Siffror, min varsta fiende

Det varst jag vet ar siffror, spelar ingen roll i vilket sammanhang de kommer. Hatar dem innerligt oavsett. Darfor blir jag sa imponerad nar nagon pratar om siffror pa ett inspirerande och lattforstligt satt. Tyvarr ar har jag inte stott pa manga som lyckats med denna konst, en fd. kollega pa Maxi var briljant pa detta och i morse stotte jag pa den andra. Han pratade och Kinas nya skatteregler som trader i kraft den 1 januari. Svintrist amne men jag satt som en ljus i 2 timmar och lyssnade. Ville nastan ge honom en kram efterat, sa bra var han.

Forutom att lyssna pa skatteregler sa har jag gjort nagot jag aldrig trodde jag skulle gora. Ska flyga till Peking i morgonbitti och skulle darfor boka biljett idag, da jag bokade biljetten mindre 24h innan avgang kunde jag inte betala med mitt svenska kort. Jag var darfor tvungen att aka till en resebyra(!). Tror jag aldrig varit pa en resebyra nagong gang tidigare, ar ett stort fan av internet sa forstar inte riktigt vad jag ska dit att gora. Men nu kan jag pricka av det fran min "Besokta platser-lista". Ikvall ska Tobias, som har akt tag en del har, hjalpa mig att boka nattaget hem fram Peking. Ska tydligen vara ett ratt ok tag sa blir nog mysigt, aldrig akt i en sovvagn tidigare sa kanske ar dags att gora det vid 27 ars alder..!



Jag har andrat mig!

Sag Rain Man igar, vilken film. Vet inte varfor jag inte sett den, har ju aldrig hort nagon prata illa om den men har helt enkelt alltid hittat nagot annat. Blir sa nar man gar in i videobutiken, man gar till topplistan och finns inte filmen dar sa hyr man den inte. I var videobutike hemma far man dessutom ga ner en vaning for att hitta de aldre filmerna sa man gar ju inte ens forbi dem. Ska helt klart borja med en ny hyra filmtaktik nar jag kommer hem, ga direkt till kallaren for att jobba mig uppat. Ska kanske tillaggas att vi hyr film 5 ggr per ar sa far val se nar jag kommer dit nasta gang.

Ibland nar man ser romantiska filmer sa ska de cykla genom en alle, over en ang eller ner for en backe och skratta och slanga langa blickar till varandra. Har alltid tyckt detta varit otroligt tontigt, finns liksom inget romantiskt med att cykla. Men jag har andrat mig. Vi har bara en cykel sa nar vi ska ta oss fram sa skjutsar Tobias mig, vet inte varfor - det ar jatte vanligt att folk i alla aldrar skjutsar varandra har, men alla stirrar verkligen pa oss och ler allt som ofta. Sa i morse skulle vi bada till kontoret for forsta gangen sa da tog vi cykeln till Tunnelbanan, jag satt dar bak och holl i vaskorna och log mot alla stirrande kineser och Tobias trampade pa. Vid Tunnelbanan klev han av och jag cyklade vidare. Var en mysig start pa dagen, sa nu har jag andrat mig - tycker det ar romantiskt att cykla. Men det ar fortfarande tontigt att de maste filma det i en alle, ang eller backe.

Pa onsdag ska jag aka till Peking for att forlanga mitt visum. Vet inte vad det kommer ifran, men har verkligen ingen langtan efter att aka dit. Nar jag tanker Peking tanker jag otrevliga manniskor, graa hus och blast, ser helt enkelt ingen trevlig stad framfor mig. Har garanterat helt fel, men pga detta har jag bokat ett morgonflyg dit och nattag hem.

Vet inte om jag har skrivit det tidigare, men vi har borjat simma jatte mycket. Fran att ha tyckt att det har varit en riktig idiot syssla, fram och tillbaka fram och tillbaka fram och tillbaka, sa tycker jag nu mera att det ar ratt kul. Har tom lart mig crawla! Det enda lite oskona ar att de varmer var pool till typ 25 grader sa man svettas ju efter 2 langder och da det inte ar nagot klor i poolen vill jag inte veta hur mycket bakterier det ar dar. Far man en kallsup kraks man lite latt och simmar vidare men an har vi inte blivit sjuka sa ar nog ingen fara!




Slapparhelg

I helgen kom värmen tillbaks, Tobias spelade golf i t-shirt i går och jag satt i solen och pluggade. Skillnad från i veckan då man cyklade med vantar till jobbet..!

Idag har vi haft glöggmys med några vänner här hemma så på förmiddagen gick jag till blomstermarknaden för att köpa lite julstjärnor, 40cm höga för 15 kr. Överkomligt. Var fullt med julgrejer på marknaden, gick knappt att komma fram för alla kulor och stjärnor!


Eftersom det var så fint väder tog vi en prommis i parken, tittar på film samtidigt som jag skriver nu så ni får lite bilder nu och text en annan gång helt enkelt.


Fick även hem vårt skåp som i beställt idag. Äntligen har vi någonstans att hänga jackor!


Nu måste jag fortsätta kolla film, vi plockade fram Rain man ur retrolådan i videobutiken. Aldrig sett den men verkar pang bra!



Fredag!

I morse ringe klockan 05.30. Inhumant. Heldagskonferens stod på schemat, och det är verkligen en heldag. Buffé kl 19, then I'm out!

Vi har pratat om jul och snö hela dagen så jag är helt inne på att åka till IKEA och handla ljusstakar och grejer! Förresten var det länge sen jag brydde mig om vem som ska bli årets julvärd, men när jag läste att det är Kalle Moraeus som ska vara det blev jag glad. Mysfarbror! Tycker även att det är fruktansvärt kul att Ola-Conny och Morgan från Ullared ska få ett reseprogram.


Min fodelsedag!

Idag at jag lunch med mina klasskompisar Karin & Myrriem. Karin hade bokat bord pa ett dumplingsstall men hon tyckte att vi fick ett trist bord sa da sa hon att det var min fodelsedag och att vi darfor skulle vilja sitta vid fonstret. Vi fick ett nytt bord vid fonstret och at en god lunch, nar vi var klara kommer hela personalstyrkan och sjunger Happy Birthday och ger oss efterrattsdumplings. Trodde vi skulle skratta ihjal oss.

I gar kvall och hela morgonen idag forsokte vi hitta hotell och flyg till vart januarilov. Efter mycket googlande hittade vi till slut hotell och flygbiljetter! Ett litet problem ar att flyget gar fran Hong Kong, men det far losa sig pa nagot satt. Gar var alltid flyg dit! Det blev Tepanee pa Malapascua Island, verkar vara en plutte o dit man framst aker for dykning. Kan inte tanka mig en battre semester!


Bankarende

Skulle skaffa bankkort idag. Man kan ju tycka att det om nagot borde vara en process som ar lite kruxig, men nej. Det ar svarare att boka en tagbiljett an att oppna ett bankkonto.

1. Forutsatt att banken inte pratar engelska sa be nagon skriva en lapp vad det ar du vill gora.



2. Ge dem ditt pass och fyll i dina kontaktuppgifter i ett formular. Stamplar ar A & O i det har landet, har pappret inte en stampel sa ar det garanterat inte giltigt. (Du maste till och med fa en stampel pa taxi och restaurang kvittot for att det ska vara giltigt ersattnignsunderlag pa jobbet) Den har tjejen hade ju en del att valja pa. Man undrar om de nagonsin kollar vad det star pa stampeln. Sa himla sugen pa att byta ut en stampel till typ en med Musse Pigg pa och lamna in de kvittona. Overtygad om att ingen reagerar.



3. Betala 10 kr sa har du ditt kort. Hela processen ar over pa 10 min. Jag ar gymt imponerad over processen och jag maste saga att jag tycker att kortet ar pricken over it. De har ju verkligen forstatt syftet med ett bankkort!


Just an other manic Tuseday

Igar skulle jag kopa en annanas, da tar de fram som en stor osthyvel och hyvlar bort skalet och en variant av san dar grej man har nar man ska ta bort karnhuset pa applen och tar bort det dar skalet som gar in som prickar. Super smidigt!



Gick tillbaks till Massimo Dutti for att gora ett nytt forsok att fa kopa mina skor. Tankte att hon kanske helt enkelt var dum i huvudet hon som expiderade mig i mandags. Det visade det sig att hon var och nu har jag ett par nya fina skor!

Vi haller i vara tisdagsmiddagar och igar hade Sofia hittat ett riktigt lurt stalle. Man gick in pa en bakgard, upp for en mork och skabbig trapp. Genom en lang oupplyst korridor, och dar var det! Jatte gott kinahak som var inspirerat av Medelhavet. Later lite sjukt men var gott! Haloumi med oklar krydda och potaiskaka med chilli var nagra av specialiteterna, Souther Barbarian hette det.


I natt hade jag sa sjuk drom, dromde att jag skulle till kemtvatten och hamta ut klader. Det visade sig att de hade haft sonder vara klader och som plaster pa saren fick jag ett glas vin. Tog tva klunkar och hoppade in i var bil och korde hem. Fort som 17 korde jag och blev stoppade av polisen, akte pa forkorningsboter och nar jag fick blasa visade det sig att jag akte dit for rattfylla ocksa. Vaknade helt kallsvettig, att aka dit for rattfylla ar min varsta mardrom. Kan verkligen inte tanka mig nagot mer oansvarigt och idiotiskt. Tur att det var en drom!


Darar!

Nu kommer ett otroligt internationellt inlagg, helt utan var bokstavare med prickar. Klurigt va! Blir sa nar chefen ar sjuk och inte berattat vad du ska gora pa jobbet.

Liten rapport fran Tobias middag hon Sushi & Prem i gar, de at tva olika sorters ris med bonrora. Starkt som 17 men tydligen gott! Middagen resulterade aven i att vi i maj ar bjudna pa ett brollop i Indien, de raknar med 10.000 (!) gaster. Tyckte det brollop i Singapore var stort, dar hade det 3 olika fester med ca 200 gaster pa varje fest. Men det har far ju det att framsta som ett helt normat brollop.



Roligast med bilden ar hur naturligt Tobias sitter i skraddarstallning.

For lange sen pratade vi om att vi maste boka var semester till det kinesiska nyaret, mycket snack och liten verkstad sa nu nar jag ska boka ar allt jatte dyrt. Kanon! Men vi hittar nog nagot bra, huvudsaken ar att de inte finns kinamat dit vi ska.

Kina ar kanon, men iband undrar man varfor de ar sa dumma. Ar de helt i avsaknad av delar av vara hjarnceller, eller vad ar det som inte stammer? Igar gick jag in pa Massio Dutti for att kopa ett par hostskor, fick prova min storlek men nar jag tog dem till kassan sa sager expiditen Vi kan inte salja dessa nu for de ska sta i skyltfonstret, men du kan betala halva summa sa far du hamta ut dem nar de har statt klart dar. Ok tanke jag, en vecka kan jag val vanta. Vi ringer dig om 30-50 dagar da vi byter exponering. Ursakta?! Ska ga till affaren dar de syr upp skor i stallet, for jag kan ju inte vanta till efter nyar pa ett par hostskor. Darar!




En kokt med bröd, tack!

Innan vi flyttade hit så var det många som sa njut av den blå himlen, för den kommer ni inte se i Shangahi pga all smogg. Vi har kanske haft tur men merparten av dagarna har faktiskt varit bra, och idag var nog den finaste av de alla. Kallt som satan med så härligt, luften var till och med krispig!



Har funderat länge på om jag ska våga mig på vår nudeltant som står i ett hål i väggen precis vid oss. På högersida finns en kyl där man väljer nudlar, grönsaker & kött. Man lägger allt i en korg och sen ger man den till tanten som slänger ner det i en kastrull och lagar till det, sen får man soppan i en påse att ta med hem! Ser och luktar gott men har ändå dragit mig lite för det av någon anledning. Tänk om jag står där i hennes hytt med alla kineser så fattar jag inte hur man ska göra så blir man utskrattat när alla försöker förklara på kinesiska, tillslut går man därifrån tomhänt och röd i ansiktet. Inte så troligt, men inte varit så sugen på det. Men i helgen provade vi, och jag är redan stammis! 9 kronor för en god middag, som hittat! Soppan smakar desto bättre nu när det är kallt!



När Tobias började i Wushi skrev jag om Indierna som gick och köpte en riskokare i protest mot den äckliga maten som serverades på hotellet. 4 veckor har nu gått och Tobias har blivit riktig bundis med Indierna, Sushi och Prem, så idag är han bjuden på middag på deras rum. Man undrar ju hur det luktar i korridoren när två indiier går lös och lagar en bjudmiddag!



Sockerchock

Idag kom hösten och där med basta. Fy 17 vad kallt det blev, gick från 20 till 10 på 24 timmar. I går var vi på middag med några från Tobias jobb, Mr Willies på Anfu Lu - rekommenderas helt otroligt mycket! En av kollegorna sov över här så i dag på förmiddagen hade vi guidad tur i French C. Vi strök oss längs de soliga väggarna som tre andra katter. Efter lunch åkte han hem och fick vi nog av kylan så vi åkte hem och kollade Jönssonligan och åt lösgodis. Vi har inte ätit svenskt godis sen vi kom hit och kommer nog inte äta det på ett bra tag heller. Vilken sockerchock vi fick, båda två låg och höll sig för magen och mådde apa. Vet inte om det är bra eller dåligt, känns ju som att man ska sakna svenskt godis men efter idag gör jag verkligen inte det.

Efter middagen återhämtade vi oss och gick ner till vårt gym där det finns ett biljardbord..! Känns lite som att vi är på läger när vi bor här, leker i poolen och spelar biljard. Jätte kul!


I morgon går Tobias in på sin sin sista vecka i Wushi! Vet inte vem som är gladast, han eller jag!



Lördagspul

I går blev det omvända roller, jag var sen från jobbet och Tobias fixade mat. Blev rödvid, GT, ost & kex och chicken madrss. Till skillnad från Sverige så är det nästan lyx att äta hemma för man äter ute så mycket..!


Vi är nog de ända i Shanghai som inte har en städerska så förmiddagen idag har bestått av storstädning. Tobias tog sig ann vår luftrenare, var ingen vacker syn så nu funderar vi på att köpa en till alla rum för så svart som den var måste betyda tt luften verkligen suger...!


Nu ska vi ner till vår simmhall och ha simmtävling, än så länge är jag snabbast(!) men har en känsla av att Tobias tävlingsinstinkt kommer få mig att svimma av utmattning idag..! Sen står klippning av Tobias på schemat och i kväll ska vi äta middag med hans kollegor på en australiensiskt restaurang. Blodig biff, I'm comming for you!!



Veckans sammanfattning

Ber om ursäkt för att bloggen har legat i träda ett par dagar, men tekniken har varit emot oss så har bara blivit konstigt det vi har lagt upp så sket helt enkelt i att publicera något! Men nu nu, nu kommer det ett inlägg i hästväg. Sätt er bekvämt och njut av en rapportering från varmare breddgrader!

Singapore
Har nog avhandlat det mest här, men måste säga det igen att jag rekommenderar verkligen den staden. Cool, ren och underbart klimat! Huvudsyftet med resan var Collin & Pamelas bröllop, ibland kan man ju känna att själva kyrkcermonin är lite långdragen och trist, men här var den längre. 15 sidor var den där foldern med psalmer man får. 15! Dock hände det en hel del under vigseln, så som att alla fick gå fram och ta nattvarden, vatten som gjordes heligt och gavs till brudparet och allmänt lustiga seder. 10 minuter bestod av pappersarbete, brudparet samt papporna fick signa att allt var grönt. Den delen gillade jag, ska klura på den till mitt eget. Efter vigseln var det lunch och saft och på kvällen kom det flera gäster till en stor fest som hölls på ett hotell i stan. Sjukt god mat och jätte trevligt, jag stod och pratade med en man i turban halva kvällen. Han var 50 + och hade aldrig klip varken skägg eller "huvud-hår", det tog honom 40 min varje morgon att föna och fixa allt hår så att han kunde stoppa in det i turbanen. Han var dessutom advokat som bara tog sig ann mål som han tyckte var sjuka.

Hongkong
Ger inte jätte mycket för den här stan. Den låg fint och så men det var bara höghus över allt, såg aldrig solen för husen stod i vägen. Det är mycket höghus här också, men gatorna är bredare och blandat med de höga husen så fins stora delar med låga. Shoppingen var såklart bra så det blev både klocka och väska från min favorit efter Tobias, Marc by Marc Jacobs. Syftet med resan var nytt visum och lyckads få det så det var ju bra! Bodde på Panda Hotel, bra frukost, jätte trevlig personal och billigt. Men låg i riktigt osköna kvarter längst ut på tunnelbanelinjen så rekommenderar det inte.

Hittade världens bästa julklapp till min bror, men tyvärr hade de inte en som passade iPhone, trotts att de stod det på alla förpackningar..!
Shanghai
Hemma! Få saker är så coola som att åka in i stan när det är mörkt ute och alla hus är upplysta, riktigt mäktig kansla. Extra coolt blir det ju när man vet att man bor här! Efter förseningar från Hong Kong landade jag i går natt kl 02.00, hem och sov lite för att sen åka till jobbat på morgonen. Var helt slut i går och det är inte mycket bättre idag. Ska inte prata jobb här, men utan att säga för mycket så kan jag berätta att vi har stationära datorer och telefon med sladd. Till skillnad från Tobias så kan jag cykla till kontoret, känner mig grymt local när jag trampar runt bland alla moppar med gamla tanter och gubbar på mornarna. Än så länge är det fortfarande runt 20 grader här men i helgen ska det droppa till 13 och regnet spås komma varje dag så idag har jag inhandlat en regnponch så att jag kan cykla till jobbet oavsett väder. För det är nästan så att jag hellre dör än åker tunnelbana i stan i rusningstrafik och regn. Hella blev jag ganska utskrattad med min regnponcho, men här är det en självklart del i handväskan! För att göra det extra kul köpte jag en röd!


Tobias är fortfarande i Wushi, sista veckan nästa vecka! Han har väl inte målat upp en fantastiskt underbar bild utav stan, så blev inte ens förvånad när jag fick denna bild. Men man undrar ju vad de tänkte när de kom fram till att det var bättre att ta fram en skylt än att göra något åt problemet.


When in Kina... Har slutat stressa upp mig (trodde du aldrig va mamma!) och blir aldrig förvånad längre. Så när jag såg denna skylt på kontorets toalett tog det mig tre toabesök innan jag verkligen reagerade på hur sjuk den är, varför skulle man spola innan? Det är ju inte i jungeln jag jobbar, folk som vet hur man åker hiss måste väl veta när man spolar?


Det var nog allt jag kom på just för tillfället. Nu ska jag stryka 1 miljon skjortor, det är nog den bästa terapin jag vet. Inte för att jag är i behov av terapi, men just nu behöver min hjärna vila och då är få saker som är så bra som att stryka och slö komma Human Planet !



Nytt visum. Check!

Snart på väg hem från Hong Kong, har med mig ett "F" visum hem vilket jag tror är rätt. Men ropar inte hej för
än jag kommer hem...! Har såklart shoppat en del, känns som ett krav när man är här, bilder kommer. Testar någon ny blogg app nu så har inte riktigt fattat hur man gör för att få med bilder. Provar att lägga med några från bröllopet så får vi se hur det ser ut.

Var lite lätt kaos när vi landade i Shanghai i måndags morse. Vi var en halvtimme sena vilket innebar att Tobias inte skulle hinna hem
Innan han skulle med tåget till Wushi och halva hans packning var i min väska som vi hade checkat in. Så när bagaget kom så slet vi upp alla grejer, han åkte till Wushi i sommarkläder (det är typ 15 grader där) och jag flög vidare till Hong Kong. Ska bli skönt att komma hem
Ikväll och få ordning på väskorna :)


Singapore

Singapore var toppen! Vi bodde på ett trevligt ställe på Sentosa Island som jag kan rekommendera, Silosa Beach Resort. Vi hade grym tur med vädret, solen sken nästan hela tiden förutom under vigsel och igår kväll så vi spenderade nästan all tid på stranden. Sjukt vad det regnade när det väl regnade, inget paraply i världen hade kunnat så emot det. Vi gick och funderade på om Singapore skulle kunna vara en plats att flytta till efter Shanghai, rent och fint med kanon väder året om. Sen var det lugnt och städat också, folk tutade och skrek inte hysteriskt. För är det något jag hatar med Shanghai så är det att folk ska tuta och skrika hela tiden. Men när vi satte oss på planet i hem i går kväll så sitter vi vid nödutgången, på andra sidan gången siter en kvinnlig kines i typ 35 års ålder. Helt plötsligt har hon pillat ner luckan med handtaget för att öppna nödutgången. Nu var det inte en så kul upplevelse, men det visar på att i Shanghai får man vara med om så sjuka saker mest hela dagen – Singapore är som hemma, men vet på ett ungefär vad som kommer att hända. Så vi letar vidare efter en ny plats att flytta till om ett par år. Har hört att Kungsholmen ska vara bra också!


Här kommer lite bilder från vår semester!


 





Singapore

Nu är vi här och har det så sjukt bra! Bor på stranden och inte ett moln har synts till, perfekt för våra blekansikten inför morgondagens bröllop! Vi tänkte ett tag att vi skulle in och kolla stan ikväll, men ångrade oss och stannar på stranden. Vill helst slippa se bilar och människor i den mån det går. 
 
Vi bor lite bohemiskt så finns inget Wifi här så blider kommer när vi kommer hem. Vill mest meddela att vi lever och mår bra!

The travel bug has got to me!

Älskar att resa! Spelar faktiskt inte så stor roll vart det är, det är kul varje gång. Så det går ju inte att sticka under stolen med att jag tycker det är lite kul att tänka på att om en vecka kommer jag ha varit i Singapore, Hong Kong och Peking..! Om ett par timmar åker vi till Singapore, Tobias har jagat runt efter ett speciellt rött kuvert i dag. Bröllopspresent i Singapore är pengar i ett rött kuver och då vill man ju inte komma med fel rött kuvert! Tillslut hittade han de och kan väl bara säga jaha, vad var det för speciellt med det här då? Fint men liksom varför just ett rött kuvert?


Var och hämtade våra grejer på tygmarknaden idag, allt var perfekt - förutom kavajen som de såklart hade gjort för liten. Jag brukar inte ge mig, men jag orkade inte hålla på att tjaffsa med dem, får väl inte röra mig så mycket helt enkelt för den sitter ju perfekt så länge jag inte rör på armarna!


Ett tecken på att jag och Tobias passar så himla bra ihop är bådas bristfälliga smak för konst. Det behöver liksom inte vara så himla tjusigt, bara det är kul! Blev därför himla glad när jag cyklade hem ikväll och såg detta galleri, tror bestämt att vi måst ha några sådana här lustiga statyer!


Blir ett inlägg med mycket bilder här, men det gör väl ingen skada.

Man jobbar hela tiden här, som i går när jag kom hem vid 12 på natten. Det är bäcksvart ute, men ändå så håller de på att gräva på byggplatsen bredvid oss. Jag somnade vid 01 och då höll de fortfarande på..!


Många kanske tror att Shanghai bara är glammigt och höga hus eller pitoreska kvarter med lustiga fik. Det är så till rätt stor del, men väldigt mycket är bara en enda soppa. Fanns det plats för ett högt hus så byggde man, fanns det inte så lät man det bara vara. Men något som jag tänkt på rätt mycket på senaste tiden är alla elledningar. Alla hänger i luften här, det gör de ju inte hemma. Ser ju faktiskt riktigt fult ut...! Undra hur lång tid det skulle ta att gräva ner dem...




Spännis

Vi har ett gym i vårt compound, väldigt lyxigt, så efter frukosten idag gick jagoch tränade. Det är jag och två andra tjejer i gymmet när en kille kommer in, skulle säga närmare 40 år men kan lika gärna vara 33, ok tränad men lite halvtjock. Han börjar möblera om för att få plats med sin yoga matta, lägger sig ner och gör några lustiga rörelser. Jag hinner tänka att jag tycker att det är coolt med folk som helt sonika kommer in i ett stökigt gym för att utöva yoga, men 2 minuter senare rullar han ihop sin matta och går mot hantlarna och styrketräningsmaskinerna. Han lyfter några tunga hantlar typ 5 gånger och stönar högt, byter maskin och gör några lyft för att sen stöna högt. Parallelt med alla stöningar och lyft så tittar han nöjt på sig sjäv i spegeln, det han inte ser är att jag ser att det inte bara är sig själv han kommer på, han kollar även in oss för att se om han får någon reaktion. När han inser att han inte får det stönar han lite till och då låter han så mycket att alla vänder sig om för att se om något har hänt. Då släpper han hantlarna för att spänna musklerna framför spegel. Efter 5 min går han ut från gymmet och vi som är kvar bara skakar på huvudet, vilken tönt. Vem orkar hålla på så där, har man inget bättre för sig?

Nu ska jag iväg på lunch med min gamla kinesklass. Woopa!! Sen ska jag till tygmarknaden...

Pyssel

I går utmanade jag min cykelglädje så det stod härliga till. Skulle till tygmarknaden igen för att korrigera kavajen igen, tyvärr måste jag tillbaks imorgon igen då den fortfarande inte är bra. Trotts att jag var nära att slita av mig håret igår så kan jag inte låta bli att vara nöjd. Kavajen är liksom bra, de har bara sytt den som om jag har jätte stora bröst vilket jag inte har men de vägrar att inse det. Lovar att den kommer att vara för liten imorgon! Ska även hämta ut Toibas skjortor och två blusar i morgon! Sen bär det av till Singapore, wooppa!!! Hur som, tillbaks till mitt cyklande. Cyklade så sjukt fel när jag skulle till tygmarknaden så en tur som i normala fall kanske skulle ta 30 min tog en timme, så om någon nu vill besöka hard core Kina så kan jeg berätta var de kvarteren ligger.

Efter tygmarknaden cyklade jag tillbaks genom hard core Kina kvarteren för att komma till pysselmarknaden. Jag gillar det stället, trotts att det råder kaos där. Det finns liksom allt i pysselväg! Köpte lite mer grejer till mina armband som jag ska posta hem till julmarknaden. Väl hemma satte jag på Jönssonligan på Mallorca och började pyssla, pysslade så länge att jag hann beta igenom både Jönssonligan och Sällskapsresan boxarna. Tränade lite och pysslade mig igenom Götakanal 2. Vet inte vad jag är mest nöjd med: mina armband eller mitt val av filmer som jag tog med från Sverige!


Idag ska jag försöka reda ut visumprocessen. Problemet är att jag inte får jobba på det visum jag har nu, varför jag måste till Hong Kong för att byta. Där får jag ett nytt som jag måste byta till ett annat för att få jobba under en längre tid. Bytet i Peking kan jag dock inte göra förän i mitten av December av olika byrokratiska anledningar och då jag åker till Thailand i jul så vill jag vara säker på att jag har ett giltigt visum tills dess. Eftersom det är Kina vi är i så vet man inte hur detta kommer att gå, men håll tummarna för att det går!




Fix & trix

Idag har jag gått lös på tygmarknaden, blev en kavaj och två blusar. Hämtade även ut en skjorta och fixade med en annan kavaj. Helt inne på att sy upp just nu så idag har jag googlat på massa fina saker som jag vill göra!

I helgen ska vi till Singapore på bröllop, ska bli jätte roligt! När vi bokade tänkte vi att vi ville bo långt bort i från stan för att kunna sola och bada lite, vädret säger väl att vi till viss del får ändra våra planer lite..!


Nästa vecka ska jag åka till Hong Kong! Ska shoppa shoppa shoppa och ändra mitt visum! Ingen aning om hur många dagar man måste vara där för att få det fixat, men lär väl vara ett par i alla fall och eftersom att alla säger att shoppingen där är kanon blir jag inte bitter om det tar någon dag extra!



Flamberad banan toppad med golf

Alla restauranger är inte bra, igår besökte vi en av de sämre. Orkar faktiskt inte berätta hur dåligt det var, men det var en teppanyaki och den sög. Tobias är ju så inne på kinesiskan så han hittade en kock som han börjde prata lite med, de verkade finna varandra och helt plötsligt skulle Tobias gå upp och fritera banan. Kocken tyckte det var hur kul som helst och Tobias flamberade som aldrig förr!

Idag har vi varit på HSBC Golf Champion ships, banan var jätte fin och det var inte så farligt mycket folk. Eftersom jag inte är så insatt i golfens värld frågade Tobias om det var några bra spelare. Fick till svar; tänk dig att du ser en ridtävling med Malin Bayard och John Hickey där de rider på Milton, så bra är det! Tar det som att det var sjukt bra spelare vi såg!

Banan var kantad med slottsliknande hus, kineser och en överlycklig Tobias!


Golfen var kul, men fanns en hel del andra kul saker. Som den manuella scoretavlan, mannen med den enorma micken. Den obligatoriska cigarren och mannen med fyndiga byxorna!


In good company! OBS, vi hade inte ringt varandra innan för att kolla om dagens färg var röd.




Veckans firande nr. 2

Måste säga att vi är så bra på att fira här, är det inte klarade tentor eller namnsdag så är det något annat. Idag firar vi att vi har varit tillsammans i 2,5 år, vet inte hur mycket man i vanliga fall firar halvår men det är väl lika bra att passa på för det är ju kul att fira saker! Firandet bestod av pannkaksfrukost, förstår inte varför man inte oftare har ätit det - jätte gott!!


I går var vi på drink hemma hos Karin med en massa folk, jätte trevligt! Idag ska vi cykla runt stan och öva kinesiska, vi pratade på rätt bra i taxin igår men taxichauffören skrattade mest åt oss. När vi kom hem så skulle Tobias säga God kväll till vår vakt, men han sa Dröm sött. Vaken såg jätte förvirrad ut men sa Dröm sött tillbaks så det var ett trevligt avslut på dagen. Mitt problem är att jag är så fokuserad på vad jag ska säga och svara på personens eventuella motfråga att jag inte förstår vad personen svarar.



Uppmuntrande förbud

Igår fik vi vår tavla, den blev bra men inte lika bra som originalet men ändå jätte bra! Så man får ju se det som att det är ju tur att det inte är så många som har sett originalet!


Igår hade jag en cykledag, cyklade ner till på stan för att hitta pysselmarknaden, cyklade vilse, hittade, cyklade vilse, kom hem! Pysslet resulterade i lite armband, ganska så fina om jag får säga det själv! Mamma som är snäppet pyssligare pratar om några pärlor som ska funka typ som häftstift så man häftar ihop banden istället för att sy. Ska försöka hitta de idag för sy tog bara jätte lång tid.


Jag har sagt det hur många gånger som helst, men cykla är verkligen det bästa här, stan är så stor så ska du gå hinner/orkar du bara titta på lite. Åker du Taxi så åker du mest på de stora gatorna och åker du tunnelbana så ser du ju ingenting. I helgen ska jag ta Tobias på pakethållaren (eller tvärt om då kineserna skrattar så de dör och pekar när jag skjutsar Tobias) så ska vi trampa runt i stan. Stan är dessutom platt platt platt så är ju inte jobigt heller!


När jag kom hem och skulle köra ner cykeln i garaget blev jag upplyst om att man inte får spela trumpet (!) där och då började jag tänka på alla "Det här får du inte göra" som finns. Ta det här med trumpeten nu tex. Det lär ju knappast vara någon som har stått där nere och spelat trumpet så mycket att de var tvugna att sätta upp en skylt. Utan skylten måste ju ha satts upp i förebyggande syfte, men för mig får den bara motsatt effekt. Det finns ju nästa inget jag är mer sugen på nu än att köpa en trumpet och gå ner och blåsa för att se hur mycket det låter och vad som händer. Ett annat sådant "förbud" är det här med att slicka på lyktstolparna när det är kallt ute. Jag kan ha fel, men inget barn skulle väl självmant komma på idén att slicka på en lyktstolpe? Just på vintern också, är det mer ok på sommaren? Det är ju för att någon vuxen säger att Bara så du vet så fastnar tungan om du slickar på lyktstolpen när det är kallt. Klart som 17 barnet slickar, det låter ju så sjukt att man bara måste prova! Typ som trumpeten.


I övrigt är det sista rycket med skolan idag, ska unna mig en studiedag på Lavazza så går det fort och smidigt! Btw klarade jag mina tentor utan böcker. Ganska så nöjd över det faktiskt, frågan är dock vad man gjorde innan Google?



Tjockstoffe!

Igår firade vi Tobias namnsdag med köttfärssås & spagetti för att sen gå och ta en fotmassage! Vi båda fick grymma massörer så när vi gick därifrån 1 timme senare var vi helt mörbultade i fötterna. Kvällens framsteg var att Tobias lyckades fråga sin massör vad han hette - på kinesiska. En eloge till oss för det! Det är tydligen vanligt att man går och tvättar håret här, man får massa massage på huvudet, axlarna, armarna, ansiktet osv och så tvättar och fönar de håret. Allt för ynka 20-30 RMB! Hur underbart låter inte det! Så dagens mission är att hitta ett sådant ställe vid oss!

Idag står annars Sierra Leones julmarknadspyssel på agendan, så blir en sväng till pysselmarknaden. Ska bli riktigt skoj faktiskt! Idag ska även vår tavla som vi försökte hämta ut i söndags att komma, hoppas att den kommer och att den är jätte bra!

Mamma sa för rätt länge sen att alla spelar alfapet på iphones hemma och att jag borde ladda hem appen. Efter några påstötningar så gjorde jag det, letar upp Ankinordin och började spela. Till spelet så finns det en chatt så frågade där mamma hur man spelar, fick svar och så började vi spel. Efter att mamma lagt två gånger så la hon av och spelade inte på flera dagar. Då skrev jag i chatten att nu när jag skaffat alfapet kan du väl spela med mig? Inget svar. Så Skypade vi för någon dag sen och jag frågade varför hon slutat spela? Vi har aldrig spelat fick jag till svar. Nehe, nej Ankinordin var visst upptaget så hon hade ett annat namn. Var tvungen att be AnkiNordin om ursäkt, trodde det ju var mamma..! Alfapet är faktikst rätt kul så jag startade ett nytt spel. Man kan välja att spela mot en "randomplayer" så väljer appen en spelare åt dig. Vi började spela och höll på rätt länge, då skriver han på chatten Var är du ifrån? Känns som en befogad fråga, kul att veta vem man spelar mot, så jag svarade och ställde samma fråga tillbaka. Då visade det sig att han var från Kiruna så då var jag ju tvungen att fråga om han kände Lena, det gjorde han inte och då kände jag att det inte fanns så mycket mer att chatta om. Efter ett tag skriver han Vore kul att hälsa på dig, du verkar trevlig. Man kan ragga på många sätt, men inte genom en alfapet app. Så nu spelar jag bara med mamma och hon är inte en vidare aktiv spelare, så om du som läser detta har appen kan du väl spela lite med mig, jag heter petracnordin!

Tjockstoffe, du ska tydligen vara grym men jag hittar dig inte. Kan du adda mig så ska jag visa vem som är bäst i familjen!



Svartklubb

Igår drog vi i gång en ny tradition här, tisdagsmiddag med tjejerna. Efter middagen skulle vi gå och ta en drink, hade blivt rekommenderade ett ställe, Monkey Bar, som skulle ligga precis där vi var och åt. Vi letade och leta men hittade det verkligen inte, när vi till slut hittade den här lilla apan förstod vi att vi nog var på rätt ställe.



Men med tanke på omgivningen är jag grymt förvånad över att det var fullt med normala människor inne på stället, om ni tittar på bilden till höger så lyser det lite på dörren - det var apan på bilden ovan. Det var allt liksom, så fick man ringa på för att komma in..!


Idag har Tobias namnstag och det är tydligen något vi från och med i dag firar så idag kommer han hem från Wushi! Lasange stod på önskelistan, synd att vi inte har någon ugn..!


Grattis på namnsdagen snyggo!



RSS 2.0