Totalsågar allt som har med Mellon att göra.

I och med att Aftonbladet idag (kan ha varit i går också) lanserade sin Melodifestivalsite kommer jag ägna detta inlägg till att totalsåga Mellon för jag har sällan läst så många patetiska artiklar samlade på ett och samma ställe.


Artikel 1 - De gör comeback i Melodifestivalen
"REVANSCHSUGNA Magnus Carlsson har varit med i Melodifestivalen sju gånger. Som bäst har han två andraplatser med Barbados. Sonja Aldén gör sitt tredje framträdande som artist i tävlingen. Hennes ”För att du finns”. kom på sjätteplats 2007. I år satsar de båda mot toppen."

Kära journalist, om de inte skulle satsa mot toppen, varför skulle de då ens vara med?


"I december kommer de arbeta tillsammans med julshowen ”Stjärnorna på travet” på Sundbyholms Travbana..."

Hur lite jobb har man som "stjärna" för att behöva vara med på Stjärnorna på travet?! Vad är nästa, "Stjärnorna på varuhuset", "Stjärnorna på campingen"?


"Vi ska också vara med i år... Molly Sandén – med en låt på engelska."

Har man inget mer meningsfullt att skriva om personen så det enda man kan komma på är att hennes låt är på engelska?! Eller ska vi tolka det som att Molly är nu vuxen och har tagit ett kliv ut i den internationella världen och tar sig ann utmaningen att sjunga på ett främmande språk? Vet inte vilket som är värst.


Artikel 2. Skrällen, Helena leder slagern. Observera att de skriver skrällen med rött.

"Starka. Modiga. Glamorösa. Begåvade. Så presenterade Christer Björkman programledarna för Melodifestivalen 2012 under dagens presskonferens."

Starka är de säkert, lägger ingen värdering i vad som anses starkt. Begåvade absolut, jag har aldrig förmått att gråta och visa brösten oupphörligt i varenda film eller ta toner och hålla dem i flera minuter. Hon den tredje vet jag inte vem det är så henner uttalar jag mig inte om. Men modiga och glamorösa? Om ni ser Helena Bergström på gatan, slår er tanken att det är just modig hon är som bara spelar in filmer där hon får välja rollen och hennes man resigerar. Eller att hon är glammig där hon går och konstant viftat på ögonframsarna och har ticks i mungiporna?



Nu är jag inte hemma så jag kommer att missa detta spektakel. Det enda jag är ledsen för är att jag missar Torsten Flinck, tror även att Lotta Engberg och Christer Sjögren kan få det att svänga i stugorna.


Så efter denna totalsåging av Mellon och allt som skrivs om den så kommer jag aldrig mer att viga en rad åt att kommentera den, eller en miut åt att läsa om hur det går. Var bara tvungen att ta upp att jag inte tycker det är ok att få Mellon att låta lika viktig som en händelse i klass med den första månlandnigen.


Något som också är väldgt störigt att läsa om är SJ/Banverket och hur de hanterar den sedvanliga halkan och snön. Men det väljer jag att bortse ifrån.



The shop around the corner

Idag har jag varit hos frisören, tod 3,5 timme för klippning och slingning. Tillslut satt jag som på nålar och ville bara där i från, kunde inte ens njuta när han efter 2,5 timme skulle tvätta håret på mig. Längtar redan till sommaren då jag kan gå till min vanliga frisör hemma! Men blev helt ok så var ju i alla fall inte bortkastad tid!

Annars inget nytt som har hänt, Tobias åkte iväg till Wushi i morse och jag har pluggmaraton. Hittade dock en kavaj som jag är himla sugen på att sy upp, ska kolla om de kan fixa den på söndag när vi ska hämta ut våra andra grejer!


Jo en kul grej hände idag, kom på cykeln i vårt parkeringshus och så går det en kines framför mig på väg hem från gymmet. (Ja, när det är kallt så går man genom garaget hem) I handen håller hon en korg med shampo, tvål och sådana grejer. Jag har jagat staden runt efter det shampot jag har hemma men inte hittat det, men i hennes korg så stod det! Var tvungen att försöka lista ut var hon hade köpte det, så jag frågade. In the shop around the corner. Längre än så kom vi inte. Så nu ska jag gå runt alla hörn i närheten av vårt hus för att se om jag hittar shampot!



Underbara söndag

Shoppingen igår gick kanon, Tobias är numera överlägset snyggast i stan. Tidigare var han bara snyggast! Vi fortsatte lördagkvällen med tema Fira och gick till ett Hotpot restaurang i närheten av oss som är riktigt bra, Qumin.


Idag var det dags att besöka tygmarknaden, våra vänner Calle & Yvonne hade tipsat om ett par bra skräddare som vi provade så nästa helg ser vi med spänning fram emot att hämta hem en kavaj till mig och varsin skjorta! Håller tummarna för att de verkligen blir bra!! Kavajen var lite kul, för då fick man välja tyget i en affär och sen gå till knappståndet för att välja knappar. Det fanns så sjukt mycket att välja på så tog nästan längre tid att välja knappar än det gjorde att välja tyg :)


Förutom tyg och knappar kan man även köpa diverse prylar vid tygmarknaden, Tobias stog länge och funderade över tassen med torkade senor. Som tur var så köpte han den inte.


Vi skulle hämtat ut vår tavla idag så vi åkte med spänd förväntan till tavlegubben, men väl där fick vi veta att den inte var klar förän på torsdag..! Så får vänta ett par dagar till, han såg lite stressad ut när vi kom men jag hoppas verkligen att han har gjort den bra!!

Eftermiddagen spenderade vi i en soffa på en uteservering, solen sken och allt var jätte mysigt. Klockan 5 kom Miss Li hem till oss för att lära oss kinesiska, vår förra lärare var inte så bra så istället för henne har jag fått hon jag har haft på veckorna att komma hem till oss på helgen. Hon är verkligen jätte bra och efter två timmar var vi helt slut i huvudet och käkarna värket efter att försökt göra alla ljuden och tonerna!


Har hittat en ny app så har gått lös på lite kul bilder de senaste dagarna, typiskt kul grejer som man stöter på lite här och var. Eller var sägs om ägg kokade i rött te, aptitligt va! Eller varför inte göra en macka med varmkorv och lägga i montern bland alla fina goda mackor? Det kan vara rätt billigt på caféer här, det som är dyrt är drickan. Men då kan man ju göra som de här och ta med sig en dunk (bokstavligen) men juice. Sova är en favoritsysselsättning här, gammal som ung, oberoende plats.




Full rulle!

Igår hade vi firarmiddag hemma! Har världens bästa sushiställe precis där vi bor, själva stället kanske inte ser så mycket för världen ut, men sjukt gott! Sen gör ju namnen på rullarna det extra roligt, eller vad sägs om Motorola roll, 911 roll, Pimp my roll, Rock&roll och Mac roll!


Vi drog i gång helgen hårt, klockan 10 kom Per & Anna förbi. Per och Tobias hade en galen squashmatch medan jag och Anna tog en prommis i parken. Det är svårt att hitta parker här, de ligger lite gömda och man måste nästa få någon som berättar om dem för att man ska hitta dem. Det här parken hade tema skulpturer och var riktigt fin, inte så stor men fin!


Resten av dagen ska vi ägna åt kostym eller liknande outfit shopping. Eftersom shoppingen här är riktigt dålig så hoppas jag att första bästa H&M har det vi behöver så vi slipper kriga i kinesaffärer. Men vem vet, kanske kommer hem med en helt oklar klädsel. Det återstår att se!



Underbart är kort

Min tid i skolan blev inte långvarig, tyvärr. Även om jag tycker kinesiska är jätte svårt så var det så kul i vår lilla klass. Typ första gången sedan lågstadiet som man längtat till skolan! Som idag till exempel, där sitter vi tre vuxna människor och blandar ihop höger och vänster hela tiden. Då kommer vi på den briljanta idén att skriva höger på höger hand och vänster på vänster hand. Sen cyklade jag och Karin runt på stan och hela tiden så såg jag höger på höger hand så nu kommer jag aldrig glömma att höger heter You guai och vänster zuo guai!


Nu är det säkert tionde gången jag ifrågasätter prissättningen i Shanghai, men jag greppar den verkligen inte. Hur jag än vrider och vänder på det förstår jag inte hur en mango kan kosta 67 RMB (Dvs 67 SEK)!! Det är ju helt inhumant mycket pengar för en sketen frukt! Herregud säger jag bara. Tur att skomakaren bara skulle ha 30 RMB för att sula om mina skor...! Alltså jag köpte inte mangon, men var skönt att jämna ut prischocken med en billig upplevelse.


Ska betala räkningar nu, det är rätt kul. Då tar man dem och går till typ 7 Eleven så betalar man där. Smidigt va!

Halvful vs. helful?

Igår hände det grejer här! Berättar mer i nästa vecka! I vilket fall så var det tvunget att firas och jag och Karin gick därför till Dr Wine. Helt klart en ny favoritbar, gott vinn till bra pris!


Vi får inte byta ut våra möble, göra hål i väggen eller göra andra åkommer på lägenheten och när man inte får något är det ju just precis det man vill. Därför fastnar jag för alla roliga inredningsgrejer nu förtiden. Var inte den här "väggen" ganska så fyndig?


Jag har gått ett tag och funderat på det här med Aftonbladet Plus, en betaltjänst som de erbjuder. Men de artiklar som Aftonbladet använder för att sälja in den på är så inte lockande att jag undrar vem som köper tjänsten. "Så här gick det för Baren deltagaran" "Det här hände sen med de ensamma mammorna. Gifte..." osv. Eftersom en del som läser denna blogg påpekar att den är kritiskt så ville jag inte ta upp min kritiska tanke kring detta här. Men nu måste jag göra det för igår hittade jag ett olyssnat avnitt av Filip & Fredrik (!!) där de analyserar precis detta! Oscar Linnros låt är en porrpung, precis som de tänker tänker jag. Undra vad jag ska göra för att få börja jobba med dem...

Idag har jag långt gångna planer på att slinga min utväxt. Har inte sovit så bra på flera nätter och det kan lätt bero på det, hur 17 ska det bli?! Gul/röd/inte synas alls. Man vill ju inte bli ful i håret, det innebär ju liksom att man blir ful jämt..!



Strumpor tar bart frihetskänslan!

Filip & Fredrik har varit slut ett tag nu och har därför gått igenom stora delar av iTunes Pod-arkiv. Hittade där Ricky Gervais podcast Karl Pilkington - A Day In The Life. Skrattade mig igenom gympasset. Äntligen har jag hittat en själsfrände som också tycker att strumpor tar bort en del av frihetskänslan! Däremot rekommenderar jag ingen att lyssna på Magnus Betnérs podcast, han har den tillsammans med någon random tjej som försöker vara lika torr som han men det blir bra jätte fel och man skäms på hennes vägnar.

Dagens roligast cyklist är ju helt klart han som drar en vagn med 2-3 meter långa stålrör på bakom cykeln. Ja, alltså vagnen sitter inte fast i cykeln, han håller den i ett "handtag" samtidigt som han trampar..!


Lite rapport från Tobias
Han är i Wushi på kurs i 5 veckor från och med denna vecka. Wushi är en stad två timmar bort med nätta 6 miljoner invånaer. Inte helt på det klara med vad de ska göra i 5 veckor men hoppas det är någonting otroligt givande och utvecklande som gör det värt att vara där. Hotellet som han bor på serverar kalla nudlar till frukost, i gymmet röker personalen, på skolan kostar lunchen 1 RMB och smakar där efter. Indierna som går kursen åkte och köpte en riskokare den första dagen, det är humor tycker jag.



Långtidssemester

Jag älskar min cykel!! Idag har jag cyklat runt i stan, allt går ju så mycket fortare så man hinner ju se så mycket. Dessutom var det svinkallt idag så inte så många cyklister & moppar som var ute. Temperaturen är så konstig här, i helgen var det 20+ soligt och varmt, idag var det inte en grad över 15 blåsigt och svinkallt. Är rätt glad för hösten dock för min sommargarderob har verkligen fått kämpa för att hålla ut dubbelt så länge som den är van vid. Har inte gått att köpa nya kläder heller då alla affärer går efter Europa och där är det ju rätt kallt på de flesta platser nu.

Det jag nog gillar bäst med den här staden är att den är så varierande. På ena gatan kan du ha skyspkrapor och neonljus men på andra gatan är det 1800-talet som lever kvar. Det här märktes extra mycket när man cyklade, bredvid en porshe kunde en 90 tant komma på sin elmoppe from 40-talet. På en gata mötte jag dessa, tror ni de skapade kö i cykelbanan?!


Kollade Aftonbladet idag och läste att 45 % av svenska kvinnor skulle vilja bli hemmafruar. Belive me, så kul är det inte. När du fikat, fått massage och shoppat 60 dagar i rad så räcker det.  Säger inte att man vill jobba häcken av sig, men man behöver inte gå så långt som hemmafru. Jag vet att du som läser detta tänker att jag är dum nu, "såklart det vore soft att vara ledig hela dagarna". Men tänk efter, vad skulle du göra hela dagarna om du var ledig? Försök täcka in saker för 6 månader framåt så lovar jag att du kommer inse att allt du behöver är en lång semester. Det är så jag ser på mitt liv här; jag är på en galet lång semester! På min semester ska jag göra allt som jag inte kan/har tid med hemma. Som att lära mig kinesiska, prova att starta ett eget företag, kanske skriva en bok/måla tavlor eller utveckla någon annan oupptäkt talang, göra goda gärningar och njuta!! Sen när min semester är slut ska jag se till att Tobias kan få en lika lång semester. Så Världens näringsliv, om två år behöver jag ett grymt bra jobb! Looking forward!!



Helgen

Tänk om alla helger kunde vara så här bra! I fredags var vi ute och åt med Helena & Daniel, hade ju vissa problem med att välja restaurang men visade sig att jag prickade helt rätt. Har helt klart en ny favorit från och med i fredags! Om vi glömmer det när ni kommer och hälsar på, påminn oss då om att ni vill gå till Kagen!

Var så fint väder i lördags så vi bestämde oss för att gå till en park som ligger i krokarna. Visade sig att den var jätte stor och erbjöd allt från tivoli till båtåkande i små kanaler!

Efter lite velande bestämde vi oss för att åka berg & dalbana! Lite svårt att beskriva den men den gick liksom på en räls 5 meter ovanför marken och man fick trampa den (á la cykeltrama) för att komma fram. I vanliga fall är det backarna och farten som gör att det pirrar i magen, här var det snarare gnisslande och rosten som gjorde det pirrigt. Kommer inte att göra det igen, men rekommenderar alla att göra det för det var ganska kul.

På kvällen mötte vi upp Ting, en kompis som jag pluggade med i Australien. Vi hade en jätte trevlig kväll med kinesmat och Isabelles födelsedagsfest!

Kl 10 i söndags kom vår kinesiskalärare. Kinesiska är så jäklar svårt! C, z, s & x låter exakt likadant. Ch, zh, xh & sh låter också exakt likadant och eftersom dessa bokstäver/kombinationer utgör 90 % av språket får man panik. Man sitter och gör ett läte som man tycker låter precis som läraren men hon bara skakar på huvudet och skrattar. Få gånger har jag känt mig så dum som när man försöker lära sig kinesiska. Men skam den som ger sig, nästa söndag kl 10 kommer hon igen...!  Trotts allt bra som hände i helgen var ändå höjdpunkten söndagseftermiddagen. Från och med i går har jag en cykel!! Trodde jag skulle behöva vara utan cykel i två år, men nu känns det bra igen! I morse hade jag min premiärtur till skolan!



LavAzza kaffe, you got me at "Hello"!

Helena & Daniel har sin sista dag här i dag och då tänkte vi att vi skulle ta dem till en riktigt bra restaurang. Så jag började googla och surfa runt på Shanghai sidor för att hitta den perfekta restaurangen. Om jag skulle driva en restaurang skulle jag anlita en proffsfotograf, låta en slipad copy skriva texten och be mina vänner skriva ett par bra recensioner. Tyvärr är jag inte ensam om denna taktik så även kvarteskrogen, som jag vet suger, framställs som en restaurang med alla rätt och man undrar varför den inte har en stjärna i Guide Micheline. Vad ska man gå på? Priset, bilderna? Kommentarerna? Allt är ju exakt lika köpt. Till slut gick jag på en med coolt namn, även det är väl köpt men då har vi i alla fall samma smak på den punkten och då är vi ju ett steg i rätt riktning.

När jag höll på där i morse (jag erkänner, det gick över styr och jag var jätte kritisk och analyserade allt minst 2 steg för långt) började jag tänka på hur företag tänker när de namnger produkter. Här kommer mina topp 3:

1. Havrekusar
Kusar är något ett barn petar ur näsan, inget jag äter till frukost. Kusar är även ett smeknamn på trötta hästar. Hur jag än vrider och vänder på det kommer kusar ALDRIG vara något jag kommer förknippa med ätbart,  och definitivt inte med frukostbröd.

2. Sås snipa
Jag vet inte ens vart jag ska börja, ber bara alla företag som tillverkar dessa att byta namn på produkten

3. -Kaktus
Alla dessa drycker, prakt exemplet är drycker som Ramlösa & Loka, som smaksätter sina vatten med "trendiga" frukter. Under senaste åren har det varit mycket granatäpple, så kallade power berries som blåbär och gojjibär(?!) och passionsfrukt. Jag förstår de flesta av dem, men kaktus? Vem var det som bestämde att det skulle bli trendigt? Vet man ens om det är nyttigt eller hur det smakar? Jo, jag vet att det är det som är hela poängen - ingen vet så alla är nyfikna. Men jag tycker ändå att det är dumt.

Efter att ha hållt på med detta alldeles för länge packade jag min väska och gick ner på stan för att hitta ett café att plugga på. Har sedan vi kom haft en favorit fik för detta ända mål, men de har tappat stinget på senaste tiden så har känt mig lite vilsen - vart ska jag hänga på dagarna? Eftersom jag inte visste vart jag skulle gick jag en ny väg till stan och helt plötsligt - där var det! Sånt pang ställe! Himla trevlig personal, snabbt internet, bekväma stolar, gott kaffe, tyst och på behagligt avstånd. MEN det bästa är att jag fick ett bord så jag ser trottoaren, jag kan alltså sitta och kolla på folk hela dagen utan att de ser att jag kollar på dem!! Det är annars något jag kan sakna här, allt ska vara så himla högt upp så det enda man ser är tak. Det är coolt tag, men det händer liksom inte så mycket på taken. Här däremot! Woopa!!




Puss pappa

Idag hade jag en SÅ bra kinesiska lektion! Lärde mig att hälsa, köpa fisk och pruta! Helena & Daniel är här så i kväll ska jag testa om prutningen funkar bättre på kinesiska än engelska.

Tài Guì le!!! (Det är för dyrt) Pián yì dian! (Ge mig ett billigare pris!  Bù, wô zài xiâng xiâng. (Nej jag måste tänka...)
Återkommer med hur det gick, risken finns ju att de inte svarar som läraren och då är jag körd! Från och med nästa vecka är det lektion tre gånger i veckan, riktigt laddad. Ska briljera så när ni kommer!!

I övrigt så var det en trött dag. Tobias vaknade i natt och väckte mig med orden Det är så fuktigt så att myggor kläcks här inne. Jaha, då vet man liksom vad som väntar - en natt med AC på max. Kan tänka mig att det skulle låta mindre om man sov i motorhuven på en bil som var igång. Pappa, jag älskar dig. Men en gång skulle familjen på cykelsemester på Gotland. Tyvärr så regnade det typ hela veckan och en dag fick pappa nog så han fick hela familjen att stanna vid en åker. Han parkerade sin cykel vid väggrenen och gick och satte sig i en hytt som stod mitt på åkern, där planerade han att sitta tills det slutade regna. Han skyllde på att han inte klarade av när det blev blött innanför regnkläderna. Människan svettas liksom mest i hela världen, det hade inte spelat någon roll hur bra regnkläder han hade - han hade ändå blivit blöt på insidan. Som jag minns det satt han där i flera timmar tills det slutade regna, förmodligen var det inte så. Trotts att det inte var så kul så är det ett av de bästa semesterminnena jag har. En blöt och arg pappa i en hytt (förmodligen ett fd. utedass) mitt på en åker på Gotland. Vad jag ville komma med det här är att Tobias är lika svettkänslig som pappa och efter 27 år med pappa så har jag lärt mig hur man hanterar en svettallergier. Därför fick Tobias en klapp på axeln och ett det blir bra snart. Men fan om han drar på den i natt igen!



Digital lycka!

I en av mina böcker så finns det ett kapitel som heter "OH-teknik - If you can't use your head, use your overhead" När de producerade boken, 2004, hade de då inte i åtanke att ingen använder en OH-maskin längre? Vad var det som var så besvärligt med att byte ut ordet OH mot Power point? De är ju mer eller mindre samma sak, men man tappar ju respekten för boken när de väljer begreppet "OH".


Det är mycket här som är lite rörigt, men det funkar på något magiskt sätt. Igår kväll, vid 23 tiden, så beställde jag ett kort som gör att man får massa rabatter på restauranger. Idag vid 10 på morgonen ringer de och frågar när jag är hemma så de kan komma och leverera det. Leveransen sker alltså inom 24 timmar! DET är service, gillar kortet redan innan jag riktigt fattat vad det är!!

Något annat som kom som en glad överraskning är att jag har hittat 40 (!) nya postcast avsnitt med Filip & Fredrik. Jag tänkte hela förmiddagen att jag skulle skriva ner några av deras diskussioner här för de har några bland de mest briljanta tolkningarna av verkligheten jag någonsin hört. Men det går inte. När programmet är slut har man skrattat så man gråter, men man vet inte riktigt exakt vad det var som var så kul. Det är bara fenomen och situationer som de ställer mot varandra som är så lysande! Gör en själva en tjänst, ladda hem dem! Om någon som läser detta känner Filip eller Fredrik kan ni väl hälsa att om de behöver en bisittare någon gång så står jag standby!



Reflektion so far v. 42

Vänner & familj, jag pluggar en sociala medier kurs så jag måste varje vecka skriva ett inlägg som relaterar till kursen. Jag kommer att döpa dem till typ REFLEKTION så de kan ni bara strunta i.


Content is the new democracy and we the people are ensuring that our voices are heard!
Our actions speaks louder than words!
There are no market for messages!
Everything we do now contributes to the brand we represent!


Om Internet lanserades 1994 skulle man väl kunna säga att jag har vuxit upp med det, jag vet att det är en enorm påverkansmaskin och att alla ser allt jag gör. Jag har dock aldrig reflekterat över hur det påverkar mig och mina actions på nätet, jag känner mig så hemma där så jag gör det jag känner för utan att tänka vidare mycket på konsekvenserna. Men efter att ha läst Brian Solis Engage! har jag fått en helt ny bild av de sociala medierna. Varför läser jag de bloggar jag gör, varför är jag med i de grupper på Fb som jag de facto är? Jag vet varför jag uppdaterar min status, skriver de bloggar jag gör och lägger upp de bilder jag gör - det här handlar och ett annat uppvaknande. Jag har blivit mer synisk.

Tidigare har jag gått med i grupper på FB för att de har haft ett roligt namn, typ exempel på en sådan grupp är väl "Kan den här lyktstolpen få flera deltagare än Mona Sahlin". What's in it for med där kan man ju känna. Ingenting, förutom att det kändes bra att göra en markering att jag inte tyckte att sossarna skulle vinna valet. Kommer fortfarande vara så att jag kommer haka på sådana grupper, men däremot seriösa företag som är aktiva inom Sociala medier kommer jag att vara mer försiktig med. Tog exempelvis bort H&M från min fanpage-lista igår, de gör ingenting som intresserar mig - jag gick nog bara med där för att jag brukar handla där. Men sedan den dagen jag gick med har de inte gjort något för mig som fan. Varför ska jag då bidra till en ökad "fankvot" för dem? Gick även ur en hel del grupper som inte är vidare aktiva eller uppdaterar sin wall med saker som inte intresserar mig varje dag. Jag kan fortfarande gilla flera av varumärkena, men de måste sluta överrösa mig med irrelevant information. Det var ju därför jag en gång i tiden satte upp "Ej reklam, tack" på brevlådan, resultatet av massinformation i de sociala medierna blir ju bara färre followers - vilket skulle kunna tolkas som värre än "Ej reklam, tack"-skylten på brevlådan.



Bali!

Idag skulle jag börja min kinesiska kurs. Kursen hölls via ett Expat center så tänkte att helt fel kan det ju inte bli. Men SÅ fel jag hade. Det var så dåligt att det gjorde inget att läraren inte kunde engelska, för jag hade inte förstått något i alla fall. Så nu är det bara till att börja leta efter en ny skola!

Har inte hänt så mycket annat idag, mest flängt fram och tillbaks till ställen utan att få någonting gjort. Ska börja titta på vart vi ska åka på januarilovet. Vi har varit rätt inne på Filippinerna men såg den här bilden idag och ändrade mig genast - Bali blir det! Ubud Hanging Gardens & Viceroy Hotel!





Inte ett rätt

Tobias har kommit på hur de kör här - som man cyklar. Chansar lite här, sneddar lite där och tutar så flyttar sig nog folk. Är det rött men det kommer ingen bil så kör man och skulle det råka komma en bil i alla fall när man körde så gasar man bara och tuttar lite mer instinktivt så löser det sig nog. Jag är därför inte helt nöjd när Tobias i dag ansökte om körkort. Jan och Elisabeth, det är fritt fram att ringa och övertala honom om att det är en jätte dum idé!

Vet inte hur vi kom in på det, men helt plötsligt satt vi och kollade gamla Ministrålen avsnitt på Youtube. Ministrålen?! Vem var det som kom på den programidén? Eller än värre - vad var det som gjorde att man satt och kollade på den varje kväll. Det är ju jätte dåligt. Nästintill lite sjukt hur man kan sitta och kolla på ett litet barn som flackar med blicken och stammar sig igenom typ Midnatt Råder eller Imse Vimse Spindel. Mitt i allt elände har de även valt att ha en porslinsgås som "avskeds symbol", vad har den med saken att göra?




Kinesisk söndag - ni hao!

Söndag - tvättdag, mitt på strosargatan nr 1 så har någon hängt ut alla sina täcken. Bara sådär liksom. Vet inte, men om jag hade storstädning så vet i 17 om jag skulle känna att Erik Dahlbergsallén är stället för att vädra täcken... Men samtidigt, varför inte - så länge ingen tar dem så! Fast ändå, nej...


När vi gick där och strosade så ringde telefonen. Kanske är så att personen i huset inte har någon telefon och då är ju detta en bra lösning. Men nu var det ingen som kom ut från huset så Tobias svarade. Inte helt oväntat förstod han inte vad personen i andra änden ville, men det fick oss i alla fall att känna oss som att vi var en del av den kinesiska kommersen på gatan band täcken och dumplingsrullare.


Dagens mission var att köpa en garderob och en fåtölj, samt börja letande av leverantör till mina briljanta exportidéer. Blev varken fåtölj eller leverantör, men vi har beställt en jätte fin garderob som förhoppningsvis kommer om ett par veckor! Efter möbeljakten så stod storhandling på Carrefour på schemat. Har tidigare skrivit om denna aktivitet och kan inte bestämma mig för om jag bokstavligen hatar det eller om det är lite kul i all kaos. Har tidigare inte varit där på en helgdag så även fast det har varit kaos så har det varit under ordnade former, idag var det söndag eftermiddag. Kundrekord på Carrefour och maximalt stresstest för oss. Men det gick över förväntningarna och nu är skåpen fulla igen!



Lördagen en dag för sent!

Ber om ursäkt för tempominskningen på bloggen, skyller allt på skolan och skall absolut bättra mig på en gång!


Igår stod shopping till Tobias på schemat. Vet inte vad vi gör för fel, men vi hittar verkligen inte affärer med normala kläder. Speciellt inte för killar! Om inte H&M, Zara eller Masimo Dutti har det man vill ha så får man gå hem tomhänt. Vi hade rätt kul i alla fall och provade alla massagefåtöljer som vi hittade, den bäst fanns på Media Markt. Vet inte vem som klassade den som en massage apparat men förutom att erbjuda massageprogram så räknade den kalorier. Snacka om komplett maskin - njut och träna samtidigt! Det var som en sadel med stigbyglar och allt och sen började den kränga åt alla möjliga håll. Typ som en sådan där tjur som man ser i barer i vissa B-filmer, fast det här var ju då en massagemaskin.



Jag har tidigare skrivit att jag tycker det är häftigt att vara i en stad som har rulltrappor utomhus. Något annat som får mig att känna mig internationell är röda brandposter. Sådan som finns med i alla Amerikanska filmer. Således tycker jag ju att hon som valde att tvätta sina kläder i brandposten på Shanghais shoppinggata nr 1 är väldigt cool. Lite av en ny idol.


Vi kollade vädret I går, 19-0 till oss! Det är så skönt här, kan gå omkring hela dagarna i shorts och t-shirt utan att varken svettas eller frysa. Kom ihåg det till näsa år - oktober är en perfekt månad att besöka oss på!


 


Idag ska vi handla möbler, vi har en vit skinnsoffa som man inte kan sitta i och en fåtölj som är absolut störtobehaglig. Ägaren var väldigt noga med att påpeka att det är Italienska designmöbler och har vi sönder dem så kommer vi att ha ett ekonomiskt problem. Men om man nu ska köpa så dyra möbler - varför köper man inte möbler som man i alla fall kan sitta i?



Dear Week, you are not attractive and I'm leaving you for Weekend

Nu har vi bokat resa till Singapore! Blir en minisemester på tre dagar, men ändå en semester! Ska bli så skönt! Nu ska vi bara hitta hotell... Tobias och jag delar verkligen inte bild av hur vi ska bo. Jag tänker att jag vill bo så långt bort från stan som det bara går, helst en tyst hydda mitt på en strand. Absolut närhet till strand är väl i princip mitt enda krav. Tobias tycker däremot att så länge det är ett flådigt hotell så blir det bra, skönt om det är nära till stranden och så, men tror hans främsta krav är att det ska vara helt, rent och god frukost. (Helt normala krav om man inte hade varit fast mitt i Shanghai i ett par månader.) Hittade då ett hotell, as flådigt och mitt på stranden. Perfekt! Men då var det något med priset som inte stämde..!  Trodde Asien var billigt, men Singapore är undantaget som bekräftar regeln!

I går skulle vi gå till Hyatt och äta free flow krabba med Tobias jobb, det är väldigt mycket free flow här. Betala en liten summa och få så mycket du vill av det du vill, typ. Men det regnade här i går, vet inte var gränsen för monsun går men övertygad om att vi befann oss i närheten. Om det är svårt att få tag på taxi i vanliga fall så är det omöjligt att få en vid 6 när det regnar. Så Tobias kom aldrig från jobbet så det blev ingen krabba.

Annars har vardagen kickat in ordentligt här. Plugg plugg plugg. Tänkte aldrig på det hemma, man fasiken vad bra det var med höj och sänkbart skrivbord. Träsmaken i baken är brutal just nu!

Tänkte börja importera något kul. Vad tror ni om något av dessa?




Dressed for succes!

Tentaperioden fortsätter och jag läser tills ögonen blöder. Men i går tog jag mig en paus och följde med Isabelle & Karin till pysselmarknaden. Band, pärlor, nitar, spännen, knappar, kedjor, spets, och allt annat du någonsin kan tänka dig att du behöver när du ska pyssla finns där. Men hamnade i sådan där utbudskoma igen så kom bara där ifrån med tre snören!
Om man gillar blommor och växter så är Shanghai helt klart rätt stad. Bäst är när man kommer hem på kvällen och växtgubben står utanför grinden. Oftast köper jag bara lite liljor, men om jag en dag känner för det skulle jag kunna handla en palm. Undra hur han tänker när han väljer kvällens växter. Hmmm, idag har jag en känsla av att folk vill ha kaktus och palmer - typiska spontanköp! Men ska inte ropa hej, snart skriver jag nog om en palm jag köpte från växtegubben!
Var i stallet idag. Rätt obehaglig upplevelse, hade det varit i Sverige hade de varit stämda för länge sen. De frågade om jag vill provrida en av hästarna, sa att jag inte hade ridkläder med mig så gör det näst gång (läs aldrig). Då tittade de frågande på mig och min klädsel - jeans, tröja och convers. Precis innan vi skulle gå kommer det in en tjej och hoppar upp på en häst, när jag såg hennes outfit så förstår jag varför de inte förstod varför jag inte kunde rida i mina kläder.
Spetstopp och paljettskor. Spetstopp och paljettskor?!



Ta mig med storm eller låt mig va

Idag har jag fått mina böcker så äntligen kan jag börja plugga på riktigt! Jag älskar verkligen att gå i bokaffärer, kolla på alla omslag och läsa klatschiga sammanfattningar på baksidorna. Varje gång jag är på Arlanda kommer jag ut från Pocket shoppen med böcker som jag redan innan jag köpte dem visste att jag inte kommer att läsa. Mest troligt är att det är någon biograf om någon i ett fattigt land som har blivit framgångsrik eller en bok om hur man skall få bättre ekonomi/kortare arbetsdagar/snabbare karriär. Jag läser dem tills jag somnar på planet, sen öppnar jag de aldrig mer. Njöt därför lite nu när jag öppnade paketet med hela 13 nya böcker om bara sånt som intresserar mig.


De ser och låter rätt bra. Men så finns det två som sticker ut ur mängden.


När de tog fram framsidorna på dessa böcker måste de haft ett antal förslag att välja bland. Vad var det som fick dem att välja just dessa? Tänkte de att ja men de här är ju inspirerande, det här kommer verkligen att locka 2000-talets studenter till läsning! Nej! Ni har jätte fel. Det finns ingenting med dessa böcker som lockar! Nu kanske ni tänker att men det är ju gamla böcker och det där var trendigt på 80-talet. Nej, den ena är från 2005 och den andra är från 2009 - vilket endast gör de ändå mer avskräckande. Lägger dessa längst ner i priohögen.

Några som däremot hamnar högst upp i priohögen är


Ingen aning om de är bra eller inte, men de ser ju kul ut i alla fall! Men så fanns det en bok i paketet som känns så rätt. Kan leda till att jag blir odräglig, men om man ändå ska bli det kan man lika gärna bli det storstilat!




I kväll kommer Tobias!!

Haft tenta i helgen. Om jag klarar den så vill jag även bli godkänd i detektivarbete A. Har inte haft några böcker så har googlat på allt och gissat på det som inte gick att googla på. Som tur var så var det ett ämne som jag har rätt bra koll på men det hjälper ju inte när de vill att man ska referera till sidor i kurslitteraturen. Så hittade jag ingen som hade skrivit om just det jag hade fråga på och angett sidan i sin källförteckning så var det bara att gissa. Men prisa gudarna för Google, vad gjorde man innan?

På eftermiddagen hängde jag med Karin vid en park i stan, det har varit pangväder i dag så parken var full av folk som utövade gymnastik. Har skrattat så sjukt mycket, det är allt ifrån 80-åriga damer som vevar lite på händerna till avancerade yoga poser av trendiga människor i de yngre åldrarna. Kommer man hit rekommenderar jag verkligen detta söndagsnöje! Kanske ska prova någon gång, för alla som utövar det ser väldigt friska och sunda ut! gemensamt för alla är att de har ganska jordnära färger på kläderna men en stack ut.Rockmorfar, skulle tippa på att han är Shanghais motsvarighet till Gert Fylking. Han började med att gå baklänges men en kasse i handen ungefär 10 varv runt parken (gissar på ett ett varv tog 3 minuter), första varvet trodde vi att han var full men efter ett par varv insåg vi att han nog försökte gå på en osynlig lina. Gick sådär. I moment två tog han av sig sin neonblå velour jacka och började veva med armarna samtidigt som han smög framåt. Vilken stjärna han var!



Om 3 timmar landar Tobias!! Efter de här två veckorna så drar jag slutsatsen att man är ju tillsammans med någon för att man ska vara tillsammans - inte för att den ena ska vara borta. Får han för sig att åka iväg så här länge snart igen ska jag kedja fast honom.



Bra att ha kunskap

Idag är det lördag så idag var det ok att låna en hammare!

Träffade hästdamen idag. Hon pratade så tyst, i början sa jag va? hela tiden men efter ett tag gav jag upp. Inte helt säker på vad vi har sagt nu eftersom jag mest bara log och nickade när hon tittade frågande på mig. Men det jag hörde lät spännande och eftersom vi satt i 2 timmar(!) och hon till 99% hade en monolog så hörde jag en del. På onsdag ska vi ses vid ett stall så får vi ta det därifrån helt enkelt... Fortsättning följer.

Skulle köpa ägg idag, hemma är det värsta som kan hända att man kommer hem med ägg värpa av burhöns på pinne. Undrar hur de tänkte när de satte den beteckningen, värpta av burhöns är väl en sak - men måste man skriva att de bara har suttit på en pinne? Stackars djur. Här går de ett steg längre, eller det kan ju vara väldigt många steg längre men eftersom jag bara förstår vad det står på 1/3 del av alla paket så gör vi en avgränsning där. I vår lokala mataffär har de ca 10 olika sorters ägg, min mardröm är att jag skulle ha bråttom och få med mig en kartong Prospect life eggs hem. Det är alltså befruktade ägg - som de äter råa. Kräks lite lätt bara jag tänker på det.


De bäst jag hittade har i alla fall "Naturlig färg och naturlig smak" Det står ju att de är organiska och de första äggen som är eco-certifierade av EU. Men man vet inte, för bredvid ligger det ägg som är artificiella, dvs de är inte riktiga ägg utan kemikaliskt framställda.


Mina roliga böcker är slut så har gått över till Filip & Fredriks podcast på Aftonbladet. Har tvekat rätt länge för jag har har inte gillat de senaste de gjort som Boston Teaparty och Vem kan slå Filip & Fredrik. Men här levererar de på topp igen! Har redan ångest för att jag på två dagar har lyssnat på hälften av sändningarna. Laddad ner Herman Lindqvist Levande historia samtidigt som Filip & Fredrik i ett försök att bli allmänbildad men känner att det kommer inte att bli ett kul substitut.

När vi ändå är inne på allmänbildning, sökte till vårens kurser på universitetet i veckan. Har länge tänk att jag vill läsa kurser så som "Allmänbildande historia, religion och samhällskunskap". Kursen ska inte gå ut på att rabbla årtal och kungar utan mer berätta lite kul grejer som man kan briljera med i sociala sammanhang - men som ändå känns bra att kunna. Har fortfarande inte hittat den kursen, men hittade "Vardagslivets juridik"

Denna kurs syftar till att ge dig en förmåga att självständigt förstå och lösa enkla rättsliga problem med anknytning till vardagliga frågor som bl a berör konsumtion, penninglån och husköp samt giftermål och skilsmässa. Kursen vänder sig till dig som vill ha kunskaper om det regelverk som omgärdar ditt vardagliga liv och vill förbättra din förmåga att använda detsamma för att planera och hantera frågor i livets alla skeden.

Fjäder i hatten som såg till att den kursen kom till!



Karriären kan man ju alltid ta senare...

Hur ska man springa fort som 17, fokusera på en boll som kommer i 180, försöka slå - och samtidigt slappna av? Får inte ihop det. Försöker förklara att det är på grund av att det pumpar så mycket adrenalin så att jag inte kan slappna av. No need, you will loos anyway. Ok, då fick man veta det också. Tack. Det är ju inte med rakrygg och ett självsäkert leende som man kommer till squashträningen.

Idag var vi och spelade paintball, jag är mästaren! Så himla kul det är! Försökte ta bilder på parken där det låg men som vanligt förmedlar inte min bilder någon vidare känsla, men tänk er en JÄTTE park med ett JÄTTE stort hotell. Ingen har bott där eller gått i parken sedan den byggdes. Allt var helt, men liksom gått sönder för att det är så gammalt och det är knäpptyst. När vi kommer fram till karusellerna är det någon som ropar - då startar de! Hästarna börjar åka runt på karusellen och slänggungan såg ut att vara på g att slänga i väg alla sina gungor. Stod några sådan där tjurar som ska försöka slänga av en i en dunge och restaurangdelen hade vuxit igen. Perfekt miljö för en skräckfilm! Här skulle vi spela paintball, kändes bra. Kul var det i alla fall, och tack vare mig vann vårt lag två gånger. Fjäder i hatten för det!

I morgon ska jag träffa en dam som driver en volontärorganisation här, de lär handikappade barn att rida! Tänk att få jobba i ett stall i två år. De kanske inte gynnar min karriär - men fy 17 vad det skulle gynna alla andra delar av livet! Håller tummarna för att de verkar vettiga och gillar mig!!



Tro inte att du kan hamra när du vill!

Idag skulle jag sätta upp tavlan vi köpte, går ner till Service department för att låna en hammare.
- Hi, I would like to borrow a hammer
- Sorry, not to day
- Why?
- It's holiday. You come back the day after tomorrow.
- But I will just put up a painting
- Sorry, not to day

Dagens lärdom: När det är helgdag så får man inte hamra i lägenheterna inte i Kina. Vet inte hur det går ihop med att de bygger ett hus utanför mitt fönster 24h om dygnet - helgdag eller ej. Men jag väntar snällt tills på lördag. Undra om det hade kommit någon och skällt om jag hade haft min egen hammare och inte frågat om lov...

Idag var jag och Carolina på 50 M, ett konstnärskvarter med jätte många gallerier där massa up comming artists ställde ut. Hittade en staty men den kostade 34.000RMB (1RMB är 1 kr) så hoppade den denna gången, överlag var det ganska dyrt men vill man köpa konst så var det ett just ställe!



I kväll ska jag ha en hemma kväll med mig själv, kolla Repmånad och äta godis! Har längtat hela dagen åt dagens middag. Världens godaste dumplings! Jag och bilder... nu ser det ju bara äckligt ut, men de är jätte goda! 4st för 6 RMB, som hittat!! Mums!!




En tyst minut


Jag gillar inte teknik, men den lilla teknik jag gillar är Steve Jobs förtjänst.






Igår var vi ute och drack lite drinkar, jag älskar rökförbudet hemma. Man stinker när man kommer hem här, blir 10.000 gånger bakfullare och ögonen blir helt förstörda. Införskaffade en vädringshängare, går ju inte att ta in kläderna. Må rökförbudet nå Shanghai!




Ska vi ha städdag?

Skrev tidigare om lappen gällande säkerheten under Nationaldagshelgen här, kan rapportera att jag har alla skor i behåll, vattnet, gasen och elen funkar som de ska och lamporna står kvar i fönstret. Men i går kom det upp en ny lapp i entrén, tycker ändå att jag har rätt bra fantasi men jag förstår inte vad de menar. Min mest kvalificerad gissning är att den förklarar att det är städdag i föreningen snart. Ska bli spännande att se vad som händer..!



Det här med märken har vi varit inne på tidigare - ju finare märke desto mer poppis. Var på tygmarknaden idag igen och hittade denna skapelse. Christmas tree är ju känt och fint, vem skulle då inte vilja ha en kjol som heter det? Det känns liksom inte som att det är en plojgrej - denna har de gjort för att de tror att de är en storsäljare. Börjar få vibbar av att jul i Kina inte är som jul någon annan stans. Håll i hatten!



Det är Oktoberfest här nu, kineser i tyrolerhatt osv. Man kan inte ifrågasätta allt så det är bara att hoppa på tåget och le åt det!



Mötte en sopgubbe på vägen hem, snacka om att han har jobbat på bra idag! Undra vad han får för det lasset... Något som jag kom att tänka på idag är att det verkligen inte finns en enda tillstymmelse till backe här, det är verkligen platt platt platt så långt ögat kan nå. Stackars sopgubbe om det inte var så..!



Håller på att boka resa till Singapore i november. Hemma när man går in och ska boka något och klickar på den där bilden som ser ut som en kalender för att välja dag då man vill åka så börjar veckan av förklarliga skäl med måndag och slutar med söndag. Här börjar de med söndag och slutar med lördag. Någon som vet varför det är så?



Äntligen lite rutiner!

Blev ingen utflykt idag, min fot mår ok men biljetterna var slut..!

Idag kom sommaren tillbaks! 25 grader och sol, om jag njuter!! Alla caféer i stan har WiFi, några har tom det på sina uteserveringar. Detta har inte gått att använda tidigare för det har antingen varit för varm eller för kallt. Men idag var det perfekt! Har helt plötsligt satt rutiner i min vardag, går till ett café på morgonen; pluggar till batterierna tar slut. Går hem äter lunch och laddar batterierna. Går till ett nytt café och söker jobb tills batterierna tar slut, sen är typ kl 5. Perfekt!

Har varit ganska lugnt på konstighetsfronten nu ett tag, men idag hände det. Man kan bara vara kines när man väljer att klä sin hund som en porrskådis.


Trodde man mest åt hund här, men har inte sett det på menyn en enda gång. Däremot har folk hundar, 90 % av dem är små bruna pudel liknande varianter med gympaskor, ryggsäckar och hattar. Hade vi inte signat för en djurfrilägenhet så hade jag köpt en, det sitter en i en liten fågelbur precis där vi bor. Funderar på att ta den varje gång jag går förbi.



Som en annan hacker så har jag fixat en Svensk VPNlina (läs elektronisk datatunnel) så jag kan komma åt alla sidor som är spärrade från Kina,  typ FB, Youtube och annat livsnödvändigt. Detta innebär också att datorn tror att vi är i Sverige så jag kan kolla på alla dokumentärer på svtplay som är låsta utanför Sveriges gränser. Rekommenderar starkt serien Människans planet, vet inte vad han som pratar heter men han skulle kunna få en Norgehistoria att bli spännande!



Just an other magic monday!

Det är lov denna vecka i Shanghai så ikväll stod middag på Sichuan Citizen på schemat. På väg till restaurangen är jag tvungen att gå under motorvägen. Låter väl halvtrevligt, men cool som staden är så är den såklart upplyst. I blått. Har ingen lustig inställning på kameran, utan det är verkligen såhär det ser ut under motorvägen som går genom hela stan. Stockholm må vara en underbar stad, men så här cool kommer den aldrig att bli!



Isabelle hade sagt att det är stark mat. Får väl äta ris om det är helt brutalt tänkte jag. Om ni tittar på bilden nedan så är det röda chilli, sen ligger det små bruna bitar i - det är kycklingen. Men, det var faktiskt inte så stark utan riktigt gott!



Sen kom den, rätten som jag aldrig trodde jag skulle behöva se. Groda. "Den är jätte god!" Tack men nej tack. Ser ni storleken på den?! Det är ju första klassens padda! Får gåshud bara jag tänker på att äta den. Den må smaka kyckling, men jag kommer aldrig äta groda.



I morgon ska alla som var och åt åka till en lite sjö utanför Shanghai och kolla risfält och historia. Glömde berätta men trampade så himla fel på squashen idag att jag inte kan  stödja på höger fot, hoppas innerligt att högläge i natt kommer göra underverk! Jag vill också till sjön!!



Om sanningen ska fram, kan du inte bara träffa bollen!

Kineser är ärliga. Inga krusiduller, inlindning i bomull eller försköning av verkligheten. Hade squashträning idag.
- Är du full?
- Varför springer du när du slår?
- Du har ingen kroppskontroll
- Du måste träna själv, annars ger inte lektionerna något.
- Varför kan du inte bara slappna av?
- Förstår du vad jag säger?


I Sverige hade samma lektion låtit
- Kan du försöka vara lite mer stabil i slaget så ska du se att det blir lite bättre?
- Försök att inte springa när du slår
- Det kan vara bra, om du har möjlighet, att träna lite själv mellan lektionerna.
- Försök att slappna av, jag vet att det är svårt - men försök
- Om det är något du inte förstår så är det bara att fråga!

Måste säga att jag föredrar ärligheten, nu känner jag mig ju så dålig att jag kommer stå på banan och slita som ett djur till nästa lektion för att göra honom nöjd. Han är ju liksom inte arg eller så - han tycker bara att jag är dålig och döljer inte att han tycker det. Hemma hade man gått därifrån och tänkt att jag jag har ju inte spelat så mycket så det är ju inte konstigt att jag inte är så bra än, kanske hade tränat något mer innan nästa träning.


Som svensk har man ju det här med att man ska storhandla för att det är ekonomiskt inpräntat i hjärnan sedan barnsben, därför åkte jag till Carrefour i morse. Gick omkring och tittade i hyllorna, tog upp en förpackning, vände och vred på den och försökte förstå innehållet. Gick vidare, funderade. Gick till kylen och köpte ett lass med yoghurt och ägg och sen åkte jag hem. Kan helt enkelt inte organisera shoppingen när allt är nytt, lite som tygmarknaden - det fanns för mycket att välja på. ICA & Sabis är så bra, de förklarar ju liksom vad jag är sugen på och så bara köper jag det. För mycket valfrihet i det här kommunistlandet, motsägelsefullt men så är det.


Jag kan hjälpa till, jag kan jobba!

Köpte en kinesiska kurs till datorn i veckan som jag tänkte att jag skulle börja med idag. Herre gud vilken flopp, jag får inte gå vidare för att jag inte kan uttala pojke och juice. Kokar inombords av dessa ljud, aAA, AAa, AaA, aAa - skulle vilja säga att det är väl inte så himla kinkigt. Men det ÄR det. Vi bor i korsningen Xikang lu/Wuding lu, säger man det "rakt" så kommer man fram, gör man den minsta tonartsförflyttning kommer man helt fel. Hur ska jag som totalt tondöv kunna avgöra när någon går upp en halv ton eller inte?!

Mitt mellannamn är Skjuta upp så den här veckan som kommer har jag så mycket skola, har nästan tentaångest. Trodde aldrig jag skulle behöva uppleva den känslan igen. Men attans, här kom den som ett brev på posten. Varför då kanske ni undrar, jo för att jag glömde alla böcker i Sverige så fram tills nu har jag free stylat på alla inlämningar men nu måste man börjar referera till professorer och teorier så nu kan jag inte göra det längre.


Dagens lärdom - jag måste hitta ett jobb. Skolbänken är inget för mig, jag har gjort mina år.


Rapport från USA

Tobias har skickat lite bilder från USA, först lite kultur & natur med Silver Lake i Massachusetts. Red museum i Dallas och JFK memorial. På vägen nedan sköts JFK i öppen bil från 6:e våningen i det bruna huset av, troligtvis av Lee Oswald.



Sen lite typiska amerikanska bilder. Varför måste det vara så mycket hela tiden? Heart Attack grill, spjut på däcken och galna aktivister. Lider de av mindervärdeskomplex eller vad är det som de hela tiden måste bevisa? Men samtidigt, om de inte vore så mycket skulle vi ju inte ha ett av världens bästa program - Outsiders.



Idag har jag och Yvonne varit på tygmarknaden, tänkte att jag skulle sy upp en klänning men jag fick sådan beslutsångest att jag kom därifrån tomhänt. Ganska skönt med alla stora kedjor som liksom bestämmer åt mig; Petra, i höst får du välja mellan följande plagg. Nu blev det för överväldigande.

Har blivit kallt här idag, jenas tröja och kofta. Inte alls enligt plan, såg framför mig hur jag skulle kunna spendera lovet i parken och sola. Det är konstigt vänder här, normalt tycker man ju att det är bra när det är 20 grader - men här är det kallt då om inte solen lyser. Ställer således allt mitt hopp till slutet av veckan!




Grils are just having fun

Om mitt liv vore till salu skulle jag buda på det! Vilken dag jag har haft. Så mysigt, började dagen med en lååång skypedate med Tobias, han hälsar att han har det bra i USA men att han måste hem snart för annars kan han inte knäppa byxorna, och ostmacka. Saknar ost så mycket! Sen gick jag ner på stan för att ha en hel tjejdag!

Stopp 1: Manikyr & pedikyr.



Stopp 2: Afternoon tea på Peninsula. Stråkorkester och maxad sockerchok!



Stopp 3: Trafiken. Det är nationaldag här i dag, man räknar med 10 miljoner (!!!) besökare i stan över helgen. Tror man har räknat ganska rätt för det var så sjukt mycket folk, vakter över allt och allmänt stopp i hela down town.



Stopp 4: Dr Wine. Kan inte tänka mig att det kan vara ett dåligt ställe, vad kurerar vin inte liksom?

Just vin, korv och ost saknar jag faktisk otroligt mycket. Även om det går att köpa är det jätte dyrt och kvalitén ganska kass. Men igår unnade jag mig faktisk en god flaska vin (alltså inte hela men kan ju inte köpa ett glas to go) och en bit ost. Väl hemma tände jag ljus och gjorde det mysigt, men så fick jag inte upp flaskan. Korken satt som sten. Blev en blåbärssaft från IKEA istället, inte alls samma feeling så håller verkligen tummarna för att Dr Win levererar i kväll. Jag vill ha ett glas mustigt rött. Mmmmm



RSS 2.0