Dalahäst- vad är det egentligen?

Har funderat en del på den här lappen i trapphuset. Jag är hyfsat mörkrädd sedan innan så jag behöver inte få en lapp där de varnar för inbrott (för det är så jag har tolkat den) upptryckt framför näsan varje gång jag ska ta hissen hem. Men med vår nya fina tavla i hallen känns det lite som jag har skaffat en vakthud. Vet att några av er tycker att valet av motiv är rätt bisarrt, men såhär i plötsliga inbrottstider känns den hel rätt! Har jämfört resultatet med den lilla bild han fick och jag måste säga att jag är grymt imponerad!



Har idag skickat en ny förfrågan och hoppas att han kan måla den här till oss lika bra! Mr Yin pratar inte jätte bra engelska men ville gärna veta lite om motivet för att kunna förmedla känslan på ett bra sätt. Jag tog i från tårna för att verkligen måla upp en känslomässig bild, men det tog tvärstopp redan vid andra meningen. Vad är egentligen en dalahäst? Blev så ställd över de faktum att jag inte har en blekaste aning var de kommer ifrån och varför de ser ut som de gör att jag inte ens fick i hop en bra lögn.



När vi ändå är inne på det här med att jag är mörkrädd vill jag passa på att visa upp mina nya lampor. De kanske inte inger lika mycket respekt som vakthunden - men de ger ju en himla gemytlig stämning måste jag säga. Brukar inte gilla clowner, tycker att de är väldigt obehagliga med sitt smink och kluriga attityd, men de här två gör ju att det känns kul att bara vara hemma!



Så till någon helt annat. När man tänker China kanske inte den första tanken som slår en är handikappanpassat. Men faktum är att de är inte långt ifrån att vara det. Många trottoarer är smala, det står träd lite överallt, folk kör överallt och det står cyklar & moppar över allt - men när de anlade trottoarerna så tänkte de steget längre än vad stadsbyggnadskontoret gjorde hemma. i Mitten på alla trottoarer så går det som en räfflad bana och när den här banan svänger, delar sig, kommer till en korsning eller gör något annat än fortsätter rakt fram så ändras mönstret. Det här gör att de som är blinda kan känna vart de går och när de ska vara lite uppmärksam på att det händer något. Riktigt fyndigt tycker jag!



Nu blir det här världens längsta inlägg, men måste bara berätta en sak till. Jag har läst tre så roliga böcker sedan vi kom hit. De är så roliga att jag tagit tunnelbanan åt fel håll och åkt för långt upprepade gånger utan att blivit irriterad - för det innebär ju bara att jag får läsa mer! När jag har förklarat böckernas rolighet för Tobias har han inte riktigt förstått så det kan vara så att ni kommer bli jätte besvikna om ni väljer att läsa dem. Men det är helt klart värt ett försök för det kan bli så att ni kommer få det lika kul som jag har haft det!



Kommentarer
Postat av: Isabelle

Tavlan blev ju jättebra. Nu måste jag själv besöka han och få en tavla gjord. Gillade lamporna med.

2011-10-01 @ 05:20:12
URL: http://lostinshanghai.se
Postat av: Lena

Jag vill också beställa tavla när vi kommer ner. Kul att skypa med dig idag!

Kram

2011-10-02 @ 13:08:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0