Glömt mobilen

Idag har jag glömt mobilen hemma, hoppas jag annars är det en evil kines som går med en ny mobil i fickan. Känner mig halv, jag behöver min mobil.

Helgen!

I fredags mötte jag upp Sofia, Carl-Fredrik, Calle, Karin & Dansken med vänner på Salute. Åh vad jag älskar det stället, har sagt det förr men säger det igen Hittar ni mig inte är det där jag är!




Igår var det pangväder så mötte upp Sofia & Carl-Fredrik för en grillbuffé på Sasha's, free flow av grillat kött och sangria för RMB 188. Ja, tack!!! Vi stannade så länge att jag brände sönder mina axlar..! Sen bar det av till tygmarknaden, med en halvdags sangria i kroppen blev det två klänningar och tre skjortor samt div ändringar på gamla grejer jag gjort där. Får se hur det blir när jag kommer tillbaka utan sangrian i kroppen...! Har i alla fall hittat en ny snubbe runt hörnet hemma som uppenbarligen kan göra justeringar som jag behöver, så slipper jag åka till tygmarknaden..! Han är ju liksom tailor!


Idag var det rätt sunkigt väder så drog igång dagen med ett yogapass (!) för att sen gå och handla lite sommargrejer, när jag tod i kassan på GAP insåg jag att det var jätte länge sen jag handlade i "riktiga butiker här". blev ett par shorts, klänning, skor m.m. så nu är jag kittad för sommaren! Väl hemma fortsatte jag på sommartemat och tog en löprunda för att fixa sommarformen. Folk tittade så himla mycket på mig och efter ett tag var det nästan lite irriterande men när jag kom hem förstod jag vad de hade tittat på... Alla som har sett mig träna vet att jag blir tomteröd/lila i ansiktet när jag svettas, tänk er den hudfärgen med den här klädseln


De måste ju undrat vad det var för lysdiod som var ute..! Vi har som en styrketräningsanläggning på vår gård så jag gick dit efter min springtur, varje gång jag gör det så slår det mig att jag bor på en rätt häftig plats! Inte alla som har den här utsikten när man gör sina situps!


För att toppa sommarfeelingen cyklade jag och fick fötterna fixade, skämdes nästan när jag la upp dem i hennes knä... men nu är de fina! Har öppnat ett Dragon fly precis där vi bor så det är perfekt!

Så nu är jag redo för sommaren, bring it on bara!!

Ikväll blir det middag med Isabelle & Yvonne på Bankura, aldrig varit där så det blir spännande och se vad de har att bjussa på!

Yoga

Vet inte hur många mornar som jag har ställt klockan för att jag planerar spring innan jobbet, jag vet dock hur många gånger jag gick upp när klockan ringde och sprang, typ 0 gånger. Trots det kan jag inte släppa att det vore skönt med någon aktivitet innan jobbet, speciellt nu när jag inte cyklar till jobbet.
Något som jag ofta bokade hemma men aldrig gick pa var yoga, tänker att det vore skönt men varje gång innan klassen börjar tänker jag fy sjutton vad trist och så gjorde jag något annat istället. Men igår hittade jag en yoga-app till datorn så jag ställde in den på lämpligt program och i morse när klockan ringde la jag mig på mattan och körde ett pass. Kommer absolut göra det igen, inte för att jag njuter av det utan för att jag inte fixar att se någon så mjuk och rörlig när man själv är stelare än en planka. Den första rörelsen var att sitta med raka ben och lägga sig ner med pannan mot knäna, hej du jag kan knappt sitta rak i ryggen med raka ben. Undra hur många veckor jag måste hålla på...


Öronproppar

Tog det säkra före det osäkra idag och letade upp ett par öronproppar inför natten. Letade och letade och letade, tillslut hittade jag dessa


Var visst inte så vanligt med öronproppar som jag trodde..!

När jag kom hem var det mörkt i grannarnas fönster så jag antar att de inte varit hemma när security har ringt på, således har de nog inte fått buskapet om att de stör idag heller. Har svårt att se att security har tänkt så långt att de lämnar ett skriftligt meddelande om ingen är hemma och ringer jag i morgon igenom kommer de bara säga de är inte hemma när vi ringer på, ring nästa gång de stör. Suck...
1. Jag vill inte gå upp mitt i natten för att försöka få en trött kines att förstå vad jag menar.
2. Security kontoret stänger kl 20 så ingen kommer ens att svara.

Längtar tills Tobias kommer hem, då kan man knacka i tacket när de röjer runt. Inte sugen på att vara ensam hemma med en galen kines ovanför som tycker att jag inkräktar på hans space.

....

Security gjorde inte mycket nytta igår så fick inte sova i natt heller. Inga öronproppar hittade jag heller, nytt försök idag. Varnar folk för mig själv om jag inte får sova i natt heller.

I brist på annat

Sitter och väntar på att Sverige ska börja jobba sa googlade lite, föreslog för pappa att han skulle måla om gasoltuben till grillen i sommar


I sommar ska jag bygga en sån här hållare till min cykel. Undra vad jag kommer njuta mest av, cykla till festen eller vara på festen...


Måste hitta dessa!! Idiotiskt att lägga upp en bild men inte skriva vart man kan köpa grejerna!


Samma sak med denna, jätte smart sak som man undrar varför man inte haft tidigare, vart köper man den?!

Vi kommer att köpa hund den dagen vi flyttar hem, Bosse ska den heta och vi ska lära han leta svamp. Är inte mycket för kläder på hunder men något måste man ju ha och då känner jag att denna är given!!


Jävla grannar!!


Hade jag varit i Sverige i natt hade jag försnt knackat hårt i tacket, hade det inte hjälpt hade jag ringt polisen. Nu är jag i Kina så jag låg kvar i sängen och väntade på att det skulle sluta. Klockan 5 slutade de, då hade de hållt på sedan klockan 23. Vet inte vad våra grannar på våningen ovanför håller på med, jag har trott att han misshandlar sin fru men i natt var det två män som skrek, sprang med skor och slängde grejer i golvet. Vet inte om jag vill veta vad de håller på med, vill bara att de ska sluta så man kan få sova!!

Igår hade vi tisdagsmiddag på Nolita, åt en jätte god pizza. Alltid lika mysigt att träffa tjejerna och få prata av sig! Var även förbi Marc Jacobs för att spana in solglasögonen, såklart hade de dem inte. Jag som hade ställt in mig på dem...!

Nedräkningen har börjat!

Idag är det 87 dagar kvar tills vi åker hem på sommarlov! Har inte varit ledig i fyra veckor sen typ gymnasiet så det känns riktigt lyxig! Vi har lite smått börjat planera vad vi ska göra, mest blir det häng på landet och i stan men vi tänkte även nytja poängen som Tobias samlade på sig hos Malmö Aviation och Hotel Elite under de månaderna han pendlade till Göteborg. Trodde man ju aldrig att något bra skulle komma från den resan! Blir såklar lite Jönköping också, helt otippat hittade jag där ett hotell som vi nästan måste bo pa - eller i alla fall äta middag/ta ett glas på: Huskvarna Stadshotell!



Ett glas jätte bra tack!




När jag surfade runt hittade jag såklart en massa andra saker som jag saknar med Sverige...

Ben & Jerry glass, alla smaker - all dagar


Skoshopping, kunna gå in i en skoaffär och veta att de har min storlek


Grilla!! Gå in i en affär och bara ta en köttbit utan att behöva analysera ursprung, datum, djur och tillsattser


Springa utan att behöva fundera över vad som är värst - springa i ett avgassystem eller blir lite tjock med friska lungor


Åh, vill typ hem nu!! Fast när jag kollade på väderleksrapporten insåg jag att jag gör bäst i att stanna här ett tag till, fy satan för snöblask i April. Ibland undrar jag varför ett helt folkslag som nästan aldrig gjort någon illa ska behöva straffas sa hårt...


Oj oj, nu hände det igen

Nu händer det igen, Marc Jacobs ger mig cravings av stora mått

 

Måste gå förbi affären idag för att se om de har dem...


Bilder

Har kommer lite bilder fran helgen, maste fixa minneskortslasare till min dator hemma!


Killarna drog in 900g biff i fredags, blev matt bara jag sag den..!


Parkhang i Centry Park


Kinesisk sockerdricka, slacker inte torsten utan har snarare motsatt effekt da den ar galet sot. Kom pa nu att man kanske kan kopa det som sockerlag till sommarens drinkar..


Kinesisk ponnyridning, man fick dem att ga frammat genom att rida latt typ..!

Ratt trevlig cykel, speciellt nar det ar varm och man inte orkar ga..!




Sommar och sol!

Le Saleya var ett riktigt trevligt, insprängt mellan husen med till och med en ganska stor uteservering - och råbiff! Blir garanterat flera besök där!

Idag kom sommaren med besked så vi åkte ut till Centry Park i Pudong för att lapa lite sol, gick i typ 2 timmar sen flöt vi bort i svett så tog oss hemmåt, hämtade ut duken som jag beställde på antikmarknaden för ett tag sedan och hittade två fina lykor för RMB 150!

Fattar inte varför bilderna ibland hamnar på sne...

Sen belv det såklart simtävlingen men båda var helt förstörda från gårdagens pass så var mer en nära-döden-upplevelse än ett träningspass..! Avslutade eftermiddagen med gubbröra på mörkt bröd och en prommis på nya gator ovanför vårt område, hittade ett nyöppnat shushiställe som såg jätte bra ut för take-away. De lovade engelsk meny till nästa vecka men hon som jobbade där var rätt bra på att prata engelska så måste absolut testa! Isabelle, om du läser detta så ligger det 20 meter in på Kangding lu precis vid er kosning!

Nu har Tobias åkte iväg på jobb i två veckor, askul. Not. Vissa kanske tycker att det är skönt att vara i från varandra lite, typ få längta och inse hur mycket men tycker om varandra. Men jag funkar tvärt om, jag vill alltid vara med honom, varje dag och mest hela tiden, älskar honom lika mycket i alla fall..! Har bokat massage nu kl 8 i tröst, helt ok tröst om ni frågar mig!



Shanghai lördag

Salute levererade så det såg härliga till, vi kunde tom sitta ute!! (Tills störtskuren kom) Om ni någon gång i sommar inte får tag på mig så sitter jag där med en god bok och dricker prosecco, bara att komma förbi och göra mig sällskap!


Dagen började med världens dyraste yoghurt, RMB 23 för en fjuttig Yoplait. Va *** låt männsikor får äta god frukost utan att det svider i plånboken!!


Det var lite länge sen sist, typ 4 månader, men kl 10 kom vår kinesiska lärare bokstavligen studsande in. Hon är sånt energiknippe att man blir matt efter 30 min, så efter 2 timmar gick vi ut för att vila hjärnan och öva vår repeterade shoppingkinesiska. Var rätt trevligt väder men fram på eftermiddagen blev det jätte kallt så vi gav upp för att lägga oss i poolen och simma några längder, jag vann ingen men Tobias börjar komma ikapp nu så det passar bra att han åker hem ett tag så att jag kan få tjuvträna lite.

Ikväll är det middag med Yvonne & Calle på Le Saleya, en liten fransk bistor som tydlen ska vara mums. Tänk om de skulle ha en saftig råbiff.... mmmm, dreglar av bara tanken!



Petra & Tobias i framtiden

Nar vi bodde hemma sa var en av vara favorit fredagsaktiviteter att ses i Ostermalmshallen for ett glas och lite snittar, sen kopte vi med oss nagon lustig korv, illa luktande ostar och vin med fin etikett hem. Ja, jag vet att det later som att vi ar typ 50 men det var det som gjorde det lite charmigt. Det var liksom jag, Tobias och folk i 50-60 ars aldern som tog vara pa det goda i livet, lite som att besoka oss sjalva i framtiden. Eller natt. Hur som var det gott som 17 och vi har gjort nagra tapra forsok att hitta ett likvardig stalle har, det har sjalvklart gatt jatte daligt da ost och vin ar Shanghai's i sarklass samsta sida men har hoga forhoppningar om kvallen. Tank som Salute kunde hosta upp en charkuteribricka likt denna, ah jag skulle doooo!!!


Maste sluta lasa Alex Schulmans blogg pa fredagar, han ar specialist pa att lagga upp sant man ar som mest sugen pa da...! For ovrigt har jag kommit pa att han ar jatte lik min bror..!


Vet att du ar jatte bitter nu for att jag tycker detta Christopher men jag tycker Alex ar snygg sa ta det som en komplimang!



Lunch, igen

Blir visst valdigt mycket mat har denna vecka..! Idag kande jag varken for matlada eller soppa i platskal sa gick ner till fruktstandet for att se om jag kunde hitta nagot kul, om jag gjorde! Klagar inte pa dagens lunch -en skal jordgubbar for RMB 6! Medan jag at hittade jag denna blogg, lyckans ost den som hade ugn...


Ikvall tankte vi hitta pa nagot kul men vi kommer inte pa nagon hejdundrandes idé sa just nu lutar det at plock pa Salute och massage pa Yu Massage - inte jatte kul men sjukt gott och skont!!

For er som undrar hur det gick med simningen i gar kan jag meddela att jag slog Tobias med hastlangde!! Det ar sann lycka varje gang det hander!



Lunch, igen

Tankte att jag skulle visa vart lunchak, kan ju vara sa att nagon tycker att jag overdramatiserade hela matladegrejen igar.

1. Ta en platskal och tang och plocka det du vill ha i din soppa


2. Ta din platskal och ga ut till kokaren som kokar din soppa

3. Hall tummarna for att du inte hamna bredvid en person som doppar huvudet i skalen samtidigt som hon/han surplar sa hogt man kan


4. At och var glad, tank pa att det inte finns dem som far mat alls


Efter en natt med 10 timmars somn mar jag mycket battre sa ikvall ska vi ploja langd efter langd enfter langd i poolen, har jag tur hinner vi med en massage ocksa. I ovrigt ar det deklaration som star pa schemat, whooo!! Nagon som vet hur man kan gora ranteavdrag aven fast man inte bor i Sverige? Alla tips tas tacksamt emot och det som genererar mest i aterbaring far en flaska champagne!



Matlåda revisited!

Imponerande start, efter 2,5 dagar får man gå hem för att man har blivit sjuk. Jag som aldrig är sjuk! Vet inte vad som hände men vi lunch trodde jag att jag skulle gå av på mitten, blev typ åksjuk när jag tittade på skärmen och var helt skakis i kroppen. Hoppade in i en taxi och måste ha somnat på stubben för jag vaknade när taxin stod i korsningen neraför och skrek Var ska vi? Gick upp och la mig och vaknade när Tobias kom hem från jobbet...! Nu känns det i alla fall mycket bättre och i morgon hoppas jag att det blir jobbet igen..!

Har hittat världens grej här när det kommer till mellanmål - SOYJOY, så beroende framkallande!! Extra bra att jag hittade det nu när det enda i matväg vid jobbet är ett håliväggen soppkök som smakar si sådär, förklarar kanske varför alla har matlåda..!




Bilder fran besoket

Nu har jag fatt min efterlangtade jobbdator, blev dock inte som jag trodde. Fick den fetaste datorn jag nagonsin sett + program som jag knapt har hort talas om sa nu blir det en kurs i webdesign for min del, tackar och bockar!
Firar detta med lite bilder fran vara senaste besok!
Lena & Tord
Middag pa Kathleen's 5 - glasburen med den valdigt serviceinriktade personalen
Martinis pa Urban - Restaurangen/Hotellet som ar byggt av gamla batar
Shopping pa tygmarknande
Middag pa Kagen - den enda restaurangen man hamnar i kottkoma pa
Avslutningsvin pa Salute
Innan naste besok kom pausade vi med sillmiddag. Oh my vad gott!!
Vanda nr 2. Mamma & Pappa, Jan & Gun
Vi gick ut har med tygmarknaden saklart! Vet inte hur manga klanning, kostymer, skjortor osv det slutade med men vaskorna var fulla nar de akte i alla fall!
Lika bra att lara sig - ata med pinnarkurs pa Lost Heaven!
GT med gurka pa Fennel Lounge - mycket uppskattat, mums!
Medan nagra akte till vattenstaden drog jag och Gun till pysselmarknaden
For att sen fixa haret infor kvallen
Ovning ger fardighet!
Kinesmat pa Sichuan Citizen
Pappa & Tobias fick chartevibbar och bestalde in sugrorsdrink i XL-format pa People 7
pa lordagen fick vi besok av Flying Chef, mycket vin & mycket mat!
Saklart en kvall pa Bunden
Nu ar vi solo igen, kommer kannas valdigt tomt och tommare blir det da Tobias drar till Sverige 7 Finland. Men lite bra ar det, far man trana och komma tillbaks halsomassigt :)

Kort rapport

Fortfarande inte skaffat någon läsare till minneskortet på kamerna så bilderna får vänta ett tag. Förhoppningsvis bara tills i morgon då jag får min nya jobbdator!! Som alltid när man har gäster så är det glasögonmarknaden, fejkmarknaden, tygmarknaden, pysselmarknanden osv. Blev några nya klänningar, toppar, skor och knappar! Måste ju börja bunkra upp med sommarkläder eftersom jag nästan slet ut dem jag hade förra sommaren, garderoben är ju inte van vid att sommaren vara fram till December..!
I kväll blir det middag på noodle Bull för att sen ta en prommis längs Bunden för att kolla på Shanghais neonbelysning, i morgon toppar vi såklart med Kagen!! Sen blir det bröd och vatten igen!

Marks & Spencer

Behövde en underklänning så trampade ner till Marks & Spencer för att handla en. Ana min glädje när jag hittade en med cooling technology! När glädjen hade lagt sig blev jag dock mest irriterad, vem försöker de lura? Hoppet är dock det sista som sviker, avlägger rapport om några dagar!


Sista dagen pa kontoret!!

Man borde val vara glad for det men jag ar sa trott pa den har skiten att jag bara kanner fy fan vad skont att fa raddera detta stalle ur mitt liv. Om nagon som laser detta funderar pa att soka jobb har: Gor det inte, era liv kommer bli gra och trista och allt som inte innebar slicka chefen i roven ogillas starkt. Sa nu fick jag det sagt ocksa!

Nagot som verkligen inte finns i Shanghai ar dukar och sag inte jo det finns det for jag har letat overallt, inte ens IKEA har! (Om det rakar vara sa att ni nu verkligen vet ett stalle vill jag omgaende veta vart det ligger!!) Sa idag gick jag till en farbror som jag sett sitta i en tygbutik vid jobbet, vet inte om det ar fula tyger eller lite fulsnygga men han var lite haj pa engelska och valdigt sot sa fick bli en duk av honom. Ska hamta ut den sondag, oavsett hur ful den blir blir det ljusar mycket battre an vart glasbord!






Hitta ett fel pa den har bilden



Tror pa naturlakemedel och sant dar, men akupunktur i ett litet barns huvud?! Dessutom ga omkring pa stan med nalarna? Kan inte vara bra...


Lena & Tords vistelse

Vi har fatt var riktiga kamera att funka och da jag inte har nagon kortlasare i min dator kan jag inte ge er sa mycket bilder pa allt vi hann med, men men. Ska kopa en lasare idag sa jag kan lagga upp bilder i framtiden iaf!

Helgen hade helt klart tema shopping, glasogonmarknaden, tygmarknaden, fejkmarknaden, kvartersbutkerna osv. Hann ocksa med middag pa underbara Kathleen's 5, Kagen och Lost Heaven, samt frukost pa Mr Pancake House. Mamma, pappa, Jan & Gun kommer pa onsdag, tills dess ska jag leva pa vatten och brod, annars blir det den tataste vassen for mig i sommar..! 

Man far inte missa aktenskapsmarknande i Peoples Park pa lordagar, en sjukt absurd upplevelse!

 

Skor gar faktiskt bra att kopa pa fejkmarknaden, rekommenderar nog mest lofers...



och converse..! Lofers rek pris RMB 120, Converse RMB 60



Saklart tog vi en promenad langs Nanjing Lu, Lena & Tord hade tidigare i veckan lycktas hitta en liiiten liiten knivaffar som vi pa lordagen skulle forsoka hitta tillbaks till. Hittaden typ mitt emot Sofitel pa gagatedelen, kopte lite knivar och nar vi kom hem och googlade pa det visade det sig vara jatte kanda for att ha typ varldens basta knivar dar!



Idag gick jag for nast sista gangen till jobbet, jobbar i morgon, ledig onsdag, heldagsevent utanfor kontoret pa torsdag och ledig fredag! Ni anar inte hur skont det ar!!


Lördag förmiddag

I går eftermiddag tog jag ledigt, solen sken så tog min bok och satte mig i lekparken i vårt område. Så mysigt med alla gamla som kommer och leker med sina barnbarn, undra vilka som har roligast - barnen eller de gamla?

På kvällen blev det middag på Lost Heaven och en sväng till Bar Rouge, trevligt värre!


Idag började vi med glasögonmarknaden, blev tre par till Tord, tre till Lena, ett par till Tobias och två par till mig. Måste ju klassas som en lyckad start på dagen!



Nu är Internet så segt så resten av dagen får ni höra med om sen!

Brandovning

Pa onsdag har vi brandovning hemma



I Sverige hade man ju bara tryckt lite pa larmknappen, gillar att man illustrerar det med rokbomber sa det blir lite mer action har! Hoppas de gor det i lagomdos och ute bara sa man slipper fa in det i lagenheten..!

I gar blev det middag pa Sichuan Citizen, ar inget jatte fan av Kinesiskmat som inte ar fran sodra Kina men var faktiskt helt ok, godast dar ar dock Basil Drops drinkarna! I kvall blir det middag pa Lost Heaven pa Bunden, DET ar god kina mat! Kanske ar det min basta restaurang har i Shanghai, fast rabiffen pa Franck ar underbar... eller allt pa uteserveringen pa Coconut Paradise... eller antipaston pa Da Marco... ah jag vet inte finns for mycket gott har!

I eftermiddag ar jag ledig, Glad Pask!!


Rivstart

Vi gick ut hart och okade!
12.30 - Landade
14.00 - Hemma
15.00 - Margurita pa Cantina Agave
16.00 - Tygamarknaden
18.30 - Mellanlanda hemma
20.00 - Bord pa Nepali Kitchen
22.00 - Drink pa People 7
Typ 24.00 - Grupppen kraschar i sangen

Eftersom de inte har nagon religion har sa firar man inte pask sa vi ar tyvarr inte lediga idag, Lena och Tord har vi placerat pa Nanjing Rd. Tror det ar en bra heldagsgrej att ga den hela vagen ner till floden, mer tror jag varen planboken eller fotterna orkar! Ikvall ska vi ata kinesiskt, problemet ar inte att hitta en bra kinesisk restaurang utan hitta en som har gaster som ater efter kl 20 da kineserna ater sa tidigt..! Har en grej med jobbet till typ 8 sa maste lyckas hitta nagon!


Parkhäng

I morse vaknade jag av någon anledning pigg som en mört kl 7 så jag bestämde mig för att prova en löparbana som vi hittade när vi var ute och sprang i måndags. Då var den stängd men som vi fattade vakten så skulle den vara öppen för motionärer mellan 06.00-08.00, och det var den! Jag älskar ju att titta på folk och känner efter den här morgonen at tjag har hittat mitt paradis!! Fanns SÅ mycket att kolla på!!

Damerna som dansade med svärd...


Damerna som dansade med solfjädrar...


Mannen med världens längsta drake (den flög inte men han såg nöjd ut ändå!)...


Gruppen som dansade synkroniserad dans...


Damerna som lekte med snören och bollar...


och så klart 100 tals thai shi utövare!


Det må vara tidigt men kommer lätt springa hit så ofta jag kan för det var riktigt skoj! Fick även en skön uppmärksamhetsboost då jag var den enda icke-kinesen på banan!

Idag kommer min morbor och moster, ska bli kanon kul!


Sist när vi fick besök mötte vi Isabell på flygplatsen, hon hade besök som kom med samma flight som vårt besök så vi hade suttit på samma tunnebanana i en timme ut till Pudon utan att veta om varandra. Igår fick jag ett sms från henne och vi kom fram till att vi får besökare med samma flight den här gången också men denna gång gör vi sällskap på taget - mycket trevligare!



Hong Kong

Nu ska jag berätta för er varför jag älskar Hong Kong, om det  är så att Hong Kong upplever ökad turism under 2012 tar jag gärna en viss bonus på det!


Den kupperade terrängen!


Det går upp och det går ner överallt! Du går upp i skogen...


För att en lite stund senare komma ner mitt i smeten!


Kommer du upp på bergen så ser du hur kompakt staden är


medan du på andra sidan har en övärld typ som Malaysia!


Allt är så färskt och alla är så trevliga!

Gammalt möte nytt
Man har behållt rätt mycket gammalt, samtidigt som man har gjort det fräscht och byggt nytt där det behövs.


Hade jag haft en bättre kamera en min mobilkamera hade ni kanske hade sett hur bra Hong Kong är, men nu är det som det är!


HUMÖR

Skulle fixa lite saker så vi gick ner för en paralellgata här vid oss, Jiaozhou Lu, och där hittade Tobias denna t-shirt för 39 RMB


Vet inte varför bilden inte går att ställa upp men som ni ser så står det Humör på den, vi goodlade lite och visade sig vara något trendigt Danskt märke. Undra om de vet att vår kvartersshopp, som säljer allt från dukar och blusar till underkläder och jackor, också säljer dessa..! De fanns massa olika roliga, men inte jätte många storlekar så vi får väl gå förbi där lite då och då för att se om de får in några nya! Så kan det gå när fabriksarbetare tar med sig lite udda grejer hem från jobbet och säljer till grannens butik!



HUMÖR

Skulle fixa lite saker så vi gick ner för en paralellgata här vid oss, Jiaozhou Lu, och där hittade Tobias denna t-shirt för 39 RMB


Vet inte varför bilden inte går att ställa upp men som ni ser så står det Humör på den, vi goodlade lite och visade sig vara något trendigt Danskt märke. Undra om de vet att vår kvartersshopp, som säljer allt från dukar och blusar till underkläder och jackor, också säljer dessa..! De fanns massa olika roliga, men inte jätte många storlekar så vi får väl gå förbi där lite då och då för att se om de får in några nya! Så kan det gå när fabriksarbetare tar med sig lite udda grejer hem från jobbet och säljer till grannens butik!



Jag vill chocka!

Ibland onskar jag att jag att jag var lite mer edgy, chockar ju sallan min omgivning liksom. Tank om man fick vara Obama och gora sa har, ah vad jag skulle alska det!!

Haller fortfarande pa att dividera med mitt jobb om att det saknar rim och ranson att kopa ut mig sjalv, vet inte vad de inte forstar men nagot fundamentalt ar det i alla fall. Hade det varit Sverige hade jag bara gatt fran kontoret, bestallt en tarta som jag skrivit Looser pa och skickat till dem medan jag sjalv hade druckigt champagne pa en trevlig uteservering. Men vill ju garna behalla mitt visum sa inte lika aktuellt har..! Men sa fort det ar klart ska jag nog hitta pa nagot i klass med Obama!


Skor!

Idag sprang vi för första gången här i Shanghai, delade meningar: skönt att röra på sig, vi var som två kossor som blev utsläpat på grönbete, men luften gjorde ju att det nu känns som man har ett avgasrör i luftrören - inte så nice. Men vi köpte ju så snabba skor i Hong Kong så måste bli några fler rundor, kanske kan köpa munskydd.. Värt att prova, återkommer med rapport.

Har ju klagat på att mina fötter är förstora för skorna här men idag gjorde jag ett desperat försök och gick in i en affär som har så himla mycket fina skor. Bad om de största de hade, provade, tittade ner för att få det bekräftat - skorna var för stora!! Hey Caramba!! Rea var det dessutom så två par fick följa med hem!

Färgglada skor är det nya sommaren 2012 har jag läst, jag är otrooooligt på!


Hong Kong dag 2

Så var två toppendagar i Hong Kong över, jag bara måste få bo här någon gång i mitt liv! I morse vaknade vi båda med fruktansvärd träningsvärk i rumpa och vader, märks att man inte är van vi annat än ett risigt löpband i Shanghai..!

Vi gick ut hårt idag med ett besök på matmarknade för att sen beta av stora delar av Kowoolon sidan, första gången jag verkligen ha använt karta i ett köpcentrum - Planerar ni ett besök i Harbour City så ta med kompass, karta finns där! Framåt tre dog vi och tog färgan för 2.80 pengar över till Hong Kong Isaland igen och beställde in lite bröd & röror och prosecco, grym dag idag med!

Nu sitter vi på flygplatsen och väntar på vår flight som är jätte försenad..! Hoppas vi hinner hem så man får sova någon timme innan jobbet i morgon..!


Hong Kong!

Igår maxade vi vår lördag i Hong Kong! Vaknade tidigt och började med en promenad genom parkerna till tågstationen för att ta tåget upp till Victoria Peak. Vilken utsikt! Vi hade verkligen tur med vädret! Sen hikade vi ner till stan, brant brant brant. Blev ett stopp på apoteket för lite plåster då fötterna var fulla med blåsor, amatör hikare..! Knallade runt i SoHo och ner till IFC mall för att sen hå hem och vila.

Till kvällen hade vi bokat bord på La Pampa, en Argentinsk köttrestaurang, kanske det godaste köttet vi ätit! Efter det gick vi vidare till någon form av "svart bar" - Feather Boa, var som ett gammalt franskt vardagsrum med spets och plysch, mysigt värre och så fick man Strawberry Daquries i glas doppade i choklad!

Idag ska vi kolla in Kowoolon sidan av Hong Kong, hoppas på fint väder och mysiga parker!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2956574/images/2012/pic_196390685.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2956574/images/2012/pic_196390685.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2956574/images/2012/pic_196390686.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2956574/images/2012/pic_196390686.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2956574/images/2012/pic_196390694.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2956574/images/2012/pic_196390694.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2956574/images/2012/pic_196390708.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2956574/images/2012/pic_196390708.jpg" class="image">


RSS 2.0