Veckans sammanfattning

Ber om ursäkt för att bloggen har legat i träda ett par dagar, men tekniken har varit emot oss så har bara blivit konstigt det vi har lagt upp så sket helt enkelt i att publicera något! Men nu nu, nu kommer det ett inlägg i hästväg. Sätt er bekvämt och njut av en rapportering från varmare breddgrader!

Singapore
Har nog avhandlat det mest här, men måste säga det igen att jag rekommenderar verkligen den staden. Cool, ren och underbart klimat! Huvudsyftet med resan var Collin & Pamelas bröllop, ibland kan man ju känna att själva kyrkcermonin är lite långdragen och trist, men här var den längre. 15 sidor var den där foldern med psalmer man får. 15! Dock hände det en hel del under vigseln, så som att alla fick gå fram och ta nattvarden, vatten som gjordes heligt och gavs till brudparet och allmänt lustiga seder. 10 minuter bestod av pappersarbete, brudparet samt papporna fick signa att allt var grönt. Den delen gillade jag, ska klura på den till mitt eget. Efter vigseln var det lunch och saft och på kvällen kom det flera gäster till en stor fest som hölls på ett hotell i stan. Sjukt god mat och jätte trevligt, jag stod och pratade med en man i turban halva kvällen. Han var 50 + och hade aldrig klip varken skägg eller "huvud-hår", det tog honom 40 min varje morgon att föna och fixa allt hår så att han kunde stoppa in det i turbanen. Han var dessutom advokat som bara tog sig ann mål som han tyckte var sjuka.

Hongkong
Ger inte jätte mycket för den här stan. Den låg fint och så men det var bara höghus över allt, såg aldrig solen för husen stod i vägen. Det är mycket höghus här också, men gatorna är bredare och blandat med de höga husen så fins stora delar med låga. Shoppingen var såklart bra så det blev både klocka och väska från min favorit efter Tobias, Marc by Marc Jacobs. Syftet med resan var nytt visum och lyckads få det så det var ju bra! Bodde på Panda Hotel, bra frukost, jätte trevlig personal och billigt. Men låg i riktigt osköna kvarter längst ut på tunnelbanelinjen så rekommenderar det inte.

Hittade världens bästa julklapp till min bror, men tyvärr hade de inte en som passade iPhone, trotts att de stod det på alla förpackningar..!
Shanghai
Hemma! Få saker är så coola som att åka in i stan när det är mörkt ute och alla hus är upplysta, riktigt mäktig kansla. Extra coolt blir det ju när man vet att man bor här! Efter förseningar från Hong Kong landade jag i går natt kl 02.00, hem och sov lite för att sen åka till jobbat på morgonen. Var helt slut i går och det är inte mycket bättre idag. Ska inte prata jobb här, men utan att säga för mycket så kan jag berätta att vi har stationära datorer och telefon med sladd. Till skillnad från Tobias så kan jag cykla till kontoret, känner mig grymt local när jag trampar runt bland alla moppar med gamla tanter och gubbar på mornarna. Än så länge är det fortfarande runt 20 grader här men i helgen ska det droppa till 13 och regnet spås komma varje dag så idag har jag inhandlat en regnponch så att jag kan cykla till jobbet oavsett väder. För det är nästan så att jag hellre dör än åker tunnelbana i stan i rusningstrafik och regn. Hella blev jag ganska utskrattad med min regnponcho, men här är det en självklart del i handväskan! För att göra det extra kul köpte jag en röd!


Tobias är fortfarande i Wushi, sista veckan nästa vecka! Han har väl inte målat upp en fantastiskt underbar bild utav stan, så blev inte ens förvånad när jag fick denna bild. Men man undrar ju vad de tänkte när de kom fram till att det var bättre att ta fram en skylt än att göra något åt problemet.


When in Kina... Har slutat stressa upp mig (trodde du aldrig va mamma!) och blir aldrig förvånad längre. Så när jag såg denna skylt på kontorets toalett tog det mig tre toabesök innan jag verkligen reagerade på hur sjuk den är, varför skulle man spola innan? Det är ju inte i jungeln jag jobbar, folk som vet hur man åker hiss måste väl veta när man spolar?


Det var nog allt jag kom på just för tillfället. Nu ska jag stryka 1 miljon skjortor, det är nog den bästa terapin jag vet. Inte för att jag är i behov av terapi, men just nu behöver min hjärna vila och då är få saker som är så bra som att stryka och slö komma Human Planet !



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0