Shanghai

Igår var det födelsedagsmiddag för Issa, hon hade köpt en så gulligt paraply!
 
Jag och Tobias sover inte längre, anledningen - en ny app. Man kan spela den på tunnelbanan, taxin, sängen, till frukosten, på toa eller i hissen, möjligheterna är oändliga! Ladda hem den pronto, den heter LogoQuiz. Det finns två men det är den längst ner med loggorna på ni ska ladda hem!
 
 
I morgon kommer min kompis Kicki och hennes pojkvän Johan hit, efter dryga året i Shanghai bjuder jag här på en bra 4 dagars guid:
 
Dag 1. (Torsdag)
Ta en promenad från oss (Jing'an) längs Nanjing lu ner till Bunden. Ni borde vara där kring lunch, åk då upp till New Hights för lunch. Efter lunchen tar ni Bund Sightseeing Tunnel eller taxi över till Pudong och åker upp till Kapsylen, kolla utsiken lite och åk sedan ner till baren. Om det är vanlig veckodag mellan kl 17-19 rekommenderar jag dock Morton's The Steakhose, martinis för 39 kr och free flow oxfilémacka.
Åk hemåt, gå till Golden Resort för en fotmassage, gå hem. Ta en öl, duscha och gå ner till Sichuan Citizen för middag. Glöm inte att beställa revbenen! 
 
Dag 2. (Fredag)
Börja med en frukost på Mr Pancake House. Ta en karta och knalla ner mot Taikan Lu, kolla i de små butikerna på vägen dit, där och på vägen hem. 
Se till att vara nere vid Bunden vid 17.30, precis när det blir mörkt. Börja med en drink på lämplig terass, förslagsvis på The Swatch Art Peace Hotel's terassMiddagen äter ni sedan på Lost Heavenefter middagen går ni till Fairmont Peace Hotel och lyssnar på old school jazz. Se till att vara där vid 21.00 för att se gubbarna, vid 1022.00 tar det yngre banden vid. Efter jazzen går ni till Peninsula och deras "Svart klubb" Salon de Ning, de har bra liveband fram till 23. 
 
 Dag 3. (Lördag)
Någon gång måste man ge sin in på fejkmarknaden, gör det lördag fm så har ni det gjort. Då ni får allt i soppåsar så åk hem och lämna et och ta er sedan till Din Tai Fung för lunch. Om ni känner att ni vill shoppa mer så har ni hela eftermiddagen på er, missa inte Uniqlo, Philippe le Bac Cashmere (finns på fler ställen än länken säger) och Asobi. Man kan gå på museum också, det har jag dock aldrig gjort så kan inte tipsa om något. Även en perfekt eftermiddag för manikyr & Pedikyr. Middagen tycker jag ni ska äta på vårt Hot Pot ställe Qimin
 
Dag 4. (Söndag)
Ta en prommis ner till Antikmarknadengå vidare till matgatan, ligger typ där men kan inte riktigt förklara. Kommer med adress efter helgen. Ta sen en prommis längs Bunden bort till Peninsula och spendera eftermiddagen på deras afternoon tea, kl 14-18. Lägg in er på massage igen, och njut av kvällen med mer mat, drinkar eller film. 
 
Så, hoppas denna hjälper några turister i alla fall! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0