Fjärilsim

Måste ju bara rapportera att jag klarade mitt mål om 50m fjärilsim till Thailand!
 
I övrigt tar vi det ganska lugnt!

Semester!

Bloggen har semester. Åter om en vecka!


6 timmar kvar till SEMESTER!

Degens citat:
Man har blivit sjukt bra på att konversera på kinesiska utan att fatta ett ord.
-Tobias kl 08.00 efter att ha beställt en taxi.
 
Jag älskar Tobias för att vi gillar samma saker, tänker ganska lika och tycker ganska lika. Men igår hittade vi något där vi verkligen inte tyckte samma, karaoke. Tobias var i 7e himlen, jag var i helvetet. 
 
 
 
Men skulle faktiskt kunna tänka mig att göra det igen, få platser jag sett honom så lycklig på! Vem är det jag ska gifta mig med egentligen....?!
 
Har en gammal stallkompis som bloggar, hon la upp ett så kul inlägg om Afrika i går. Vi kan ju ibland tycka att Kina är lite små konstigt, men spana in detta
 
Har tänkt på att man säger Afrika till alla länder i Afrika, Vi ska åka till Afrika, Afrikanska maträtter, Afrikansk dans, osv. Kan man göra så eller tycker de att det är lika IQ befriat som vi tycker när någon säger Vi ska åka till Europa eller Europeisktom något? 
 
Går lite halvsegt att streema här (gamla nyheter, jag vet) men tänkte att i Thailand ska jag streema ikapp lite, extra sugen blir man ju på Breaking News när man ser denna bild!
 

Gott & Blandat

Lovade ju att ge en rapport på hur mycket vi har använt hopprepet, ganska mycket måste jag säga. Till min förvåning är Tobias en grym hoppare, han har till och med fåt hoopskador efter för många tricks!
 
Vi tog ner en tavla i hallen i går och ersatte den med en mindre, blev halvbra. Väggarna här är så skitiga, drar du ett finger längs väggen blir det helt grått, mysigt!
 
Att koka ris i lagom mängd är något av det svåraste jag vet, hemma står det ju vilken mängd man ska ta men man tar ju alltid lite mer. På vår påse här finns inga sådana mått så här blir det ännu värre..!
 
Blev medveten om Shanghais snabba utveckling i morse på T-banan, mitt bland alla kostymer och märkesväskor dyker denna lilla dam upp
Det lustiga var all alla trängs fruktansvärt i rusningstrafik, men runt denna lilla dam var det helt tomt. Första gången jag ser en grupp kineser på väg visa respekt. 
 
I kväll är det PT pass, denna gång med pojkvänner! Tobias har varit med en gång tidigare, då började han må illa och låg på golvet och hade hjärtklappning. Ska bli kul att se hur mycket de kan trigga igång varandra nu när han inte är ensam kille! Sen blir det avskedsmiddag för CF & Sofia på Kagen, mums!!
 
Dagens smarta saker
 
Vilken smak får det lova att vara?
 
Nudelsoppan blev genast lite enklare att äta!
 
Hej då sega chips & Flingor!

Böcker och poscasts

Eftersom det är så satans trångt på T-banan här är iBooks perfekt!, laddar ner en bok i telefonen och så går resan 1000ggr fortare! Har den senaste veckan plöjt Jag är wanted, alias David Larsson, det är något med den undre världen som jag lätt fastnar för när den kommer i bokform. Svensk Maffia, Bordellhärvan, Lasermannen osv. Språkpoliser och ni som söker en djupare mening med böcker behöver inte läsa den, men ni mer alldagliga kan absolut läsa den! 
 
 
I morse laddade jag ner uppföljaren, Jag är Daniel. Återkommer med om den var lika bra, tyvärr började den rätt tveksamt. 
 
MEN så läste jag i Aftonbladet i dag att Tommy Körberg ska släppa sina memoarer, vet inte vad det är med honom men jag gillar honom skarpt!
 
Tveksam till om han släpper den på iBooks, så om någon från Sverige har vägarna förbi Kina så får ni gärna lägga ett ex i min brevlåda! 
 
Betade av några podcasts idag, hittade några guldkorn:
Värvet med Petra Mede
Virtanen med Eva Dahlgren
 
Virtanen med Tommy Körberg (så klart)
För övrigt är de mest från Värvets och Virtanens sändningar bra, speciellt Virtanen med Ewa Fröling och Beatrice Ask 
 

En sån här dag idag

En tyst höstpromenad
 
Älskade Djurgården
 
Min gata i stan
 
 
Naturen
 
En utekväll med människor man känner samhörighet med
 
Frukost att njuta av
 
Shopping utan att riskera livet, och psyket
 

Men hang in there, nu är det Shnaghai! Man kan säga att det är allt som Stockholm inte är, typ.
 
Har tänkte på sömn rätt mycket på senaste tiden, tycker det är för konstigt. Man lägger sig ner, blundar och försvinner i flera timmar. Hur funkar det, hur kan man bara stänga av allt omedvetandes? Fattar ju att man sover för att man är trött, men själva grejen att man försvinner in i sömnen i flera timmar tycker jag är sjukt mäktig! 
 
Har massa klädnypor men vet inte riktigt vad jag ska med dem till, tvätten blåster ju inte riktigt ner hemma. Men OM jag verkligen skulle behöva klädnypor skulle jag skaffa dessa
Kanske till och med skulle göra det festligt att para ihop strumpor!
 
Är det inte sommaren 2013s vrålåk så säg!

Hur väl gör det egentligen?

Usch vad jag mår dåligt av denna reklam
 
Vill gärna sätta in pengar och känner mig helt hemsk när jag tvekar, kan inte rå för att tro att det inte gör så stor skillnad. Länder som håller på med sånt här har bra mycket större problem att ta tag i än att börja skydda djur, tror tyvärr bara pengarna kommer hamna på någon fet afrikansk regerignspamps konto som lovar guld och gröna skogar men sen kommer jakten fortsätta tills de större frågorna är lösta. Usch, sätter in lite pengar i alla fall och hoppas på det bästa, kan förhoppningsvis inte bli värre...!
 

Monopol Deal

För något år sen fick vi Monopol Deal, det är inget skämt om jag säger att vi har spelat det 1 miljon ggr. Har inte tagit oss till videobutiken på länge så senaste kvällarna har vi kört minst 3 vändor. Lika spännande varje gång!
 

Träning & bullar = Jing & Yang!

Vi inledde morgonen med ett träningspass, jag på gymmet och Tobias i poolen med sin nya simkompis Yuang Gou. De är super bundisar nu, messar om vattentäta pulsklockor, vilka distanser som ger mest, effektiva armtag och andningsknep, osv. Jag kan inte rå för det men jag tänker bara på filmen Allt Flyter, killgänget som börjar med konstismmet, när det går ner och möter varandra i sina speedos. 
 
 
På gymmet hängde jag med en sån där kines som går baklänges på löpbandet. Kan inte ta dem seriöst, det är ju så fruktansvärt dumt. Jämna ut för att man går så mycket framåt... Vet ingen dummar förklaring jag fått till något jag någonsin frågat, alla kategorier.
 
Gick förbi ett bageri idag, är det något kineserna kan så är det bakverk till en billig peng.
Allt för 80:-
 
En kaninpåse för 10:-
 
Åt lunch på ett Taiwanesiskt ställe idag, trodde det var spolknappen men när jag tryckte så började det låta som porlande vatten. Vet inte om man ska trycka igång den för att man har svårt att gå på toa eller för att däpa ljudet... Oavsett syfte så kändes den lite väl mycket för att ha på en restaurangtoa... Water Flow Sound Sender
 
Hittade två uppfinningar idag som skulle sitta fint
Stans snyggaste högtalare, lätt!
 
Det här är ju att ta dippningen till en ny nivå!
 
 
 
 
  

凝結

Martinis på Mortons var såklart en fullträff som vanligt! Det är tur att det ligger lite långt bort annars hade det blivit en plakat fylla och matkoma var och varannan dag.
 
 
Var och tittade på en ägget stol idag som vi hade tänkt köpa, tyvärr var den lite väl mörk så blev inget av det. Lite antiklimax, ville så gärna ha den..!
 
Filmjölk är lite min passion här i livet så har varit lite tungt att säga upp vänskapen, men så fick jag veta att det finns typ fil här! Underbart! Men hur 17 ska man vet vilken förpackning som är vad då? Går ju heller inte att fråga för ingen kines vet vad filmjölk är och att säga sour milk i affären är snäppet värre än att säga god dag yxskaft till någon. Så jag har nu provat alla förpackningar som jag inte förstått texten på i mejerihyllan, det har varit mycket varierande smaker men låt mig nu presentera det mest fillika jag har hittat!
 
 
Smaken är lite åt vanlig yoghurt hållet, men absolut konkurrenskraftig i det kinesiska yoghurtutbudet! Ser redan fram emot morgondagens frukost!
 
Om någon av er som läser detta bor i Shanghai och vet var man köper bubbelplast får ni gärna berätta det. Är behov av en lite större mängd så typ en rulle skulle vara grymt!

Farmer looks for a wife

Igår blev det trsdagslunch framför Bonde Söker Fru
 
Jag undrar hur de har valt ut bönderna, vissa är ju pratglada och verkar tycka det hela är kanon medan andra bara vill sjunka under jorden. Ta han som är på bilden ovan, hur fick de tag i honom? Finns inte en chans att han anmälde sig frivilligt till programmet. 
 
Fredag idag, firas med stans bästa aw, 38 kronors martinis och free flow oxfilé toast på Mortons Steakhouse! Det är nedräkning på minutnivå på den! 
 
 

Tänk om man hade en ugn

Tror ingen förstår vilken vändning mitt liv skulle ta då, jag skulle leva och bo vid min degbunke. Med frekeventa mellanrum skulle jag springa på löpbandet tills jag fick blodsmak i munnen för att sen kunna äta allt jag bakar. Har sån bakelse craving så det finns ingen motsvarighet!! Kanske inte så konstigt när man springer på recept på Peanut Butter Cheesecake Oreo Cups på bloggen Pinkpastryoh Lord..!
 
Om en vecka åker vi till Thailand, där finns det en ugn.. Woops!
 
Igår gick vi förbi ett hål-i-väggen-skoaffär där de sålde skoblock. Blev 13st till mig och Tobias, lika bra att köpa till alla skor på en gång tänkte vi. Vi satte nog försäljningsrekord hos den lilla mannen, kan vara så att han gapar förvånat än.
 

Mumsfillibaba

Bankura hela kvällen lång i går med CF & Sofia, de flyttar hem nästa helg så gäller att maxa hänget med dem! God mat som vanligt, dock räknar man ju kallt med att magen ballar ur efter udda mat nu mera och det var väl inget större undantag denna gång! Det är ju någon form av stid mellan Japan & Kina om de här små plutt öarna, detta har resulterat i att flera japanska affärer och fabriker har stängt här. Funderade ett tag på om vi skulle gå någon annan stans än till ett japansk ställe i går, men isåg att är det någonstans här jag vill vara om det blir rörigt så är det hos en japan. Ser framför mig hur de sliter fram sabeln, hoppar upp mot väggen och sen ner på motstånarna samtidigt som de vrålar njihaaaa!!!!!! Som tur var hände det inget, dock var Andreas Lundstedt på samma restaurang.
 
Var för trevlgit så blev inga bilder men hittade som vanligt lite annat kul.
 
Hade jag ett stor rum så skulle inte denna vara fel! Skulle ju ta söndagsfilmen till en helt ny nivå!
 

Finns massa hål i väggen som säljer läderskärp, jag tar 4 tack!
 

Gulliga :)
 

Har ingen bra rubrik

Tobias var på jobb utanför stan i går. På lastbilen framförs flak står en hund, det blir ett ryck, hunden åker ner i gatan, nästa bil kör över den. Trafiken rullar på som inget hänt. Jag skulle köpa grönsaker efter jobbet och går därför till "saluhallen". Innanför dörrarna står en man med yxa och en höna på golvet, han hugger av huvudet, slänger den i en plåthink. I chock köper jag min majs och broccoli betalar och går ut, hela tiden har jag hört hönan sprattla i dödsryck i en plåthink precis bredvid. Det är intressant med nya kulturer, att lära sig om andras tankesätt får dig att växa. I helvete heller, det får mig att bli mentalt instabil.
 
Lovade mamma att gå till pysselmarknaden i helgen, blev lite pysselsugen jag med..
 
 
 
Hittade såklart lite saker som man kanske inte slänger sig över och gör själv, men man kan ju köpa!
 
Den är 1m hög, rätt cool att sätta i trädgården!
 
Stolen, jag vill ha stolen!

Rich, Pride & Glory

Foxcon gör alla komponenter till Apples produkter, säker till alla andra också för den delen. Det var ganska mycket skriverier om dem i tidningen för ett år sen för att det var ofantligt många som jobbade där som tog självmord under arbetstid. Foxcons lörsning var att sätta galler och nät utanför varje fönster samt på taket och låta alla anställda skriva på papper om att ifall de tog livet av sig under arbetstid så skulle deras familjer bli skadeståndsskylldiga. Känn på den personalpolitiken...! Tobas åkte förbi deras fabrik utanför Shanghai där det jobbar ett par hundra tusen i fredags
 
Bilderna är inte riktigt rättvisa för hur mycket galler det egentligen var, men kolla taket på den sista. Mysigt..!
 
 
Tobias fick även en sedel från Zimbabwe i fredags. Undra hur mycket en cola kostar där? 500 000 000 000 000?
 
Vi hittade lite fyndiga affärer i lördags, ordlekar på seriös och hög nivå.
 
Kineser alltså, så fort det låter rikt och lyxigt så säljer det.
 
Ibland undrar man dock hur mycket även en kines kan luras. Checkar de seriöst in på detta hotell bara för att det heter Shangahi Thriving Hotel?
 
Har varit ett rätt lugn helg i övrigt, ätit gott, vandrat runt i typ hela Shanghai, massage, tvättat hår och så. Såklart även hittat lite saker jag gärna skulle lägga vantarna på.
 
Hej då sega flingor!
 
Nog för att den är otroligt fin och gärna skulle få följa med mig på semester, men man undrar ju vad det är för magiskt med den när den kostar US $2000...
 
Pappa, den här da?
 
Har känt mig sjukt seg och opepp på sista tiden men känner att nu är det dags att rycka upp sig, det är trots allt 1.5 veckor kvar till lov och Thailand
 
 
 

IKEA

Har pratat om kakor och bullar hela dagen i dag så var lite inne på att åka till IKEA efter jobbet idag. Fick se denna bild och ändrade mig illa kvickt!

Dagens spelning

Jag dör så kul detta är
1. Ämhults DJ som har spelat i Åre Nice & Magaluf
2. Vägbeskrivning för de som kommer från Osby eller Killeberg
3. Partyt är kravmärkt. Hur kan det vara det ens?
 
Fick nyss det roligaste samtalet, en kines ringer och bablar i 180 på kinesiska. Hon slutar inte hur mycket jag än säger att jag inte fattar, så jag ger telefonen till min kollega. När hon har pratat klart förklarar hon att det var en engelskaskola som ringde och ville ge erbjudande på engelska kurser...Man tycker ju att hon kunde ha fattat liiiite engelska då. 

Kan man hyra en japan?

I går var vi på japanska restaurangen Bankura, tror vi beställde in allt vi kunde hitta som såg gott ut på menyn, drack drinkar vin och öl och fick sedan en nota på 450 RMB. MN måste älska sådana kvällar! Det flesta gästerna på Bankura är japaner på besök i stan, kunde verkligen inte ta kort på dem men vi fick ett gäng på 6 st bredvid oss. De är så fina, ler och ser ut som att de älskar alla men deras kroppar utstrålar jag har magiska krafter och kan döda alla på ett kick! De drar in öl och dricker zaky som att det är vatten, röker konstant och skrattar och mmmmar högt. Ah jag vill bara hänga med dem! När de hade druckit upp sin zaky frågade jag om jag kunde få den tomma flaskan, det blev helt tyst runt bordet och alla tittade på mig som om jag var från en annan planet, tills en av gubbarna samlade sig och gav mig flaskan och korken. Tack!    
 

Fin va!
 
I morse åkte jag T-bana med den mest välvårdade tuppén jag någonsin sett
 

 Eller det kanske är en hel peruk?
 
Jag vet att det är långt kvar till jul, men var inte dessa julelefanter väldigt gulliga?

 

Snurrade in på ett hundtema på thefancy till frukosten idag, ska så ha hund en dag!
 
Det är ju nästan så att man skulle låna den själv en dag
 

Sjukt oklart varför man skulle ha denna "bonad" men har man inte fått uppmärksamhet förr!
 

Fredag idag, skulle vilja placera denna vecka på 1:a plats på listan över Historiens Längsta Veckor. Helt slut. Jag och Sofia hade något ljust moment i veckan och bokade två (!) timmars squash ikväll, hur tänkte vi där? I helgen vill jag göra något frilufsigt, fan vilken fel stad jag är i då känner jag... 
 

Why you cry?

"I'm looking at a Swedish Tv show called Farmer looks for a wife." "Ahhh, but still, why you cry?" Det är så sjuuuukt oklart varför jag gråter men det är ju så mysigt hahaha
 
Gåshud, vilken lunch det blev!
 
 

Vad har jag missat?

Det har länge talats om Martin Björk i Filip & Fredriks och Alex & Sigges podcast och jag har intea fattat grejen eftersom jag varken sett eller hört honom sedan Fråga Olle. Så såg jag honom på Instagram igår, vad har hänt? Har svärmorsdrömmen har fått ålderskris?
 

Annat skoj som händer är ju att Bonde söker fru har börjat, Har några vänner som älskar detta program och känns skönt att ha dem på Whats uppen så jag får min dagliga feed av Bönderna!
 
 
Åkte T-banan i morse igen, det regnade men såg ut så här på tåget. Undrar seriöst om jag missat en helgdag för även kontoret är halvtomot...
 
Känner att jag inte har lagt upp några kul Jag vill ha grejer på sista tiden, men här kommer de!
Kan inte bestämma mig om det är lite väl vulgärt eller coolt...
 

Ge mig en box så jag kan börja tappa på momangen!! Jag älskar!!
 

Som en espresso och efterrättsnörd så kan ju inte denna väcka annat än ha-begär!
 

Jag var så sjukt bra på Pac Man! Nästa sommars altanbelysning, check!
 

Humor

 
 
 
 

When in China

Om två veckor åker vi till Thailand, för 1.5 timmar sedan började jag räkna ner. Nu ska jag berätta om min morgon, det kommer inte bli en solskens så känner du för en sån kan du läsa någon annans blogg.
 
06.46. Klockan ringer
Jag snoozar en gång för länge eftersom jag inte sovi en blund på hela natten.
 
07.20 Frukost
Häller för mycket mjölk i mitt kaffe, det blir både kallt och smakar beigt. Inser att jag fortfarande har ont i magen sedan gårdagens middag, jävla land ska det vara så svårt att leverera bra mat? Försöker de succesivt minska befolkningen genom att förgifta dem?
 
07.50 Taxi (det är nu det börjar gå utför på riktigt)
Jag och Tobias ska dela taxi, vi börjar med att åka mot mitt jobb. Taxichauffören verkar lite osäker när jag säger vart jag ska, visar honom närmaste T-banestation och då verkar han ok. Efter en lite stund vill jag bara dubbelkolla om han verkligen fattat så jag säger vart jag ska igen. Jag vet inte får jag då till svar. Han har alltså kört iväg på må få. Trodde han att min kosning bara skulle ploppa upp helt plötsligt? Hur länge hade han tänkt åka? Hade han någon taktik för hur han skulle beta av staden, som är ganska stor, på ett effektivt sätt eller såg han det som ett dagsprojekt? Jag fixar inte sånt här på morgonen, så jag ber honom stanna, han rullar vidare. Stanna här. Han rullar vidare  JÄVLA IDIOT STANNA BILEN FÖR I HELVETE. Jag hoppar ur och smäller igen dörren tillräckligt hårt för att det ska finnas en chans att dörren går sönderr, det kan han ha. Kvar i bilen sitter Tobias, de rullar tysta vidare mot hans jobb. Där står jag mitt i kosningen och blir översprungen av 10.000 kineser som är på väg till jobbet, 5.000 av dem har paraplyer då solen gassar, 5.000 av dessa paraplyer spretar halvtrasiga rakt i ögonhöjd. 
 
08.10 Tunnelbanan
Går till tunnelbanan i stället, om det var mycket folk på gatan är det inget emot vad det är där. Som tur är fäller de ner sina paraplyer där. Tåget är fullsmockat, man har någons mun i sin nacke, någons hår på dina armar, någons TV spel/ipad i sitt öra. Kina är ljuvligt, har jag sagt det? Så fort tåget lämnar en station så börjar folk tränga sig fram till dörren för att de ska gå av på nästa station, det innebär att när av och på stormen äntligen har lagt sig börjar folk trängas för att vara först av i nästa storm. Jag kliver av på den stationen där 80% kliver av, av dessa är 50 % retarderade på denna punkt, det är alltså 60% av resenärerna som krigar om att stå längst fram i dörren i ca 3 minuter från det att man lämnar stationen innan. Hur orkar de? Hur orkar jag? Jag gör inte det längre.
 
08.55 Hissen upp till kontoret
Det är samma krig som utspelar sig här som på T-banan, man dör om man inte är först in och först ut. Jag står ensam snett till höger om hissdörren och väntar, i strid ström kommer det folk, ca 10 till slut, som ska med hissen. Alla ställer de sig rakt framför hissdörren. När hissen väl kommer så trycker sig alla in, samtidigt som de två stackarna som kom ner med hissen försöker ta sig ut. Som sista person trycker jag mig in i hissen, då har de som ska till våning 7 ställt sig mitt framför dörren så alla vi som ska av innan dem, vilket är alla då våning 7 är sista våningen, får tränga oss förbi dem. Självklart var de först in och ställde sig där det första de gjorde. 
 
Vet ni vad det värsta är, inte en enda kines har höjt på ögonbrynen under hela morgonen. Förstår de inte vilket helvete de lever i?
 
Pricken över i:et
 

 
Om man ska bli president kan man väl inte stänga av omvärlden bara för att man har gjort sig illa när man simmade? SIMMADE?! Ah jag blir galen, vad är det för land jag bor i?!

Obehagligt!

Borstar tänderna och kikar in på Instagram. Vad är det för fel på mig som verkligen inte gillar den här mannen? Hela Sverige verkar ju älska honom, jag tycker bara att han är fruktansvärt obehaglig.



Är det så?

På Instagram får jag vibbar av att det snart är dags för filmsläpp av "Hundraåringen som hoppade ut genom fönstret och försvann". Är det en juldagsfilm månntro?


Vad är det för fel på dem?

Dessa kineser och deras oförmåga att använda hörlurar på T-banan i rusningstrafik.
 
I 20 min kollade han på en tecknad film med typ ninjor. I 20 min stirrade jag på honom och undrade hur mycket det var hälsosamt att hetsa upp sig en morgon innan kl 9. 

Regn regn regn

Vet inte vad som har hänt med vädret här, vill inte minnas att det regnade sådana här mängder i September förra året men nu alltså. Herre Gud. I fredags regnade det så att tak gick sönder, i dag när jag var på väg hem fastnade jag i ett köpcentrum(!) i en timme för det gick verkligen inte att gå ut. När jag var fast i köpcentrumet passade jag på att kolla lite affärer, gick in på den japanska butiken Asobio men det skulle jag ju inte gjort. Tänk er COS fast 4 ggr så stort och H&M priser, stod i provhytten och hade ont i magen av beslutsångest. Till slut tänkte jag va fan, gick till betalningen, drog kortet, gick hem och sa till Tobias som det var: Jag behövde grejerna, punkt. 
 
Har blivit fasligt sugen på att börja rida igen, vet inte om jag känner för att rida runt runt, tänka sitsen, ställa igenom, se till att de trapmar under sig, tempoökningar och de perfekta fattningarna. Mer inne på Emil i Lönneberga stilen, stor och tjock häst, stora ängar och barbacka, ah vad kul det skulle vara!!
 
 
Nu står Tobias i köket och jag får inte komma i. Ska blir köttbullar och potatismos. Mums!! 
 
 

Lördag lördag lördag!

Tog en sväng förbi videobutiken igår, känndes lite konstigt att se Johannes Brost frontade precis innanför entrén..!
 
Förutom några bortfall på den manliga sidan var hela familjen Taikon samlade på Cantina Agavre för middag i går. Oklart varför alla har kattögon på bilden..!
 
Idag tog vi en sväng till Decathlon för att fylla upp förrådet med strumpor och träningströjor. Man är ju glad att man har börjat träna i tid så man inte behöver stoppa dessa i korgen...
 
Blev en sushilunch, fint och så men jag blir lika störd varje gång man får in så här "fin" mat, hur ska man äta den liksom?
 
Hittade en dam som sålde korgar, jätte fina och bestämde mig för att köpa en innan vi åkte hem. Såklart glömde jag det...! 
 
Mr Turtle har skaffat ny bil... Gick han och grubblade länge på färgvalet? Vad var det som fick honom att börja kalla sig just Mr. Turtle? När han skrev det med "diamanter", kände han då att det var pricken över i:et gällande designen? Mest undrar jag vad han fick betala för att förstöra en annars snygg bil..
 
Väl hemma mötte hela välkomstkommitén oss. Från vänster: Vakt B1, Mr Driver, en random kines som vi har claimat som vår chaufför, punktligare man får man leta efter! Vakt B2, Tobias, Herr Blomsterförsäljare. Det är väl i princip de kineser vi känner, liten skara men naggande god!
 
Köpte ett hopprep idag, vet inte varför riktigt.. tror vi hade lite marguritas kvar i blodet från igår som påverkade beslutet. Återkommer till hoppningen om någon vecka, antingen har vi slitit ut det, eller så har det dammat sönder.
 
Nu ska vi ner och simma, måste ta tag i det fär med fjärilsimmet! Sen blir det en romantisk middag för två på Franck!
 

Undrar hur det funkar

Alla ligger vi väl med i olika jobbsiters register där men en gång i tiden har reggat sitt CV, av ren lathet tar man aldrig bort sig utan raderar bara mailen när de kommer. Jag minns inte vad jag har angett för kriterier för jobb hos Mercuri Urval, men oavsett så känner jag att denna annons har kommit helt fel. Väldigt fel...

Smärta, en högre grad av njutning!

Fernando Volken Togni har gjort ganska kul illustrationer under namnen Vad du ska göra i en stad om du har 24 timmar där
 
Blir mest sugen på att åka till Ngorongoro. Måste kolla upp vart det ligger...
Se alla länders illustrationer, ej Sverige, och massa andra fina här
 
Förr åt vi sushi middag mins en gång i veckan till middag, men sen bytte stället ägare och det blev bara snuskigt där. I går gav Tobias det en ny chans, YES! De har bytt ägare igen och är nu nästan tillbaka på samma underbara nivå som de första ägarna!
 
Ser kanske lite slemmiga ut, men de smälter i munnen!

I onsdags hade vi vår första PT timme för hösten, jag ska nu försöka beskriva min träningsvärk.
Att sätta sig: Det går sakta både upp och ner, jag försöker ta emot/skjuta ifrån med armarna för att minska rumpans belastning. Förutom att rörelsen i sig får mig att göra miner där mitt ansikte vrider sig av smärta så gör "landningen" ont. Jag är liksom öm i rumpan så när jag väl sitter måste jag ca var annan minut ändra position för det ömmar så.
Att sova: Man vet inte riktigt hur ofta man vänder sig när man sover, men eftersom jag har vaknat och behövt lyfta mina ben i varje vändning vet jag nu att jag vänder mig otroligt många gånger på en natt. 
Ta upp något från golvet: Jag låter det ligga kvar, böjningen är en fysisk omöjlighet. 
Gå i trappor: Jag håller tummarna för att ingen ser mig när jag går ner för en trapp, vaggar som en höggravid 100 åring. 
 

Aftonbladet när det är som bäst!

Skrollade lite snabbt igenom Aftonbladet, hittade då denna nyhet.
Det finns ju konstiga nyheter men sen finns de ju de som spelar i en helt egen divison...! Det sjuka är att nyheten verkligen bara handlar om en man som bröt sig in hos grannen, började äta tvättmedel och sen dreglade i soffan så den blev förstörd. 
 
För ju en kamp mot armmusklerna som vägrar visa sig så var ju tvungen att klicka när jag såg denna
 
Första övningen (den på bilden) är bra, den andra - armhävningar funkar väl ocksa. Men den tredje, stå på händer mot en vägg... Jag KAN inte stå på händer mot en vägg, jag ramlar bara ner på huvudet och har alltid gjort. Efter låg/mellanstadiet tänkte jag va skönt nu slipper man ducka för den leken hela tiden men så kommer den här igen. Svinbra ska den vara också. Måste finnas ett substitut, vägrar tror att det bara är den som fattas för att väcka mina armmuskler.
 
 
Fattas ju bara att de nästa vecka säger att hjula är det nya, för det kan jag inte heller nämligen. 

Naaa så söta

Dagens, är-det-inte-lite väl-sent-för-julgransplundring?
 
Det är ganska påfrestande att åka tunnelbana på mornarna, det underlättar inte heller att tåg från båda riktningarna ska komma till jobbets plattform samtidigt. Varje dag.
 
 
Dagens budord
 
Dagens tema - Djur
Kan man vara sötare?
 
 

Alla presentationer skulle jag göra succé om man levererade dem på detta USB
 
 

Jätte töntigt, jag vet, men hur söt är den inte?
 
 

Tobias, Painter's street pronto eller?
 
 
Dagens sanning


Dagens Spellista

Älskar Spotiy!

Herre Gud vilken bra start

Helvetes jävla skit fan. Kaffet var slut i morse. Resultatet är nu att jag sitter på jobbet, tittar på skärmen, ögonen värker och jag får inget gjort. Här med lovar jag mig själv att aldrig låta kaffeburken gapa tom någonsin igen.
 
Dagens fördomsbekräftelse

Var på ett IT-möte igår, fick en "jolt cola" medan jag väntade på att vi skulle börja.
 
Dagens skratt

Det finns ju munkorgar och sa finns det munkorgar

Dagens surffynd

Dagens jag-undrar-omman-ska-slå-till

Past Present Future Watch
 

Earth Globe Fire Pit

Dagens kökskonst
 

 
Dagens smarta grej

Post it Watch

Pepp pepp

Måndag morgon, somnade kl 9 i går så svårt att inte känna sig utvilad idag! Träningsvärk från helvetet, Tobias lärde mig allt han kan om voltvändningar och fjärilsim i går. Aldrig fått så många kallsupar men gick ok, innan oktoberlovet ska jag klara 50m fjäril och ok voltvändningar. Undra hur många gånger det kommer ta innan man vänder för sent och dundrar rakt in i kaklet...
 
Dagens jobbpepp
 

 
Dagens livsstilspepp

 
Dagens ta-inte-allt-så-allvarligt-pep
 

 

Dagen rapport

Jag och Tobias gick in i helgen med trasiga magar, halvkul men händer mest hela tiden tycker jag så börjar få rutin.
 
Inledde helgen med mögelsanering. 
Trodde vi hade klarat oss i sommar, men icke!
 
Gick på en hejdå middag med Calle som flyttar hem till Sverige.
Sichuan Citizen, alltid sjukt gott!
 
Hade en heldag med tjejerna.
Välbehövlig manikyr & pedikyr, något som Shanghai alltid levererar!
 

Hemmamiddag i Sofias soffa
 
Barhäng på Bar Rouge, där även Paris Hilton festade loss kvällen till ära. Tyvärr fick jag reda på det första när jag vaknade idag, vilken miss!
 
 
Världens coolaste poledansare (säger man så?) fattar inte hur de gör alla konster utan att slå sig eller bränna  sönder huden. Lyfter på hatten och bugar för dem!

Idag blev det  en sväng på stan, kom hem med varsit mjukiskitt från Kinesiska sportaffären Li Ning så nu blir det home delivery och en film i soffan i våra nya mjukisar!

RSS 2.0