BOGGEN HAR SEMESTER. Åter 20/8


D Day!!!!

SAS öppnar dagen med att ställa in vår flight. Som om jag inte redan hyste agg mot detta föråldrade, osympatiska, byråkratiska, skit bolag. Som TUR är fanns det platser kvar på Lufthansa så vi kommer hem i morgon i alla fall! Nu packar vi. Ingen kunde vara lyckligare än jag. Ett år är över; SVERIGE HÄR KOMMER JAG ! ! ! Kina, gå och dra något gammalt över dig tills vidare! Fanny, bara för att du är underbar tar jag med mig denna hem!


D Day!!!!

SAS öppnar dagen med att ställa in vår flight. Som om jag inte redan hyste agg mot detta föråldrade, osympatiska, byråkratiska, skit bolag. Som TUR är fanns det platser kvar på Lufthansa så vi kommer hem i morgon i alla fall! Nu packar vi. Ingen kunde vara lyckligare än jag. Ett år är över; SVERIGE HÄR KOMMER JAG ! ! ! Kina, gå och dra något gammalt över dig tills vidare! Fanny, bara för att du är underbar tar jag med mig denna hem!


?

Finns många kineser som går omkring med engelsk text på tröjorna som man förstår att bäraren inte förstår för då skulle de aldrig ha på sig tröjan. Sofia stötte på en av de roligare
 
 
Sample text
 
Samtidigt undrar man vad de står på många av de som tatuerade ett kinesiskt/thailändskt tecken på en obskyr bar under sina backpacker år... 

Reklamavbrott

Håller på att grottar ner mig i hela Kosta Boda utbudet här i Kina. Måste få visa mina favoriter!
 
Mest gillar jag ankorna!

Some people feel the rain, others just get wet

Tänker att jag skiter i om det regnar, jag sätter på mig kläder efter väder och njuter av Sverige i alla fall. Men jag vet ju att det kommer att hålla i en vecka, sen kommer jag vakna, dra upp rullgardinen och tänka faaan om inte solen skiner.
Läste ett inlägg av Alex Schulman som var ganska kul: 
Jag vet inte hur många gånger den här sommaren som jag sagt meningen: "Vi försöker väl att äta ute." Det är så kallt och så grått och så motbjudande utomhus, men man vill ju så gärna FÖRSÖKA.
Så vi försöker.

Och vi sitter där ihopkurade, med krökta ryggar, gungar fram och tillbaka som sinnesslöa på våra stolar. Och det är filtar över knäskålar och plädar över axlar och man funderar på att ta en klunk av det där vinet som blivit flygplans-vins-kallt av att stå ute en timme, men man avstår för det är så behagligt att sitta med armarna i kors över bröstet. Det finns en lycklig jävel i sällskapet och det är hen som får grilla, för står man riktigt nära grillen så värmer det så fint där framme och vid något tillfälle kan kroppen till och med slappna av i det där. Vi andra fortsätter att frysa. Och maten läggs på det kylda porslinet och vi äter med stela nackar, nickar olyckligt till varandra, jodå, det var gott, det här. Men så mycket mer säger vi inte till varandra, vi har nog att göra med att stå ut. 
    
Så kommer den första kastvinden, hela sällskapet fryser till, vi sitter orörliga, förstelnade och väntar ut den här vinden som går rakt mot våra nackar och sedan in i märg, ben, snippa och pung.
    "Oj, det blåser upp", mumlar någon.
    En annan tittar upp. Och fortsätter sedan sammanbitet att äta.
Och kastvinden, det var tydligen ingen kastvind, det var ytterligare ett väderomslag till det sämre, jodå, det blåser riktigt rejält nu, vinden pinar oss, det gör lite ont om kinderna nu. 
Och något händer i stämningen. Vi äter mer aggressivt nu. Vi är plötsligt inte längre ledsna, bedrövade av vädret. Vi är förbannade.
    
Så känner man första droppen, på handen, kanske, eller rakt på huvudet. Något litet vått som lovar mer. Och droppar blir till dugg och dugg blir till stril och just när strilet omärkligt glider över till ösregn så reser vi oss alla upp och roffar åt oss vad vi kommer åt och jäktar in. Och just i den stunden, när vi flyr i panik, så tänker jag på det land vi lever i. För svensk höst är skit och svensk vinter är ett helvete och svensk vår är ett skämt och när den svenska sommaren inte levererar då känner jag inte en vrede mot sommaren som sådan, jag känner en vrede mot Sverige, jag menar alltså riket, nationen, jag känner för att gå åter ut i iskylan, ställa mig bredbent med armarna utsträckta mot ösregnet och skrika: "SVERIGE! DU KAN FARA ÅT HELVETE!
 
Kommer inte bo i Shanghai hela mitt liv, men kommer nog vilja flytta i från Sverige någon gång igen så började klura på vart det skulle kunna blir.
Krav:
1. Måste kunna ha en chans att lära mig språket relativt fort, allt kunna det redan fran start
2. Måste finnas natur runt hörnet
3. Måste vara rent och inte förorenat
4. Måste känna samhörighet med lokalbefolkningen
5. Måste ha ett bättre klimat än Sverige
6. Måste vara säkert
Resultatet blev följande potentiella städer, vet att vissa svajar på några av punkterna men men:
 
Sydney, Australien
 
Kapstaden, Syd Afrika
 
Istanbul, Turkiet
 
Passande paradisö 
 
San Francisco, USA
 
En pitoresk kuststad i Italien.
 
Vi får se vart det slutar. Tills vidare är jag redo!

Nackspärr från helvetet

Vaknade hög på Tigerbalmsam och snart gjort slut på en tub Zon. Vet inte om jag har haft nackspärr förrut, men vet att jag planerar att aldrig ha det igen.
 
Man ska inte behöva sitta med halsduk när det är 30 grader varm.
 

Dagens tips

Som om det inte fanns nog med fotoappar där ute..! Men här kommer en till kul i alla fall: Picfix
 
 

Ni kommer bli så förstådda kineser!

I sydvästa Kina ligger en stad som heter Kunming, det bor ca 6 miljoner människor där och i går åkte Tobias dit för att jobba. Förra veckan öppnade de en ny flygplats som har världens femte största terminal och är bygggt sim ett operahus. Det går ju inte att inte imopneras över kinesernas storhetsvansinne, allt är relevant enligt dem - speciellt när det kommer till storlek.
 
 
Det är inte jätte ovanligt att kineserna står på T-banan eller åker moppe och spelar musik/film ur sin mobil utan hörlurar, det vill säga alla runt omkring hör ocksa ljudet. Tobias frågade sin kollega om han inte tycker att det är störande, vilket vi tycker i allra högsta grad. No, we just feel sorry for them. They only want attention and don't know better ways.  Har tänkt att jag ska bli bättre på att första kineserna i sommar och har därför köpt en bok.
 
 
Har ju fortfarande inte köpt min fixed bike men idag hittade jag en som jag blev lite sugen på...
 

Riktig mat

Jag gillar mycket med Kina, men kvaliteten på råvarorna och maten är jag lite tveksam till. Barn som kommer tidigare i puberteten än resten av världens barn, barn som dör pga av dålig mjölkersättning, bröd gjort på papper, oljor gjorda på gatubrunnsrester osv gör att jag har all rätt att vara tveksam.  
 
Jag har precis lyssnat pa Sommar med Sébastian Boudet, har ni inte gjort det så gör det nu. När jag kommer hem ska jag bli tjenis med bonden, odla det jag kan, hänga med den lokala jägaren och köpa Sébastians bok. 
 
 
Jo, jag fattar väl att just det här var syftet med hans Sommar prat, har har enkelt fått mig som kund, men jag skiter i det. Det var bra i alla fall! Han har en blogg också, Kina godkänner inte hans bilder men är säker på att den är inspirerande.! 

Hem ljuva hem!

Välkommen ombord på denna flight som skall ta er till Köpenhamn. Vi kommer att… 
Åh vad jag längtar efter att höra de orden! Exakt 4 dygn kvar nu, ska sluta tjata om det nu tror ni har fattat grejer – att jag längtar hem.


Gillas!

Mat!
 
Folk som lägger ner tid på att göra vardagen roligare och enklare för andra
 
 
 
 
 
Den Svenska väderdramatiken
 
 
 
Fina saker!
 
 
 
Kul saker
 
 
Min familj såklart, inklusive alla som inte är med på bild!
 
Stockholms skärgård
 
 
Hästar
 
Vänner, inklusive alla andra som inte är med på bild!
 
 
 
Folk som bryr sig om miljön
 
Typ så.

Sista söndagen

Nu är det bara 5 dagar kvar, 4 jobb dagar! Vaknade och blev lite förvånad i morse, det var 23 grader, inget klibb i luften och sol. Slängde i oss frukost och drog till poolen, men vet inte vad det är med oss vi kan inte ta det lugnt längre. Middagarna ute säger poff och vi är klara på 40 min, poolen var tråkig efter 3 timmar och lunchen var borta pa 20 min. Tror det är ett tecken på att vi är klara här nu, vi är så redo för Sverige. Packningen är lite klar, sista veckan utan socker, alkohol och träning är snart här, manikyr & pedikyr är bokat, sommarinstruktioner till Ayi är kirrade, häng med vänner hemma är spikade, kinamatsintaget är maxat så vi inte ska sakna det, taxi till flyget är bokad, lista till taxfree är skriven. Vet inte hur man kan bli mer klar! 
 
När vi cyklade till poolen i morse så var jag tvungen att ta kort på våra grannars bilar..
 
 
Ber om ursäkt för dåliga bilder, men ni ser ju vad de föreställer i alla fall. Det är 100 % lyxskatt på bilarna, vad jobbar mina grannar med?
 
Eftersom det inte var 100 % luftfuktighet och 40 gradder tog vi en sväng till skulpturparken
 
 
Middagen inhandlades på vår lokala shop. ICA, har jag sagt hur mycket jag älskar dig?
 
 
OBS! Vi köpte bara majskolv och morötter så ni behöver inte vara oroliga för att vi har blivit helt galna.

Svettigt!

Triathlon, check! 1000m simning, 3 varv runt området och 20 min på crossmaskinen då cyklarna inte var lediga. 
Död? Ja. 
 
 
 
 
Nu? SOS Sällskapresan. 
 
 

Hårdstart!

Mindre än en vecka kvar! Idag börjar vi packa eftersom Tobias är borta måndag-onsdag! Först ska vi dock prova på att köra ett triathlon. 1000m i poolen, 2 varv runt området och 25 min cykling! Jätte orolig för att våra barn kommer bli överaktiva... Men ligger väl i familjen, pappa springer maraton idag!!


Om en vecka är vi i luften!!

Vet inte hur mycket jag litar på tandläkaren som tittade in i min mun och på max 30 sek avgjorde att jag inte hade något hål. Men har ju inget annat att gå på så jag är nöjd, inte ett hål!
 
Sånt här tycker jag är lite "fascinerande" Tunnel hittad mellan Mexico & USA hur 17 bygger man en tunnel som är 17m djup och 200m lång med ingång i typ en spis? 
 
Har målat två tavlor i veckan 
 
 
IN CASE OF EMERGENCY, BREAKDANCE

Dagens nyheter

Kina, Shanghai Daily
 
Nyhet 1
A CLASS that claims to teach women how to marry multimillionaires and costs more than 10,000 yuan (US$1,570) has attracted a dozen students in a city in China's southwest.

The class in Chengdu is being taught by a 42-year-old woman named Su Fei who says she married a multimillionaire when she was 37. Su promises to provide opportunities for her students to meet rich men as part of the course, Chengdu Business Daily reported.

The newspaper said classes began on Sunday in the provincial capital of Sichuan after a successful run in Shenzhen, Guangdong Province, seven years ago when more than 100 women applied to attend similar lessons. 

Fewer women applied for the class this time, probably because women in Chengdu aren't under so much pressure and not so eager to marry rich men, Su told the newspaper.

Her lessons cover topics such as how to approach rich men, how to date them, when to begin an intimate relationship and how to receive gifts, the newspaper said. "If you want to approach a rich man, learn his hobbies and venues he would frequently visit. Then you pretend to meet him at the venues accidentally and you happen to have the same hobbies," Su tells her students. 

"During the first date, you should choose a seat carefully to let the light illuminate behind you at an angle of 30 to 45 degrees. This will make your face look prettier," Su says. 

The course teaches the women not to order very expensive food at high-end restaurants or accept luxury gifts. It says that rich men usually favor teachers, doctors and civil servants and dislike flight attendants, journalists and shop owners.

"If a multimillionaire dates you for two years and still doesn't plan to marry you, then you probably don't have the chance to be his wife," Su says. "It's important to control the pace during dating to marry him in one year. It's not wise to have an intimate relationship in the first two months."

Her students told the newspaper the classes were worth it to get a chance to marry into wealth. A 44-year-old woman surnamed Qi said she paid 20,000 yuan to become a VIP in the course to get closer to rich men.

The classes follow a series of competitions across the country in which rich men were choosing their future wives from thousands of female applicants.
 
 
Nyhet 2
"Since my son started to drink gas, his IQ has dropped sharply and now he can't figure out simple addition and subtraction," the father said.

"Before that, he was a very smart boy, and he could even repair the television. But now he does not know the answer of 7 plus 17."

The worried parents finally took their son to hospital where they were told the boy had a mental disorder and a strong "gasoline dependence."

"The gasoline contains a lot of lead, which can do harm to people's brains. To make thing even worse, the boy is in the physical development stage, and the lead has caused serious damage to his body," Peng Houquan, a doctor from a hospital in Yibin, said.
 

Sverige, Aftonbladet
 
 
 
Så här hal is är jag sällan ute på men vad håller ni på med i Sverige? Man ska absolut inte vara elak mot tjocka, men att låta dem komma fram i media och tycka synd om sig själva är väl ingen lösning? De feta kommer ju inte må bättre för att vi fixar XXL-stolar på bion, rullstolar som klarar extra vikt, bygger om våra tivolin eller bredar rulltrappor. De behöver ju gå ner i vikt! Har svårt att tro att fetma är en sjukdom, tror att det grundar sig i olycka där äta har blivit en tröst. Ni feta, kan ni inte sluta med er Tyck synd om mig och tyck att samhället är hemskt kampanj, den kommer nog inte hjälpa er må bättre. Gå och prata med någon som kan hjälpa er istället. Men jag hoppas att Stina känner sig bättre till mods nu när hon har fått sin tygkanin! Va f*n Aftonbladet... 
 
Fredag idag, en vecka tills vi åker hem! Ska gå till tandläkaren idag och få mina tänder kollade och putsade, håller tummarna för att hålen ska vara obefintliga.  
 

 


Hur dum får man bli?

Har väl en bitter dag idag men sånt här får mig verkligen inte på bättre humör!!
 
 
Man kan ju inte leva i samma värld som 99% av Stockholmarna när man tror att ett högre pris ska få folk att åka mer T-banan & buss. 

Det kryper i mig

Underbar dag idag. En studie skulle lätt visa att Kineser har en annan sammansättning av hjärnceller än vi Svenskar, säger inte att de är dumma i huvudet bara att de inte funkar som oss och ibland är det lite lätt frustrerande. Bara lite.
 
 
Hittade i alla fall en lampa jag vill ha
 
 

Filmtips

Här kommer några filmtips i fall det kommer en regnig dag i Sverige! 1. Billy Elliot. Liten pojke med drömmar som inte riktigt passar sig 2. My week with Marilyn. Llite halv mysig sådär. 3. The kite runner. Har du lätt för att gråta förbered dig då med stora hushållsrullen 4. Game change. Helt sjukt hur korkad Sarah Palin är 5. The help. Om hemhjälpen i Amerikanska södern på 60-talet. Fram med hushållsrullen igen! 6. The Iron Lady. Förutom storyn är Meryl Streep grym! 7. You don't know Jack. Kul gammal gubbe som vill legalisera dödshjälp i USA 8. Super 8. Lite konstig men bra 9. Åsa Nisse, Wälkom to Knohult. Kan vara så att det bara är jag och pappa som tycker den är kul. Nu blir det Sällskapsresan!


Något till landet!

 
Vi ska tapetsera på landet i sommar, hittat massa fina tapeter på Sandberg Tyg & Tapet
 
 
 
Vill gå på loppis och hitta en sånda ljushållare och lite gamla stolar. Fulsnygg hylla. Ta inte illa upp nu alla ni som har det men vägg ord är inte min grej, men Keep it simple var lite kul
 
 
Nytt soffbord, check!
 
 
Tobias snapshot från taxin: Har du ingen mössa kan man ta ett skoskydd hos närmaste instans.

Allt jag tycker är fint & kul!

Igår gjorde jag koppar igen!
 
 
Gjorde inte alls lika ont som tidigare gånger, lite tråkigt för det var ju juste det där onda som gjorde det extra skönt, förmodligen ett tecken på att all massage har gett resultat - jag är inte lika stel i musklerna! 
 
I övrigt inget nytt under solen, tog tuben till jobbet i morse. Tacka gudarna för AC, tror jag hade svimmat bland alla människor annars.
 
 
Jag gillar att sitta på golvet när man kollar på film, oklart varför men så är det. Kanske ska sticka mig en sån här i sommar. Någon som kan lära mig sticka?
 
 
Många bloggar har ju tydliga kategorier, teman och inriktningar. Min känns lite rörig eftersom jag slänger upp lite allt möjligt, men ni kan väl tänka er att temat är lite Allt jag tycker är fint & kul!
 
Typ som det här bordet på en passande altan!
 
 

Nedräkning!

 
Ja, vi har börjat packat!
 
Skickade precis en önskelista till mamma & pappa
Fjällfil/Bollnäsfil 
Start Naturell 
Leverpastej 
Mörkt frukostbröd 
Keso 
Molbier, en liten bit bara 
Stockhomare & bröd 
Kanelbullar 
 
Kan inte bli mer nedräkning än så här! 

I have a dream!

Om jag gör mig illa ska jag verkligen göra en insats för att hitta dessa plåster!
 
 
Jag har en liten dröm om att kunna köpa ett litet hotell/BB på någon trevlig plats i Sverige, stort nog för att kunna erbjuda små konferenser men litet nog för att vara behändigt. Det ska vara ekologiskt, personligt och trevligt så att lokalbefolkningen vill komma och ta en fika eller ett glas vin efter söndagspromenaden. Vi kommer inte hålla på med fina middagar och luncher men goda frukostar och brunch på helgen. På något sätt måste man ju prova om det är något för oss så tänkte att vi någon sommar framöver ska köpa en sån här och ställa på lämplig strand, ska spana in om kundunderlaget är stort nog på landets strand i sommar. Då kan de räkna med ett rullande fik inom något år! 
 
 
Och om jag behöver baka något där vitan och gulan skall vara isär ska jag ha en sån här!
 
 
10 dagar tills vi åker hem, ansiktskrämen, parfymen och  smikent är slut så ser verkligen fram emot mitt taxfree besök. Läste om denna vulkanansiktsbehandling, ska tydligen vara kanon trots att man ser ut som ett grottmonster under tiden. Tror det blir en sån också!
 

Pyssel

Försökte samla ihop allt pyssel jag lagt ut och sagt att jag ska göra, trodde det var mycket mer...
 
 
Men i mina gömmor hittade jag lite nya roliga saker
 
 
Två festlga krokar, måste ju gå att gora med gips och diskvante
En stencool dörrmatta (extremt dålig ordvits men kunde inte hålla mig)
En annanasglass med nötter
 
 
 
 

Gammal och go

Hatar allt som har med pension att göra, tanken på att bli gammal och fattig, tanken på att lägga pengar på något som jag inte kommer få uppleva förän om 50 år, tanken på att jag ens behöver tänka på det samt tankar på mycket mycket mer. Mest hatar jag väl att några smartskaft har gjort systemet så smart att jag inte fattar det, grundar sig allt hat i att jag är dum i huvudet? Hur som, ställer just nu allt hopp i Hanna & Amandas Pensionsskolamå hända att det låter lite blont men bryr mig faktiskt inte om det. Får de mig att bli ens 1% klokare så var det värt det! Pga min sega uppkoppling kan jag inte se det och avgöra men lovar att återkomma med en rapport i senare i sommar. Nu jävlar ska jag bli en rik gammal krutkärring, länge ska jag leva också så jag verkligen kan suga ur max från systemet!!
 
 
Innan jag blir för gammal tänkte jag anmäla mig till ett triathlon, tror det kan vara min grej lite. Funderar på Stockholm Triathlon 2013 och sprinten. Någon som vill haka på?
 
 
 

Vilken start!

Skippade taxin idag för det billigare alternativet T-bana. Det kommer jag inte göra förän det blir svalt igen!
 
 
Jag har inte långbyxor och skjorta som Tobias, vilket jag är galet glad för. Han är nog mest glad för att han inte hade ett möte direkt på morgonen..!
 
Har spanat in Carolina Gynnings konst, tycker faktiskt de är riktigt coola! Mest sugen är jag på denna
 
 
En annan grej jag är sjukligt sugen på är denna
 
 
Någon som har 2483$ till övers?

Fräcka Frasse

Kom aldrig någon sol så vi fortsatte shoppa till Tobias, har verkligen försökt hitta något till mig själv men lyckas inte. När jag kommer in till stan hemma ska jag köpa en flaska vatten, en chokladbit och gå in på Cos och inte komma ut förän jag känner att jag verkligen provat och köpt allt jag vill! 
 
Även fast solen aldrig kom fram så är det stekvarmt, vi mötte fräcka frasse i hans sommar outfit.
 
 
 
 

Näst sista lördagen

Blev ingen pool igår, istället cyklade vi runt i stan och shoppade loss åt Tobias.
Det är viktigt att våga prova sig fram, den lokala skoaffären har därför utökat sin business med bättre begagnade diskhoar.
 
Vet att det är insidan som räknas men jag kan nu meddela att jag LÄTT har världens snyggaste festman!! (Vet att det heter fästman men tycker festman låter mycket bättre, för övrigt ett rätt mossigt som inte känns helt normalt att säga. Fortsätter nog med pojkvän ett tag till)
 
Efter ett dubbelpass på gymmet unnade vi oss en middag för två på Greek Taverna!
 
 
Tobias i sin nya Koreanska piké
 
Å jag i et tygmarknadsfynd
 
Är inget vidare poolväder idag heller så vet i 17 vad vi ska hitta på, kanske kan packa lite ändå... Eller samla ihop alla mina sommarpysselgrejer som jag visat här under våren, hoppas på support från mamma & morfar i mitt "tillverkande" annars tror jag det mesta blir en flopp.
 
 
 

Märkligt

Vi har ett rent hem, vi har till och med en städerska som hjälper oss. Varför har vi då ogräs växandes ur slasken?
 
Har varit sol hela veckan så har gått och laddat för poolhäng men idag är det grått grått..! Får se vad vi hittar på, för tidigt att börja packa va?

Två veckor kvar!

I går tog jag mig en välbehövlig träningspaus och hängde med på grabb AW på Mortons, den med billiga Martinis och free flow av oxfiletoasts. Kändes som jag gjorde helt rätt val!
 
 
Missade att skriva om det går men när kineserna får barn så hör det till att ge presenter till företagets anställda, man tackar! Så igår fick vi en "godispåse" efter lunch, ana min lycka!
 
 
Blev såklart sjukt besviken när det visade sig att den innehöll två stycken konserverade ägg. 
 
 
Fattar inte vad de gör med dessa ägg, måste ju lufta f***n när man öppnar påsen. Tänker att man kan köpa med dem hem till Tobias syskonbarn och säga att det är kinesiskt godis. De lär ju smaka så får man se vad de säger... Sjukt om de säger att det är gott! 
Nej, jag skämtar så elak är jag inte. Men lite kul vore det...
 
Ej att förglömma, om 2 veckor har vi varit i luften i 2 timmar!! 11 månader sedan jag var hemma sist, kanske börjar gråta av lycka när vi landar. Får se vad som händer men det är mycket möjligt att det kommer en tår eller två.
 

Mat var det här!

Gillar att ata med pinnar, men kastar liksom inte i sig maten. Men i bladn finns det grejer som bara inte gar att ata med pinner då hade dessa varit grymma!
 
 
När vi ändå är inne på mat, skulle gå långt för en sån här just nu! Vet inte riktigt vad det är men någon persika och mintrej, gott ser det ut ialla fall!
 
 
Nu kastar jag in handduken och åker och våldsgästar killarna på derasr Martinieftermiddag.

Varmt!

Jag och Tobias möttes upp för lunch igår, när vi reste oss kände jag att jag var sjukt varm och frågade om det syntes. Då började han skratta, mina rosa shorts hade svettfläckar i rumpan...! Då satt vi ändå inne och åt. Efter jobbet gick vi hem från T-banan, det är inte så långt men varmt hann det bli!
 

Kändisfamiljen

Har gjort mitt första reklamjobb utan att veta om det, hela Shanghaifamiljen promotar just nu Naked Retreats. Tycker vi borde få en fri helg för det... Måste ju gå att fråga i alla fall. Känns dock lite konstigt att någon har gått och smygfotat oss...
 
 

Högt & lågt

Har inget vettigt att skriva idag så presenterar lite bilder på kul saker istället. Håll till godo.
 
Kostar 40kr att trycka upp 100 visitkort här, hade varit så kul att hå några sådana här på fickan i Stockholm
 
Har ingen TV här, ingen tidning på mornarna så mitt nyhetsflöde består av Aftonblades rubriker, bilder och ingresser samt censurerade China Daily. Känner därför lite att min nyhetskunskap för det senaste året är som ovan.
 
Kan man bygga in en platt-TV i en sån här låda? Annars ett rätt coolt skåp.
 
Vet att Åhlens hade kopior av dessa i våras, finns det kvar ska jag köpa ett par i sommar
 
 
Finns en jätte bra gratistidning här som heter That's Shanghai, de listar alltid lite kul nyheter. Typ som ovan, ganska mycket nudlar..! tidningen kan ni läsa/ladda ner här.
 
 
Tidningen har alltid månadens bild, torkad fisk till middag någon?
 
De tipsar även om roliga små butiker, en kul kamera skulle sitta fint till semestern!
 
Jo, en sak har jag att berätta idag. I morse gick vi in på vårt service kontor för att se om ett paket till Tobias hade kommit, det hade det inte men istället hade det kommit ett till mig för ett par veckor sen. När jag var i Hong Kong i Mars köpte jag ett par hörlurar, när jag kom hem tappade jag bort de där plastplupparna man fäster på lurarna. Tog mig i kragen och mailade kundservice för att se om de mot förmodan kunde skicka mig ett par nya pluppar. Fick inget svar så gick till fejkmarknaden och köpte ett par som har funkat lika bra. Men nu hade det skickat inte bara plupparna utan hela "hörlurssettet", värde typ 400:-, man tackar...! 

Sommarpyssel 2

Hittade ett nytt sommarpyssel som jag måste visa innan jag stänger ner för dagen
 
Ganska roliga, man kan ju skriva vad man vill men kommer garanterat göra "Se pa fan tabletterna", ha en burk på jobbet, fylla den med något riktigt gott (typ fiskar) så kan man ta en varje gång något bra händer!

Gott & Blandat

Visste ni att man inte "får" gå till jobbet om det är över 38 grader? Det kommer då kanske inte som en förvåning att den officiella Shanghaitermometern aldrig visat mer än 38 grader. Men jag lovar er - det är över 38 grader. Kinerser alltså, sjukt lättlurade. Kineser accepterar mycket skit också, ifrågasätta är ett ord de inte känner till, men blir lite förvånad att de låter sånt här gå igenom..
 
 
I övrigt är det lugnare än en filbunke här så surfade runt för att se om jag kunde hitta något mer till min sommarverkstad. Vad tror ni? Av eller på?
Hittade även dessa, kan inte göra dem men köpa går ju bra!
 
 
Ikväll är det tisdagsmiddag med Yvonne & Sofia, alltyd fruktansvärt trevligt!

Helg!

Visste ni att 2003 byggdes det 119.00 mil bilväg i Kina, 1.300 personer per dag fick körkort i Peking och 339.344 bilar såldes - bara i Peking...!
 
Helgen var solig och varm som bara 17, i lördags blev det pool och i går tygmarknad, shopping och slapp. I dag fortsätter solen skina och det var 34 grader kl 8 på morgonen..!
 
Yvonne hade fått en digitalkamera i födelsedagspresent, jätte kul!!
 
Först efter midnatt blir det njutbart att sitta ute, som vi njöt!
 
Mandaring City Pool, helt ok fram till 13 då den förvandlades till finlandsfärja med shotsrace. Vem orkar sånt i 35 grader och stekande sol? Vi gick hem då. Börjar bli gammal.
 
En kines favoritsyselsättning nr 1 - fota sig själv. De kan lätt spendera en hel dag med det.
 
En Kinesisk badrumsreklam. Av alla saker i hela världen, vad var det som fick dem att välja en Absolut Vodka flaska att ställa bredvid kranen?
 

Sammanfattning: en sjukt nice helg och jag kan knapt vänte till nästa!! Har en fråga, när började man kalla vanliga muffins för Cupcake? Vad är det för fel på ordet muffins? 
 
 
 

RSS 2.0