Kinesiskt nyår

Pang sa det så var helgen över! Men herre gud så trevlig den varit! I fredags hade Tobias annual dinner med jobbet och jag var på AW med Karin, Sophia och Carl-Fredrik. Cyklade från jobbet till AWen och stannade vid ett rödljus för att kolla kartan på mobilen då jag inte var helt säker på vägen. När jag tittar upp hade jag denna gubbe på moppe framför mig, jag bara gapade tog kort och cyklade vidare. Satan i gatan vad äckligt, undra vilken restaurang han skulle leverera till...
Tobias kom och mötte upp oss lite senare och när vi skulle åka hem vid 12 tiden så gick det inte att få tag på en taxi. Helt sjukt, gatorna var helt tomma. Var inte det att alla taxibilar var tagna, det fanns liksom inga. Så vi fick gå hem..! Lördagen började lika konstigt, vi skulle till tygmarknaden och samma sak hände. Inte en enda taxi..! Till slut kom vi fram men inga skräddare ville sy något för nästa vecka är det kinesiska nyåret och då åker alla hem så på onsdag stänger de och öppnar kring den 4 februari..! Förmodligen därför det inte finns några taxis heller...! Tur att vi inte lurat hit några gäster under denna ledighet för restauranger, affärer, vårt massageställe - allt stänger. På eftermiddagen kom Miss Li för veckans kinesiska lektion, hon hade med sig nyårspynt så nu ser det ut som riktiga kineser bor här! Vet inte riktigt vad de betyder men typ tur, rik, lycklig, frisk och kry!
På kvällen mötte vi upp Sofia och Carl-Fredrik för en middag på Da Marco, jätte gott! Måste omgående gå tillbaka dit! Efter middagen gick vi vidare till Fennel lounge, även det en bar som måste få ett återbesök!
Idag provade vi ett nytt nudelhak, Pho Real. Vårrullarna var de bästa jag ätit men soppan var lite konstigt. Dock gillar jag lamporna i taket, de hade ju inte ödslat med lampskärmar!
Det har regnat konstant hela helgen, men det är inget som hindrar folk från att hänga ut tvätten på tork. Vet inte om det syns så bra på bilden. Men det har hängt ut tvätten på balkongen och täckt den med två små paraplyer. Innovativt, men frågan är hur bra det funkar.
Något som vi inte ägnar så mycket tid till här är inredning. Mest för att vi inte kan göra oss av med de möbler som hör till lägenheten och sen får vi inte spika i väggarna. Har snurrat runt på en hel del bloggar på sista tiden som har just med inredning att göra för att få se vad folk hittar på när jag inte kan hitta på något. Det mesta är kul och fint, men jag blir ju trött när folk lägger upp inlägg som detta. Herre gud, det sista i hela världen jag skulle bry mig om är väl ifall godiset i godisskålen matchar. Har man inget annat att komma med tycker jag man ska vara tyst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0