänkt samma sak, men har liksom inte kommit till skott och gjort slag i saken. Men så idag kände jag att nej Petra, nu är du vuxen. Du kommer aldrig nyttja de här mailen igen. Så gott folk, torsdagen den 8 December 2012 är den dagen jag tog steget in i vuxenlivet, det är dagen då jag klickade bort mig från att få Café Operas mail om lista på onsdagar.



Tack för de här åren Jonas Ghauri, måste säga att det har nästan alltid varit galet kul!

Tillbaks till Shanghai igen. De puttsade våra fönster igår, har längtat efter den här dagen sedan vi flyttade hit - äntligen ser man ut ordentligt! Var inte hemma när de putsade men om man ser på andra hus i stan så hänger putsarna i rep ner från fasade och att tolka av de rep som hängde längs vår fasad så hade de nog samma teknik här. Det galna var bara ett repen var fästa i en gungställning nere på vår gård, de hade snurrat repet ett par varv och så var det bra med det. Känns ju helt livsfarligt. Känner nu när jag skriver att det inte alls låter lika sjukt som jag tyckte det var i går när jag kom hem, tyvärr fick vi ingen bild på knuten men ni skulle sett. Då hade ni också höjt på ögonbrynet och funderat vad facket hemma skulle säga om annordningen.

I morgon ska vi till Baosan med jobbet, det är en by/stad utanför Shanghai där det bor många migranter. Migranterna här i Kina har inte samma rättigheter som de som är födda i städerna. Lite kortfattat: det är inte bara att byta stad här, för att få registrera dig i en annan stan måste du betala staten massa pengar. Det är mest folk från landsbygde som vill flytta till städerna och de har sällan råd att skriva sig i städerna. Då blir de migranter, de bor alltså svart i städerna även fast de är kineser. Migranterna jobbar i huvudsak i fabrikerna för några kronor om dagen, de har inte rätt till sjukvård och skola så den organisationen vi ska besöka har öppnat en skola som är kostnadsfri för de barn vars föräldrar jobbar i fabrikerna. Syftet med vårt besök är att sprida julglädje, vi ska klä granen, dela ut julklappar, leka lekar och berätta om de länder vi kommer ifrån. Markus, en svensk kille på jobbet, och jag ska berätta om skärgården, långsfärdsskidor, Pippi, Jan-Ove Waldner och de svenska uppfinningarna blixtlåset och tändstickan. Väldigt glad att Markus pratar kinesiska för annars vet jag inte hur det hade gått. Ska stå brevid och säga heng hao med jämna mellanrum. Det betyder jätte bra. Lovar att lägga upp massa bilder i helgen!



Only the best is good enough!

Pa jobbet finns massa forum dar foretag diskuterar olika saker med regeringsrepresentanter, ett av amnena ar Food Safty. Da jag till viss del ar skadad av min tid pa ICA kan jag inte lata bli att tycka att detta ar lite intressant.

Var en artikel i kinesiska tidningar for ett tag sedan om ett amerikanskt basketlag som akt dit i en dopingkontroll nar de kom hem efter att ha varit har och spelat ett tag. Efter flera undersokningar kom man fram till att steroiderna kom fran kinesisk kyckling som spelarna atit. Spinnoffen pa detta blev ju saklar repotage om hur mycket hormoner kycklingfarmarna ger sina kycklingar, och det mina vanner var inte en dos man bara rycker pa axlarna at.

En annan matskandal utspelade sig for ett par ar sedan, det var ett foretag som tillverkar mjolkersattning till bebisar som ville spara pengar. Foretaget blandade darfor ut ersattningen med vatten, men for att klara proteinkontrollen sa tillsatte de nagot medel som jag inte minns namnet pa. Detta resulterade i att flera bebisar dog da de inte klarade av det medel som tillverkarna tillsatt. For att satta ner foten sa avrattade kinesiska regeringen hela ledningen for mjoklersattningsforetaget.

Igar kvall lag jag och laste ett repotage om Shanghains hotpot stallen, min favorit Qimin var representerad och jag fick en smarre chock nar jag laste texten. Vet att de har organisk mat dar, vad exakt som menas med organiskt har jag aldrig reflekterat over men det later bra sa jag gillar det. Men nu vet jag hur man tolkar organisk mat pa kinesiskt vis: Kottet ar fritt fran hormoner, kycklingarna far ga fritt och fisken ar fri fran tungmetaller. Ska jag tolka det som att allt kott har som inte ar organisk ar fullt med hormoner och fisken har full av tungmetaller?



Ganska sa upprord tog jag upp detta pa jobbet i dag pa morgonen, sa att jag funderade pa att bli lite av en vegeterian. Finns det inte importerat kott sa ater jag gronsaker. Dvs, tvart om mot hemma sa tanker jag inte ata lokalproducerat och narodlat. Detta galler aven gronsaker och frukt. Da visade det sig att halften av alla icke kineser pa jobbet redan at sa. Sa fran och med nu tanker jag i den man jag kan endast ata importerad mat. Kanns ju helt absourt eftersom man hemma verkligen tanker tvart om. Men litar inte pa kineserna nar det kommer till mat. Men som den sanna kottalskare jag ar kan jag inte vanta tills i sommar, ska ata sa mycket grillad blodig biff att det star mig upp till halsen! Kommer aven att ha min "Antligen hemma middag" pa ett stalle jag aldrig hann besoka men som jag vet att jag kommer alska!
 


Huvudet pa skaft!

Kina ar ju sa coolt sager alla, speciellt Shanghai som liknas vid Asiens USA. Men nu ska jag beratta att sa jakla coolt ar det inte. Arbete som hemma gors av tva personer sitter det minst 5 man och en praktikant pa har. Internet ar sa segt att du kan inte jobba med tunga bilder efter lunch. Man har inget analytisk tankande och tanker inte pa vad som ar bast i langde, bara vad som later bast just precis nu. Sen ar det mycket som ar coolt och mycket battre an hemma,  det ar manga ganger mer modernt, det ar ren over allt och mycket gar fortare an hemma - som byggen tex. Men man marker pa folk som har bott har i mer an 5 ar, de tappar liksom tempot och blir som kineserna. Darfor har vi lovat varandra att inte stanna en dag mer an 2 ar har. Undertiden far man ju gora vad man kan for att halla huvudet pa skaft, gjorde darfor ett IQ test idag. Jag vill har med meddela att jag ar smartare an 91,92% av Sveriges befolkning!

Testet tog lite tid men var ganska kul, gor det pa http://illvet.se/iqtest


Ska jag kopa lusekofta ocksa?

Idag ar bade jag och Tobias risiga, herre gud vad trakigt det ar. Pa vagen hem ska jag aka forbi videobutiken och bunkra upp med nagra boxar som vi blivit tipsade om. Aldrig varit en box person, men nu blir det kanske andring pa det.

Fick ett mail fran en jobbarkompis i Sverige Sag till Tobias att vinterstudion har borjat, ska jag skicka ner en termos eller har han det dar?

Bakgrunden till detta ar att forra aret sa satt Tobias som bankad framfor Vinterstudion pa helgerna, eftersom vi holl pa att flytta forra vintern sa hittade vi saker som har legat langst in i skapen - bland annat en termos. Sa efter frukost fyllde Tobias en termos med kaffe och bankade sig framfor tven. Fruktnasvart kul syn. Tyvarr kan vi inte se alla SVT sandningar har utan en VPN lina, sa jag skaffade en sada for ett tag sedan men da vi inte anvande den sa jag upp den. Nar jag berattade om Andreas mail sa sa Tobias Ah, starta prenumerationen igen. Du far en klanning om du gor det!

Pa vagen hem idag ska jag kopa en termos och i helgen ska jag kopa en klanning!


H****tes j**la s**t!!!

Sitter pa jobbet med halsduken virad runt halsen och dricker konstant varmt te men fryser sa jag blir bla i alla fall. Tobias blev frisk over natten men jag klappade ihop fullstandigt, sa mycket for ingefara. Jag ar aldrig sjuk, och da menar jag verkligen aldrig, och det finns nog inget jag ar gladar over for det har suger verkligen. Pa vagen hem idag ska jag bunkra appelsiner och andra nyttigheter for att forhoppningsvis vara pa banan i morgon igen, da star ju var tisdags middag med tjejerna pa schemat och vill inte missa det denna vecka ocksa!

Pa fredag ska vi till ett barnhem utanfor Shanghai med jobbet for att sprida lite julgladje, jag och Markus pa jobbet som ocksa ar fran Sverige ska sy ihop en julig presentation om Sverige. Svarare an man tror, de vet ju ingenting om Sverige och det ryktas dessutom om att de aldrig sett europeer. Vi funderar pa att kora lite Pippis jul och bjud pa pepparkakor. Alla forslag tas tacksamt emot!


Bilder från helgen

Igår var vi på fejkmarket och köpte ett skidställ till Tobias, 500:- för jacka och byxor. Håller de är det ju kanon! Vi är väldigt sällan på fejkmarknaden så det är mycket möjligt att denna bild är gammal, men man tröttnar ju när man ser detta



Efter shoppingen gick vi till en ny park vi hittat precis bredvid oss, full med gamlingar som rörde på sig. Några dansade, andra "gymmade" och vissa utövade någon form at qi gong. Kanon kul att titta på!


På kvällen var det julskiva med svenska handelskammare, gud vad jag saknar lusse bullar!

Idag var vi på pysselmarknaden för att handla lite julpyssel, så mycket jul koncentrerat på en och samma yta har jag aldrig sett.


På vägen hem passerade vi matgatorna, funderar starkt på att bli vegetarian efter idag. Vi kan ju ha en tävling, gissa hur många fåglar man får plats med i en bur.


Man ska inte slänga saker i onödan, vad skulle moppens ägare göra utan tejp? Skam den som ger sig, lite till kan vi laga innan vi slänger den!


I eftermiddags hängde vi med Anna och Per, Per och Tobias spelade squash medan jag och Anna julpysslade. Sen blev det lite god middag på Bella Napoli och nu har Tobias deckat i soffan dunderförkyld, själv sitter och och dricker ingefärste och ber till gudarna att jag inte ska bli smittad. Tobias har köpte en ny mössa och har den mest hela tiden då han tycker att han ser ut som en hemlig spion i den, håller faktiskt med. Vet dock inte om det är bra eller dåligt...



Om sanningen ska fram...

Kineser ar sa arliga. Ibland ar det befrianda att slippa tolka manniskor, vad de egentligen menar, men ibland satter man kaffet i halsen. Tobias har en kollega som ar fram Frankrike han gillar livets goda och ar darfor inte tradsmal, senaste tiden har han dessutom lagt pa sig ett par kilo sa han ar rund och go. Har foljer en konversation som utspelade sig vid kaffeautomaten pa deras kontor idag:

Kinesen: You look, how should I say it... hum... stronger than before, if you know what I mean.
Fransmannen: Yes, I have become fatter
Kinesen: Yes, that is what i meant. It looks wrong, looks like you are pregnant. You don't look healty.

Sen gar kinesen darifran sa var det inget mer med det..!

Lägesrapport

Igår var jag i Peking, aldrig rest så mycket i hela mitt liv på en och samma dag. Klockan 06.45 gick jag till Tbanan, klockan 12.00 landade jag i Peking. Klockan 13.00 gick bilen från kontoret sen betade vi ha "Hosehold registration", Polisen och Visa på två timmar och klockan 16.00 satt jag på tåget tillbaks till Shanghai. Klockan 21.00 kom jag tillbaka till Shangahi och klockan 21.45 klev jag in genom dörren hemma. Done. Btw var Peking exakt lika grått som jag trodde, känner inte att jag behöver åka tillbaks dit. Ska vara för muren i så fall, men säger som Carl Pilkington man ser ju autoban från månen också och den kan man ju dessutom använda.


En ganska sjuk grej på flygplatserna är att de säljer färsk krabba överallt. De lever fast är ihopbundna. Man undrar vem som köper en krabba och tar med sig på flighten, när börjar den lukta? Eller plockar de upp den och knaprar på när en annan tar upp sin toblerone?





Igår var Tobias och såg Jao Ming, Asiens främsta idrottsman om jag förstod det rätt. Kolla hur stor han är! Intervjuaren går honom till midjan!


Idag var tanken att vi skulle på julbord med Ärtans vänner, men blev en jobbmiddag istället. Var dock rätt trevligt, var AirFrance som annordnade det så osten och gott vin flödade! Saknar ost så det gör ont här. För ett par dagar sedan så saknade jag korv så innerligt också, men hittade en korvdisk i en ny mataffär här och den var pang god så nu är det problemet löst!



RSS 2.0