Fast i kinesisk byråkrati..!

Akta er för att jobba i Kina, dividerar just nu om att inte behövs betala 11,000RMB för att jag ska sluta. Finns inget i kontraktet om det men ska tydligen betala för att jag ställer till det för dem genom att sluta i en hektisk period. Känns ungefär lika dumt som han som inte kunde slå in annat är fyrkantiga paket, vissa tror jag bara har ett huvud som prydnad. Det är helt tomt där i och hermetiskt tillslutet så inget sunt förnuft kan komma in.


Surprise!

Har hallt det innom mig ett tag nu, men nu kan jag inte halla mig. Kannske ett av mina mer omogna uttalanden, men samtidigt ar jag fran Hasselby och har gatt i Hasselbygardsskolan sa tycker att det ar lite legitimt.
Jag tycker Sean Banan ar jatte bra! Hade jag fatt rosta hade jag lag alla min pengar pa honom!
Digga Digga Ding Ding Ding har glider Kingen in!
Kottbullar, javla bra. Ikea javla bra, Carola, inte sa bra. Annars ar det jatte bra!
Abba, javla bra. Svarttaxi, javla bra, Skatteverket, inte sa bra. Annars ar det jatte bra!

For att inte tala om tonartshojningen, far ju den tristaste festen att lyfta taket.



Om man kan ha lite overseende med texten pa vissa stallen ar Sommar i Sverige ocksa pang bra!

Jag kanske inte ar kand for att vara den som star pa barikaderna nar det kommer jamnstalldhet och lika for alla men laste Alexander Schulmans blogg for ett par dagar sen och har inte kunnat slappa att jag faktiskt gillar att betala skatt efter det. Las inlagget om lika snabb ambulans for alla har. Gallande Mona Sahlin, har ni sett Skvalan nar hon ar med? Hon ar sylvass - se det!

Sa nu var det sagt, vill inte ha nagon skit for detta. Mer credd for att jag star for mina asikter!


Maste sluta bli forvanad

Nar vi precis hade flyttat hit tyckte jag kineserna var lite sota, sen kom jag fram till att det var totalt forstandshandikapade. Efter ett tag gick det ocksa over och jag tyckte de var rara igen, men idag kom jag tillbaka till forstandshandikapade moodet. Hall i er nu, sahar dum trodde in inte att nagon kunde vara. Sofia fyller ar i dag sa skulle kopa present till henne, i kassan fragar jag om de kan sla in paketet. Forst forstar han ju saklart inte vad jag sager men den tar jag pa mig - jag kan inte hans sprak, men sen ser jag i ett hor att de ligger paket och sa star det etn skylt Free bredvid, pekar och han fattar vad jag menar. No Square far jag tillbaks, nej jag ser ju ocksa att det jag vill ha inslaget inte ar fyrkantigt, men det spelar ju ingen roll man kan ju sla in det iaf. Da fick jag erbjudandet om att kopa en present som var packad i en lada (alltsa en helt annan sak) for den var ju fyrkantig sa den gick att sla in. Tank er att ni vill kopa en lite mjolk men de ber i er kopa diskmedel istallet, pa den nivan var det. Suckade, betalade, gick tillbaks till jobbet. Nu sitter jag har med present i pase, tur att Sofia ar en forstaende person.

Skulle googal pa presenter som var kul inslagna for att liva upp inslaget med lite farg och da hittade jag denna. Om jag har lomt bort det nar jag far barn sa onskar sig mitt barn en sanhar bil.


Herre gud vad sot!


Bocker!

Skulle kolla vad som fanns hemma i bokvag och lagga en bestallning till mamm och pappa, betade av Bokus, Adlibirs osv men det var liksom inte sa kul. Men sa hittade jag Pocketshop, de hade fixat ett jatte kul arkiveringssystem som jag blev lite inspirerad av. Kanske ar nagot sadant jag ska styra upp pa New Wave, maste ju komma med lite uppslag fran hogt till lagt. Klassar dessa som ett hogt!



Man fick klicka pa en kategori sa hade de listat bocker dar - MED bild pa framsidan sa man sag om boken sag bra ut eller in. Lite som med vin, man gar ju pa etiketten.

Mina favoritkategorier var ju helt klart dessa



Gillar foretag som inte bara sager att allt ar bra, det ar ju den krassa verkligheten - alla har nagra slamkrypare som ar svara att bli av med. Lika bra att visa vilka de ar sa folk slipper gissa vilka som ar nitlotterna.


Sommar!!!

I gar var det sa himla mycket sommar!! Gick fran kappa till t-shirt, folk satt till och med ute och at middag utan massa klader och infravarme! Antligen!!!

Nagon hade ju helt klart plockat fram sommarbilen! En Bugatti i parlemo..! Vem har en san?



Blev saklart glass till lunch, pa Cold Stone far man valja en smak pa glass och godis/kaka som man vill att de bakar in i galssen. Beroendeframkallande!!



Till middag blev det antligen tisdagsmiddag med tjejerna, var pa trevliga Salute - ett litet italienskt/spanskt hak som hade massa viner och plockmat. En gillig uteserverig och en del som var tackt i glas dar man kunde sitta aret om.



Gulligast av allt var anda den lilla luckan mot gatan med tva stolar dar folk stannade till pa sin kvallspromenix och tog ett glas vin och lite oliver! San restaurang ska jag ha nagon dag!



Lika fint vader idag men har sitter jag pa min kontorsstol och rullar tummarna, det ar sloseri med tid om ni fragar mig! 


Universitetet alltsa...

For att fa vara tjanstledig sa maste jag plugga sa idag sokte jag in till hostens kurser. Varje gang jag gar igenom kursutbudet blir jag imponerad av vilken skumma kurser som erbjuds, var kommer alla pengar ifran som gor det mojligt att driva dessa?




Sommar och sol!

Cyklade till jobbet idag i stralande sol och 18 grader! Var tre dagars var och nu ar sommare har! Det galler att hanga med!!



Dock kommer dilemmat vad man ska ha pa sig i skiftet, avskyr verkligen genomskinliga strumpbyxor men svarta gar bort och jeans var jag inte sugen pa. Sa nu sitter ja har i genomskinliga strumpbyxor och kanner mig som en dam pa 100ar....


Inte sa kinesiskt!

Att tre (eller heter det 5?) sma ratter inte skulle finnas har hade jag redan listat ut. Men att lyckokakan ar ett Amerikanske pahitt visste jag inte..! Trodde stenhart det var jatte historisk rotat i den kinesiska kulturen med lyckokakor..!



Vi missade helt vaffeldagen igar sa i kvall ska vi ata middag pa Mr Pancake House! Mums!


Solig helg

Kan absolut rekommendera Flying chef! Jäte god och kockken var super rar, en kines som pratade flytande tyska.


Belv såklart kinsiskmat, kyckling, kött, grönsaker och så klart - ankan som hänger i fläkten!
Våren kom i lördags så vi tog tåg taget till Centry Park, trodde det skulle vara knökfullt med folk eftersom det var första våriga dagen men var inte alls mycket folk!


I parken finns allt från fina växtstatyer...


till viloplatser och...


tivoli för barnen!

Eftersom vi råkade hamna på Bar Rouge med CF & Sofia i fredags och drickan flödade blev det en tidigkväll i går och när vi i morse vaknade insåg vi att vi hade sovit i 11 timmar..! Bra laddning för en ny dag i solen! I dag spanade vi in Restaurangmarknaden för att se om de hade dukar och fat som var något att ha men fanns för mycket och allt stod som i lagerhyllor så var inte så inspirerande. Kom därifrån med en vattenkaraff och en vinkylare! Sen blev det en prommis i parken vid Suzhuo Creek (Stavas inte alls så men vet inte hur man stavar) och en fika på M50 för att sen hamna på Element Fresh på Nanjing lu och en lunch i solen. Nu är vi hemma och laddar för vårt yogapass som vi bokade förra helgen. Ska bli mycket interesant..! Just det, han med Kinas variant på IKEA också, ibland är jag inte helt 100 säker på vad det är det vill förmedla för budskap med sin skyltning...




Lycka i en lada!

Hej Petra,
Allt bra här.
Kanon, då kör vi från den 16:e.
Jag har köpt en ny fin iMac till dig som står och väntar på att bli använd....
Trevlig helg till dig också.

Mitt nya jobb alltsa, nar man far ett sant har mail av sin blivande chef kan man ju inte lata bli att kanna att man dragit hogvinsten! For att ni ska forsta lyftet sa har jag pa mitt nuvarande jobb telefon med slagg och stationar dator...!



Ikvall ska vi prova Flying Chef hemma hos Carl-Fredik och Sofia tillsammans med Carl-Fredriks foraldrar, ska bli spannande. Nagra dagar innan far du valja ratter fran en meny sen kommer han hem till dig med ravaror och en hjalpreda pa den aktuella kvallen och tillagar allt!

I ovrigt vet jag inte vad som hander i helgen, ska bli sol sa vi planerar att aka ut till Centry Park och springa. Vore skont att komma bort fran gymmet lite..! Tobias har lyckats deala till sig att de ska ta bort vart koksbord och stolar sa maste borja titta pa nytt, det koksbordet vi har nu ar av frostat glas sa sa fort man staller nagot pa det sa later det som att nagon drar med naglarna pa en griffeltavla och stolarna ar i vitt skin och for laga i forhallande till bordet. Forsta stoppen far bli hos Studio FH!


Visum visum visum visum

Nar jag var mindre ville jag alltid att mitt pass skulle vara fullt med stamplar och tyckte det var svintrist nar man akte utomlands och inte fick nagon stampel. Nu har jag bara tva sidor kvar i mitt pass, alla andra ar fulla i stamplar och visum..!



Men nu ar det i alla fall slut pa alla visumresor, idag fick jag mitt visum till Mars 2013 - antligen!!



Dock vet jag inte vad som hander nu nar jag ska byta jobb, kanske aker pa samma svang igen..! Men da slipper jag Peking i alla fall och gratisresor till Hong Kong kan man ju inte fa for manga av!


Firarkvall!

Igar stod av aforklariga skal firarmiddag pa agendan, vi tankte att vi skulle ga till Urbn men kom fram till att nu nar varen narmar sig ar det battre att slita pa de restauranger som vi gillar som inte har uteservering. Darfor blev det som start en drink pa Fennel Lounge! Det ar sa mysigt dar inne och bartendern ar grym, Tobias fick en lang lektion om de olika ginsorter som finns samt vad man ska anvanda vad till.



De har varldens finaste vattenmaskin dar, vill verkligen ha den men tydligen ar det bara restauranger som kan kopa den och han verkade inte sa sugen pa att kopa ut en till mig..! Men han tippsade om en affar som ska ha en liknande sa ska dit och kolla i helgen!



Sen blev det Da Marco, inte jatte festligt men sa himla gott! Kvallen avslutades med koppar, det ar en sa sjuk kansla, gor asont men samtidigt ar det jatte skont.



Har hittat en jatte bra Spotifyfunktion, Moodagent! Man far valja sitt humor och sa far man en spellista som ska stamma overens med humoret, super bra!


By by Chamber!!

Sa var det gjort, nu har jag sagt upp mig!! Den 16 April borjar jag som Web Developer pa New Wave Group! Efter att ha fatt det jobb jag har haft nu, ar det basta jag gjort att saga upp mig.

Hey Caramba!


En tisdagskväll hos oss

Såg att Aftonbladet hade en artiklar om chefer som är psykopater, jag har ett levande exempel om någon är sugen på ett studiebesök. Missade tisdagsmiddagen idag på grund av jobbet så var rätt bitter när jag kom hem, men så möts man av detta och då kan man ju inte annat än känna att det går bra nu.


Kommer för alltid vara Tobias tacksam för att han krigade in i det sista för en ayi, hon är underbar och jag skiter i hon vilar i min säng, eller provar mina kläder. Det jag inte ser vet jag inte om och mår således inte dåligt av.

I helgen hörde vi vår granne spela piano, båda stelnade till av skräck. En kinesisk hobbymusiker är det sista vi vill höra här hemma, så vi körde skrämseltaktiken och testade trumpeten ikväll. Antingen funkar det eller så blir det bara än värre...




Vi ar hooked!

Vi har fatt en liten idee som vi i helgen ska testa och se om det gar. Vi haller tummarna for det, vi ar sa att saga hooked pa den!



Igar var vi pa massage, vi har ju borjat trana som aldrig forr sa behovde mjukas upp lite, om man valjer Kinesisk massage har sa ar de inte mjuka latta rorelser utan det ar armbagar rakt ner i knutorna. Bade jag och Tobias stonade till i smarta ett par ganger, men sa skont det ar efterat! Ikvall ar det tisdagsmiddag, Karin har tipsat om Salute som jag aldrig varit pa sa det blir kul!

Bara 24 timmar kvar tills det smaller, da far ni veta min hemlis! Woopaa!!


Hej då sushi

Nu har det värsta hänt. Vårt sushihak som gör världens bästa sushi, till världens bästa pris och ligger jätte nära oss där vi hämtar mat ifrån minst en gång i veckan har bytt ägare. Ägar bytet hände för ca en månad sen men vi har inte märkt någon jätte skillnad, det som var bra med de förra ägarna var att trotts att det var så litet och alltid kö så var det alltid ren och trevigt där inne. Men idag när jag kom var det ett par som satt där och åt, fisken låg framme, det låt plast i rommen, han som fipplade med pengarna tog i fisken utan att tvätta händerna och de var jätte otrevliga. Ångrade min beställning och gick därifrån utan middag. Fan, det som som var så perfekt att ha så nära..!

Allt du inte visste att du behovde

Blev ett besok pa blomster-/pyssel-/prylmarknaden igar, Tobias blev helt sald pa en skoldpadda men eftersom jag har fatt sova pa saken gallande hund i snart 3 ar sa bad jag honom sova pa saken i alla fall ett par dagar. Tycker de ar lite ackliga...



Da kontrade han med en fisk eller tva men han far sova pa det ocksa



Overvaningen ar vigd at brollop, allt i fran marmorstaplar i frigolit till gastbocker. Allt med extra allt sa klart!



Vi kom darifran med massa blommor, ljus och vas. Pa kvallen kollade vi in filmen om Sarah Pallin, hur kunde det bli sa fel? Tjejen kunde ju ingenting, hon visste inte ens varfor Nord och Syd Korea ar tva olika lander. Kandes lite som om Reinfelt skulle ringa mig i dag och fraga om jag ville bli forsvarsminister och jag skulle tacka ja. Domt att misslyckas.


Upptäckarlördag

"Upptäckarlördag" sitter det ordet ihop eller är det "-"?
Efter lunch igår bestämde vi oss för att kolla in några kvarter som ligger precis bredvid oss som vi aldrig gått i. Vilken hitt det blev!


Ett av uppdragen vi hade var att köpa en ny lampa, efter ett par besök i mer välsorterade butiker hittade vi en i affären runt hörnan. Undra vad han inte har i sitt sortiment..!


Httade en slips och sjalbutik, kunde de inte ha hittat något trevligare att ha i skyltfönstret..! Psykopatbutik, undra hur många kunder i veckan han snittar


Vi hade bestämt oss för att prova ett nytt massageställe så vi gick ner mot French Concession, funderade på att köpa med oss ett litet träd till hallen som en gubbe sålde i en korsning men blev aldrig av. Träden har börjat blomma nu, jätte fint! Hoppas att det blir som i filmer när alla körsbärsträd slår ut om ett par veckor.


Handhygien verkar vara väldigt prioriterat här, aldrig sett några tvätta sina händer så omsorgsfullt som här. Men det gäller att börja i tidig ålder, så gulliga handfatt typ 50cm höga utanför ett dagis. Pluttar!


Det var ju trotts allt lördag så vi stannade för lite vin på ett jätte fräsht ställe som vi hittade på vår vandring, Nene. Perfekt för ett mat, snacks eller drickastopp!


Efter det var tanken att vi skulle ta massage men då vi av någon anledning hade låtit servitören fylla på våra glas ett par gånger insåg vi att det var bättre att gå hem..! Vet inte om det var vinet eller övertygande försäljare, men vi gick förbi ett nyöppnat yogaställe så nästa söndag har vi signat upp oss på en gratis yogaklass..! Jätte konstigt, men blir kul! Shanghai visade sig verkligen från sin bästa sida när vi sen gick hem - perfekt ljus och alla hus tändes precis när vi kom upp på bron över motorvägen. Kan ibland känna att jag är nöjd med att bo där jag bor i Stockholm när jag passerar Stureplan och Östermalmstog på vägen hem, är liksom liite kontinetalt på något sätt men jämfört med vägen hem här är det småpotatis. Shanghai en klar kväll är oslagbart!



Idag ska vi betala vår Maj tripp till Mogashan, vi är 8 pers som ska spendera 2 dagar i skogen på Naked Retreats, ska bli så nice!! Ska också försöka förlänga vårt internet, blir google translate och hålla tummarna igen!

Hoppas att allt är bra hemma, som ni märker har vi det sjukt bra just nu!


Kanske är det vädret som påverkar..!




Nya hits!

I går lyckades vi pricka in två nya ställen som båda visade sig vara pang bra! Vi inledde kvällen på den lilla lilla Marokanska restaurangen El Wajh, man bör inte ha bråttom när man är där men maten var helt klard värd att vänta på! Jag och Yvonne beställde in en flaska vin, jag smakade och kände att åh 17 Petra nu har du inte gjort ett bra val, men efter att Yvonne och Calle också hade smakat skickade vi ut flaskan. Det är första gången jag har gjort det, även första gången jag någonsin sett någon göra det över huvudtaget..!


Efter middagen hoppade vi in i en taxi hemmåt och stannade för en drink på Urbn Hotel som jag blivit tipsad om, ett av de bättre tipsen jag fått måste jag säga. Hotellet ligger inklämt mellan några fallfärdiga lanehouse typ 10 min från oss och inhyser 1 restaurang, 1 innomhusbar, 1 takterass bar och en innergård - allt så himla läckert! Vi ville bara stanna, hyra ett rum och vakna upp där nästa dag, men det var lite pricy så vi nöjde oss med några drinkar!


När solen och värmen kommer om ett par veckor kommer de lätt vara där vi spenderar den mesta av vår lediga tid!


Idag ska Tobias spela squash med Deloitte Nathan och jag ska handla skurmedel på Carrefour, vi lever i ett mycket jämnställt förhållande. Eller så är det helt själv valt då det inte är jätte kul att gå med Tobias på Carrefour, jag vill in, handla och ut så fort som möjligt. Han tycker mer att det är ett äventyr och vill titta, klämma och lukta på allt i hela affären och då den har samma storlek som en ICA Maxi tar det en hel evighet. Sen tror jag vi ska spaa (stavas det så? Eller spa-a? Vad är skrivregeln för "-", när använder man det vs. mellanslag eller skiver ihop?) resten av dagen!



Spana in Spanarna!

Nagot de ar bra pa i Kina ar att skapa arbetstillfallen, igar pa vag till jobbet sa holl de pa att kapa grenar pa trad som vaxer langs en alle pa en ganska trafikerad vag - speciellt i rusning. Eftersom de gjorde detta just i rusning sa behovdes det x antal personer som holl koll pa trafiken och en mangd gubbar som kapade grenarna sa att det skulle ga undan..! Gillar det anda, lider med kineserna den dagen da effketiviseringen kommer till stan..!



Idag var det varmt ute, gick i klanning, kavaj och trench till jobbet. Efter 20 min akte kavajen av, 10 min senare var jag tvungen att knappa upp jackan och innan jag jag in pa kontoret var jag tvungen att bara ga i min kortarmade klanning for jag var sa varm..! 16 grader stod temometern pa, i morse hade jag vinterjacka pa mig..!

Idag ar var ayi hemma, sist tvattade hon allt tillsammans och ar inte sa sugen pa att fa allt vitt rosa sa la en lapp pa tvattkorgen till henne i morse.



Vad skulle man gora utan Google translate?

Lovade ju er en hemlis idag, pa grund av segt visakontor blir det inte sa. Men har kommer en hint..!



Efter att ha lyssnat sonder Filip & Fredrik och P3 Dokumentar behovde jag nagot nytt, Ebba tipsade mig da om Spanarna i P1. Kanske det basta tipset efter Filip och Fredrik, jatte kul och perfekt att lyssna pa nar man jobbar! Att det sen finns ett jatte arkiv ar ju bara fantastiskt!


Franck!

Ah vilken god restaurang! Lite pricy men för speciella tillfällen, eller för att man bara är värd det! Åt min andra råbiff här i Kina, lika läskigt varje gång men gick bra den här gången också!

image description

Har gjord mitt snabbaste besök i Peking idag
07.30 Taxin hämtar mig
09.30 Lyfter Mot Peking
12.00 Landar
12.15 Sätter mig i taxin mot visa-kontoret
13.45 Lämnar visa-kontoret
14.20 Sätter mig på tåget tillbaks till Shanghai
20.00 Tillbaks i stan
20.10 Sätter mig i en taxi som kör 100 meter men sen vägrar köra mig längre. Då är vi på uppfarten till motorvägen som går "i luften" och jag försöker förklara att det är ju lite sent att säga nu, jag kan ju inte hoppa av här. Han fattade inte ett ord engelska och jag förstår inte kinesiska, jag var hungrig han var jätte arg så var inte en jätte givande dialog. Till slut körde han mig hem och av någon anledning fick jag betala 30 % påslag, var inte sugen på att han skulle låsa in mig i bilen eller nått om jag frågade varför så betalad, sa idiot och gick.
Jag var alltså 2 timmar och 20 min på Peking-mark..!

Då jag var tvungen att åka till Peking missade jag Roxette, Tobias är där nu så får berätta i morgon vad han tyckte! I morgon är det fredag, då smäller det som värsta Vattenfestival fyrverkeriet!!



Nar varen kom till stan!

Lunch utomhus och cykeltur med oppen jacka. Antligen!!





Idag ar det tisdag vilket innebar middag med tjejerna, Sophia valde Franck till kvallen. Ser fram emot ett gott rodvin! I morgon bar det av till Peking en sista gang for mitt visum..! Nar jag far tillbaks det har jag varldens storsta hemlis att beratta!!


Sondag

Igar var det brunch pa Azul, rekommenderas starkt! Speciellt for folk med god apptit! 



Proppmatta gick vi med CF hem for en squash match (jag klassas inte som en utmaning sa jag gymmade istallet) sen blev det raka vagen till Nord Korea filmgrejen. Filmen var jatte bra med tyvarr var ljudet trasigt sa man horde bara halften..! Val hemma tuppade vi av i soffan framfor Mellon, Loreen... alltsa jag vet inte den ar val helt ok men jag lagger anda min rost pa Sean Banan! 
 
Ar det nagon som ar snittsig pa att ladda ner film som laser detta i Sverige far ni garna ladda ner nedan och skicka den till pappa innan slutet pa Mars.




En Lördag på okänd mark

I går sken solen för första gången på evigheter så vi tog tuben till Pudong för en prommis längs floden. Kanske inte något man behöver lägga tid på som turist, men för oss som han hängt på de trånga och stimmiga gatorna på Puxi sidan en längre tid var det faktiskt jätte skönt!


Vi har faktiskt bara varit i Pudon en gång tidigare och det var för att åka upp i Kapsylen så var lite kul att se hur stort allt var från marken, TV tornet är grymt stort!


Man kunde få kort tagna, men vi hoppade det. Var lite för mycket liksom..!


Vi behöver en exta nyckle så gick till ett hål i väggen (bokstavligen) för att få en fixad. Kollade inte vidare mycket på nycklen när den var klar men när vi kommer hem så passar den inte i låset och vi inser då att det finns absolut inga likheter mellan vår nyckel och den han kopierade..! Får gå tillbaks idag och fråga hur han tänkte.


Idag blir det brunch med alla vänner på Azul sen ska Tobias och Carl-Fredrik spela squash och i kväll är det Nord Korea dokumentärfilmsvisning och burgare med Anna och Per på The Apartment! Gäller ju att maximera helgen!

Städerska

Tar emot att skriva detta, men alla kan ha fel. Tobias smög hit en ny ayi idag och hon var jätte bra så nu har även vi städerska! Så nu var det sagt så behöver vi inte prata mer om det.


Finn ett fel

Tittade lite pa lagenheter for skojskull och hittade en jatte fin med mina fina mobler och allt, men sa var det en bild pa matsalen och dar var det ju helt klart nagot som inte stamde...!



Vem satter upp en fullskalig dod krokodil pa vaggen?


Helg!!!!

I morse akte Janne och Lisa hem sa nu kommer det eka tomt hemma, det ar kul att ha besok har for man nyttjar stan mycket mer an nar det bara ar jag och Tobias. Man blir ju hemmablind och hanger bara pa samma stallen. Vi avslutade deras semester med en middag pa Katleen's 5, herre gud vad gott det var och vilken lacker restaurang!! Det ar Shanghai Restaurant Week denna vecka sa vi passade pa att nyttja konceptet vilket innbar 3-ratters pa fin restaurang for 249 RMB, latt den godaste middagen jag atit pa lange!





Kommer hanga pa deras takterass sa fort vadret tillater!

I helgen ska vi inte gora nagonting typ, Tobias har jobbat hacken av sig och har sista telefonmotet kl 21 i kvall och jag ar bara helt slut efter en lite udda vecka. Vadret sager sol i morgon sa da sager vi nog Centry Park!


Mer kreativitet till Kineserna

Det basta med att jobba pa ICA var att det var sa kul, folk var seriosa men gick inte som om de hade en kapp i roven, mumlade som om de var de viktigaste pa hela foretaget, tittade ner pa andra eller pratade i termer ingen fattade. Det var lite mer chill liksom, samtidigt valdigt produktivt, sa ar det inte har och det ar darfor jag inte kanner mig helt bakvam. Men igar blev jag lite glad nar jag skulle traffa en advokatbyra for ett mote, trodde det skulle vara ett lika mossigt mote som vanligt men nu kom jag till en restaurang dar folk satt och malade koppar och fat. Aven fast vi inte tittade varandra i ogonen i 1.5 timmar och sa mmmm efter varje mening den andra sa sa kom vi fram till bra grejer och jag fick med mig en fin kopp! Flera kineser (eller utlanningar som varit har for lange) borde ga pa sadana mote, det skulle gora dem gott!!



Idag ar sista dagen Janna & Lisa ar har, det ska vi "fira" med middag pa Kathleen's 5. Hoppas att vadret haller i sig sa att det ar klart ikvall ocksa!


En onsdagsobservation

Skulle kopa en kaffa pa vag till jobbet idag. Orkar kineser inte tanka hela vagen, kan man klassa dem som varldens mest bekvama folkslag eller ar de bara sjukt lata. Hur tanker man nar man star och stryker sin skjorta pa morgonen, satter pa sig kostymen men sen valjer de vadderade tofflorna istallet for riktiga skor?



Det regnade i morse, fick sta ko for att komma pa taget, 3 tag hann passera innan jag lyckades klamma mig pa. Prisa cykel!!


Oh my!!

Vi aker till Hong Kong den 30 mars och eftersom jag har lovordat den staden for Tobias kanner jag att jag verkligen maste hitta parlorna tills dess. I mitt sokande sa hittade jag restaurangen one-thirtyone, ligger lite off och ar saklar jatte dyr men jag maste nasta fa aka di i alla fall. Det ar ju inte mat man ater, det ar konst!
Hej, en skog och ett trad tack!


Matt och knadad

Igar blev det galet god middag pa Da Marco, det ar verkligen ett stalle jag rekommenderar varmt om man kanner for pasta i stora lass utan krusiduller! Det ar helt omajligt att komma dar ifran hungrig! Efter middagen blev det efterlangtad massage pa Golden Resort Massage, som tur var hade de plats denna gangen!



Till skillnad fran "vanlig massage" sa blir man masserad med klader pa nar man valjer Kinesisk Massage, pa vart stalle far man stekiga sidenpyjamaser!



Janne och Tobias valde helkropp medna jag och Lisa nojde oss med fotmassage!


Lite bilder fran helgen

Vi gjorde ju massa saker forutom att vara sjuka i helgen! Vi gick ut starkt med en middag pa People 7, da halva truppen blev magsjuka efter denna middag kommer jag att dra mig for att ga dit for att ata igen - men baren ar fortfarande super! Efter det blev det en tur vid Bunden och fler drinkar pa Glamour Bar, vi hade bondflyt sa fick ett fonsterbord utan att ha bokat!





Pa sondagen gick vi till Fejkmarknaden for att kopa trojor till Janne, det galler att ha huvudet pa skaft och kolla detaljerna. Man vill ju inte garna komma hem med en Pola Smith troja..!



Om gruppen har aterhamtat sig idag sa blir det middag pa Da Marco ikvall, en forsenad fodelsedagsmiddag typ!


What a day!

Idag var min dag, det firade vi med magsjuka för halva styrkan. Halv kul, som tur var klarade jag mig men Tobias och hans mamma låg klubbade hela dagen..! Jag och Janne hängde i biljardeummet, börjar bli ganska snajdig på det!

Tobias hade läst mina tankar så i present fick jag EN RESA TILL HONG KONG!! Woopa, 30 mars drar vi!


Besök!

Tobias föräldrar är här nu en vecka, är kul med besök! I dag rev vi av skräddaren, mat gatan och lite stros i Yu Garden. Massage var planerat till eftermiddagen men helt otippat var de fullbokade, har väl talat för mycket och gott om stället så felr har hittat dit..! Dålig taktik, så fick blir några parti bowling istället. Mitt lag (Janne & jag) vann inte så finns risk att vi måste spela varje kväll tills mitt lag vinner..!
Nu blir det middagr på People 7, aldrig ätit där men ser coolt ut och drinkarna är goda!

Generöst

Fick ett sms igår, allt stod på Kinesiska förutom "L'Occitan", "VIP" och 1-31. La ihop ett och ett och dit till för att köpa en kräm i hopp om att jag skulle få någon kul extra kräm eller bra rabbatt.

Kom in i affären och fick ett brett leende av kassörskan när jag visade mitt sms, "Yes! Nu kommer jag säkert få massa rabbatt, vilket innebär att jag kan köpa något mer jag verkligen inte behöver!!" Ingen rabbatt drogs på kvittot, istället tar hon upp en plastficka och stoppar ner i min påse. "It is very good!" Jaha... Jo den var ju fin, generöst.. Tack..!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2956574/images/2012/pic_192053419.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2956574/images/2012/pic_192053419.jpg" class="image">


RSS 2.0