Var är alla som inte passar in?

Har funderat lite idag. Stan är full av människor, men man ser inga gamla heller handikappade. Blir nästan lite rädd när jag tänker på det, var har de gömt dem? Tar de "bort" dem från staden och flyttar dem till något hem utanför? De gamla kan jag förstå, de kanske inte har valt att lämna stan på grund av temot och priserna, men de handikappade... Vi pratade även om att man inte ser fattigdom här, genomsnittslönen ligger på ett par tusen i månaden så alla är inte jätte rika och många bor i de ruckelområden som finns här - men du ser inte vilka de är. Det här kanske låter lite konstigt, varför ska man se skilnad liksom? Men det är en lite konstig känsla, jämför det med många andra länder, där ser du ju på direkten vilka som har ett mysigt hem att gå till efter jobbet - här har du ingen aning. När expon var här så tillsattes en poliskor som gick runt på stan och sa till folk som hade pyjamas på sig att gå hem och byta om så att de såg lite mer anständiga ut. Finns det någon här som korrigerar så att allt ser någorlunda ok ut? Hur skulle det egentligen se ut?


Förutom att fundera över hur diktaturen Kina funkar så har vi hängt på Copymarket med Henrik idag. Jag och Tobias körde en ny taktik, vi gick dit utan pengar. Slutade med att vi båda hade ångest över allt vi inte kunda handla, men vi höll ju årt löfte om att inte handla i alla fall. Henrik däremot gick lös, det bästa var när han inte fick dem dit han ville prismässigt och bad dem "think about it and then we can dicuss it agian", som att det var små barn som inte hade gjort som han ville och nu skulle sona för sitt brott. Jätte kul!

I går var vi på kräftskiva med Svenska Handelskammaren, varför måste allt som är Svenskt bli kul när man är utomlands? I kräfskivehäftet fanns sånger som Ekorrens satt i granen, den här båtsången "en liten båt båt båt, på sjön jag styrde..." med. Jag tycker inte att det är kul. Festen började kl 18, klockan 21 däckade de första och sen gick det bara utför. Men, är det kräftskiva så är det och som sig bör regnade det!


 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0