Reserepotage Peking

Peking, Peking, Peking... Det är ingen fin stad alltså. Alla som säger något annat har FEL. Men, om man bortser från staden i sig så var Muren, Himmelska fridens torg och Den Förbjudna staden otroligt häftigt. Muren var JÄTTE brant, det gick jätte mycket uppför eller nerför och där det var för brant fanns trappor. Vi åkte till Badaling som sägs vara den bästa delen när man är nära Peking, tog typ 1.5 timme och var helt klart resan värd! Man kan gå antingen till höger eller vänster, om man går till höger (som 90 % verkade göra) kan man ta linbana ner. Går man till vänster är man nästan ensam, man får gå lite mer eftersom det inte finns någon linbana men helt klart värt det!!



Men när vi kom ner såg vi denna butiken, Svenskar måste vara ett av världens mest resande folk men måste vi markera det så tydlig hela tiden...


Efter Muren bar det av till OS byn och "Fågelboet". Riktigt mäktig byggnad, tyvärr är den för stor så den används inte till något idag..!


Uppenbarligen är det inte bara jag som tycker att Tobias är världens snyggaste, så fort man går med honom på turistplatser här i Kina ska alla tjejer ha med honom på bild.


Himmelska Fridens torg, världens största torg, var jätte stort!



På kvällen skulle vi gå och äta men alla restauranger tängde så tidigt och vi då vi började med att gå vilse så fick det bli en Kinesisk variant på Donken. Ingen höjdare. Dag 2 bestod av Den Förbjudna staden, även den helt enormt stor!! Ingen bild gör den riktigt rättvis men lägger upp en i alla fall!


När man kom ut ur "staden" så kunde man köpa lite majs, när man ätit klart majsen föll det sig tydligen helt naturligt att slänga "kloven" på isen.


Lunchen dag två blev den berömda Peking Ankan! Jätte gott!


Till efterrätt ville jag ha jordgubbar som man doppar i smält socker (Jätte gott) och då sprang vi in i ett riktigt lokalt matstånd. Oh my, vem äter detta?



Någonting jag inte skrivit om här är kinesiska blöjor, eller kinesernas obefintliga blöjor. Barnen här har alltså inga blöjor, de har ett hål bak i byxorna. Vet inte riktigt hur det funkar, känns oviktigt att gräva djupare i det. Nöjer mig med att konstatera att det måste vara kallt om rumpan på kinesiska barn!




Kommentarer
Postat av: Lena

Fräckt med Bilder från Peking. Fast jag tycker att det är konstigt att inte du också blir stoppad för när man ser bilden på er två är ni båda två supersnygga!



2012-02-20 @ 21:29:51
Postat av: Anonym

Förresten, hörde om jobbet. Tur att du inte fick det - verkar inte klokt att dra lott om en anställning. Det var nog inte meningen att det skulle bli ditt nästa jobb - det kommer bättre. Jag lovar!

2012-02-20 @ 21:31:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0