Uppdatering

I fredags var vi i en skola utanför Shangahi, har sett många bilder från fattiga skolor i Afrika genom Lotta & Mamma så tänkte att så farligt är det nog inte. Byggnaden i sig var det väl inget fel på, problemet vara bara att det var 0-gradigt och det fanns ingen dörr och allt var byggt i betong så det var svinkallt i klassrummet. Där satt de stackars barnen i bara träningsoveraller, ingen mössa eller vantar och små gympakor. Själv satt man med vinterjacka vantar och mössa och huttrade på de små pinnstolarna.

Vi berättade lite om hur vi firar julen, klädde granen och delade ut lite julklappar. Stor succé! Men det är ändå Kina så när ett barn frågade varför vi firade julen så fick de till svar det är trevligt att samla familjen, går absolut inte att prata om religion här - då hade vi blivit utkasstade med huvudet före. Barnen var även indelade i klassystem, hade de en lapp på armen med en rand på var de utmärkta, två ränder = helt ok och tre ränder = border line. Sen fanns de de som inte fick någon rand överhuvudtaget, men de fick vi inte träffa.






Igår tog jag en sväng på tygmarknaden för att sy upp lite klänningar, var jätte roligt och hoppas de blir kanon. Gav mig även på ett försök att sy upp ne klänning till mamma, får se hur det går. Sen låg vi däckade hela dagen, verkar som att vi aldrig blir friska...!

Idag har vi röjt runt på fejkmarknaden och jagat julklappar, kom ut efter 3 timmar med en ny jacka till Tobias, skidjacka till Calle och lite julklappar. Känns bra, nu har vi bara hälften kvar! På vägen dit mötte vi en dam i 60-års åldern med två små hundar. Var bara tvungen att ta kort på dem.


Vi gick även förbi en tårtaffär, Tapani om du läser detta så tror vi att detta kan bli din nya storsäljare!


Ikväll ska vi till Sophia på julmys, nästa vecka börjar folk åka hem för julen så blir lite hejdå träffar nu framöver. Som tur är kommer alla tillbaks!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0